Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
28-10-2019
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 2 dagen
Startdatum: 28-10-2019
Plaats: Breda

Toegang: Betaald

Real time PCR

Cursus

INLEIDING

De hoeveelheid DNA in een monster kan tegenwoordig snel worden geanalyseerd met Real-time PCR ook wel kwantitatieve (quantitative) PCR genoemd en wordt afgekort tot qPCR. De vorming van het PCR product wordt bij een qPCR real time (tijdens de PCR reactie) gemeten. Uit de exponentiŽle fase van de PCR reactie kan de hoeveelheid DNA bepaald worden. Dit vraagt van de analist kennis over en inzicht in de qPCR techniek, zodat een betrouwbare kwantificatie van het DNA in het monster mogelijk is.

IETS VOOR U?

U bent een laboratoriummedewerker met minimaal bachelorniveau (hbo). U heeft al enige PCR ervaring opgedaan en wilt zich nu verder ontwikkelen op het gebied van qPCR techniek om het DNA in uw monster betrouwbaar te kunnen analyseren en de hierbij ontstane problemen direct kunnen aanpakken. U wilt de juiste detectiemethode (direct/indirect) kunnen selecteren en deze keuze kunnen rechtvaardigen. Tevens wilt u hierbij de juiste primers voor uw target DNA kunnen ontwerpen en bestellen.
Heeft u nog geen of nog maar weinig PCR ervaring, dan adviseren wij u de cursus Van conventionele analysetechniek naar snelle PCR techniek te volgen.

PROGRAMMA

Eerst zult u kennis maken met de technieken en de methodes die mogelijk zijn met real time PCR en de toepasbaarheid van deze techniek in uw dagelijkse werkzaamheden. U leert de verschillen tussen het gebruik van probes en dyes voor het opzetten van een protocol wat voor uw werkzaamheden direct van toepassing is. U gaat zelf primers en probes ontwikkelen, bestellen en hiermee uw target DNA kwantificeren door een qPCR assay in te zetten. Vervolgens leert u uw eigen resultaten analyseren met bijbehorende software. De verkregen resultaten worden aan elkaar gepresenteerd.
Tijdens de cursus besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:
Dag 1:
Introductie in real-time PCR
+ De techniek achter qPCR
+ Wat is het verschil met reguliere PCR?
+ Wat zijn de verschillende applicaties en toepassingen?
+ De verschillende detectiemethoden, probes, dyes.
Het opzetten van de qPCR protocol
+ Welke mogelijkheden
+ Kiezen van de juiste stappen
+ Wat kan er geoptimaliseerd worden
Ontwerpen van primers en probes
+ Het correct ontwerpen van de juiste primers
+ Welke problemen je moet voorkomen
+ Hoe probes te ontwikkelen
Het inzetten van een qPCR assay
+ Hands on inzetten van het experiment inclusief standaard
+ Eerste stap naar het bekijken van de software en analyse
Dag 2:
Analyse van de assay
+ Bepalen van de threshold
+ Normaliseren van de standaarden
Kwantificeren
+ Formules en methodes
+ Hoe te gebruiken
+ Absolute kwantificatie
+ Bepalen van de standaard
Validatie en controles
+ Welke standaarden moeten worden meegenomen
+ LOD en LOQ bepalen
+ smeltcurve
Voorbeelden van kwantificeren
+ Het bekijken en berekenen van voorbeelden
Moleculaire assay
+ Het volledig inzetten en voorbereiden van een experiment en het verwerken van de analyse.

WERKVORM

U gaat zelfstandig aan de slag op het geavanceerde laboratorium van Avans+, waar u de moleculaire achtergronden krijgt en vanuit uw werkveld de real time PCR technieken gaat toepassen. U leert een qPCR experiment in te zetten, te optimaliseren en de resultaten te beoordelen, gekoppeld aan uw eigen dagelijkse samples. De gehele cursus is zo opgebouwd dat u vanuit de theorie direct de praktische vaardigheden toepast die voor u van toepassing zijn in uw eigen werksituatie. U zult tegen problemen aanlopen die u zelf leert op te lossen en de kritieke parameters van qPCR te herkennen. De cursus wordt afgesloten met een moleculaire assay waarin alle qPCR vaardigheden tot uiting komen en u tevens uw presentatievaardigheden oefent om uw verkregen resultaten over te kunnen brengen op uw doelgroep. U wordt in de training opgeleid door een ervaren specialist uit het werkveld.

RESULTAAT

Na deze cursus kunt u de in uw laboratorium gebruikte qPCR techniek betrouwbaar uitvoeren, waarbij u de juiste detectiemethode weet te selecteren en te beargumenteren. U kunt de daarbij benodigde primers voor uw target DNA ontwerpen en bestellen. U bent in staat zelfstandig het DNA in uw monster te kwantificeren.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag