Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
14-03-2019 - 15-03-2019
Deel dit event
Soort: Vakbeurs
Duur: 2 dagen
Startdatum: 14-03-2019
Einddatum: 15-03-2019
Plaats: Brussel

Toegang: Gratis (na registratie)

Laborama 2019

Vakbeurs

Laborama is sinds 1998 de ontmoetingsplek voor laboratorium professionals in België en Luxemburg. In 2019 viert Laborama haar 20e editie en dat doet ze in stijl op een nieuwe locatie. Op 14 en 15 maart zal Laborama 2019 haar intrek nemen in Paleis 3 van Brussels Expo.

Met meer dan 100 leveranciers van allerhande laboratorium apparatuur en diensten onder 1 dak, is Laborama de totaalbeurs voor laboratorium technologie in België en Luxemburg. In 2019 kunnen bezoekers ook profiteren van een sterk seminarie programma. Dit jaar wordt de focus gelegd op veiligheid en welzijn op de laboratorium vloer.

Verder komen ook nieuwe technologieën aan bod. Zo komt Technopolis langs met een workshop artificiële intelligentie waarmee ze wereldwijd technologiebeurzen aandoen. Daarnaast kunnen bezoekers ook kennis maken met drone technologie in de speciaal daarvoor gebouwde drone cage vooraan de beurshal.

Laborama steunt dit jaar ook voor het eerst Make-A-Wish®. Deze organisatie vervult de hartenwens van kinderen die vechten tegen een levensbedreigende ziekte om hen hoop, sterkte en vreugde te brengen. Per bezoeker stort Laborama 1 euro aan Make-A-Wish®.

Voor meer informatie en registratie kan u terecht op de Laborama 2019 website
 

Bedrijfsinformatie

Aanwezig op deze beurs

Achrom N.V.AddspeX b.v.AemasAir Liquide Benelux IndustriesAnalis sa/nvAnaspec Solutions BVAnkersmid M&CAnton Paar Benelux BVBAAutoclave (Suurmond)Avantes B.V.Axel Semrau GmbH & Co. KGBenelux Scientific B.V.BioSPX B.V.Bitos NVBRS - Beun De Ronde Serlabo sprl-bvbaBÜCHI Labortechnik GmbHCaTeC b.v.Cereal Tester NVChem-lab Analytical bvbaCleanroom Management International - CMICryo Solutions B.V.CTS BeNeLuxDENIOS BV
Elpro Benelux bvELSCOLABEppendorf Foss Benelux B.V. c/o Foss GmbHGilson internationalHamilton Bonaduz AGHanna Instruments B.V.I-LabelInfors Benelux bvInstrument Solutions Benelux B.V.JEOL (Europe) B.V.KRSS EuropeKVCVKöttermann Laboratoriuminrichting B.V.L.E.D. Techno nvLabconsult nvLabMakelaar Benelux B.V.LaboramaLabWare LimitedLECO Instrumente GmbHMacben bvbaMalvern Panalytical B.V.Merck
Mettler-Toledo B.V.NBS Scientific Benelux (voorheen NovaVeth B.V.)Optimus bvbaParticle Measuring Systems (PMS)PerkinElmer Nederland B.V.PMT Benelux NV/SAPotteau-Labo S.A.Sarstedt BVBAScreening DevicesShimadzu BeneluxSkalar Analytical B.V.Sympatec GmbH Beneluxt&p Triestram & Partner GmbHTecan Benelux BVBATesto nv/saThermo Fisher ScientificVerder Scientific BeneluxVWR International bvbaWaters BeneluxWeiss Technik BelgiumWilten Instrumenten B.V.

Gerelateerde berichten

Chronect Quantos: nieuw tijdperk in labautomatisering
Chronect Quantos: nieuw tijdperk in labautomatisering
In samenwerking met Axel Semrau®, Mettler toledo, Jüke Systemtechnik GmbH en Trajan Scientific and Medical is een unieke ontwikkeling voor automatisering in de laboratoriumomgeving ontwikkeld: De volledig geautomatiseerde poederdosering - Chronect® Quantos - vult de automatische monstervoorbereiding aan met verdere stappen die voorheen handmatig moesten worden uitgevoerd. De exacte doseer- en weegtechnologie Quantos van Mettler toledo is geïntegreerd in de automatische monstervoorbereiding via Chronect® Bionic - een multidimensionaal werkende robot. Een nauwkeurig gedefinieerde hoeveelheid poeder, van 1 mg tot enkele grammen, wordt automatisch en met hoge precisie voor verdere verwerking afgegeven. Chronect bionic plaatst een van de 32 poederdoseerkoppen direct in het Quantos poederdoseersysteem. Deze bestaat uit de doseermodule Quantos en een Mettler toledo balans. Chronect bionic verwijdert de gewenste flacon uit het XYZ robotsysteem en plaatst deze onder de doseerkop
13-03-2019  |  130x  |  Productnieuws  | 
MOSH-MOAH Update: AlOx Clean-up Geautomatiseerde verwijdering van natuurlijke alkanen door aluminiumoxide.
MOSH-MOAH Update: AlOx Clean-up
Geautomatiseerde verwijdering van natuurlijke alkanen door aluminiumoxide. Levensmiddelen bevatten natuurlijke alkanen die, indien niet herkend, worden meegenomen in de bepaling van de aanwezigheid van MOSH (Minerale Olie Verzadigde Koolwaterstoffen) in het product. Axel Semrau heeft een geautomatiseerde oplossing toegevoegd aan zijn Chronect Workstation MOSH-MOAH, met behulp van een extra zuivering door middel van een aluminiumoxidekolom, de natuurlijke koolwaterstoffen verwijdert. Daarom is een extra kraan en HPLC-pomp nodig om de kolom na gebruik te regenereren voor hergebruik. Deze zuivering kan worden gecombineerd met de automatische epoxidatiestap om te voorkomen dat natuurlijke olefinen in de MOAH-fractie terechtkomen - Axel Semrau zorgt voor een snelle en betrouwbare screeningmethode om te bepalen of er minerale olieresten in ons voedsel aanwezig zijn.
07-03-2019  |  089x  |  Productnieuws  | 
Wilten Instrumenten exclusieve distributeur van ABE
Wilten Instrumenten exclusieve distributeur van ABE
Met gepaste trots mogen wij u melden dat Wilten Instrumenten vanaf heden de exclusieve distributeur in Nederland is voor de instrumenten van Alliance Bio Expertise. Dit jonge, innoverende bedrijf ontwikkelt instrumenten die zeer geschikt zijn voor gebruik in de microbiologie, farmaceutische industrie en voedselindustrie. Zo bevat de productlijn onder andere een mediapreparator waarbij 2,5 tot 30 liter media in 60 tot 90 minuten tijd wordt geproduceerd. Ook bevat de lijn een instrument dat 440 petrischalen binnen een half uur vult met de geprapareerde media. Door de snelle en nauwkeurige werking van de instrumenten, verhogen deze de productiesnelheid en -kwaliteit op het lab. Daarnaast reduceren de instrumenten de kans op contaminatie. Als erkend verkoper zijn wij uw contact in Nederland. Naast het verkopen van de producten, bieden wij ook onderhoud- en reparatieservice aan alle instrumenten van Alliance Bio Expertise.
21-02-2019  |  146x  |  Kort nieuws  |   | 
Nieuwe Dairy Quant GO Uitbreiding op het succesvolle Quant FT-NIR platform
Nieuwe Dairy Quant GO
Uitbreiding op het succesvolle Quant FT-NIR platform Sinds jaar en dag zijn er instrumenten die dagelijks analyses in vloeibare zuivelproducten uitvoeren. Gewend als we zijn moet er met pompjes en chemicalien gewerkt worden en zijn er diverse controle routines ingebouwd waardoor de operators steeds moeten wachten. Er moet bijvoorbeeld vaak worden gespoeld en ook de afval tank dient geleegd te worden en na gebruik dient het complete systeem iedere dag opnieuw schoon gemaakt te worden. Er mag ook beslist geen lucht in het systeem komen. Voor de wat stroperige monsters moet er verdund worden en de aanwezige klepjes en een homogenisator dienen ook onderhouden te worden. Het lijkt meer op een kleine chemische fabriek met vergelijkbare zorgen. Dit kan anders en is verleden tijd als u overgaat naar deze nieuwe Dairy Quant GO. De Dairy Quant GO is ontwikkeld om met een slim Pivette™ systeem die de dikke of dunne melk opzuigt en het monster dan daarna direct in de verwarmde meetcel plaatst waarop de analyse direct kan worden
05-02-2019  |  230x  |  Productnieuws  |   | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag