Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
19-06-2019
Deel dit event
Soort Workshop
Duur 2 dagen
Startdatum 19-06-2019
Plaats Rijen

Toegang: Betaald

metallografie

Workshop

Heb je te maken met kwaliteitsproblemen van jullie metalen? Zoals breuken, te veel insluitingen, afwijkingen van de specificatie, hardingsproblemen, problemen met coatings, etc. Dan zal de tweedaagse Workshop Metallografie je verder kunnen helpen.

Inmiddels bestaat MATinspired alweer 10 jaar en in deze jaren heb ik veel materiaal- en schadeonderzoek uitgevoerd, waardoor ik veel praktijkervaring heb opgedaan. Deze ervaring zal ik met plezier met je willen delen.

Tijdens deze workshop richt ik me vooral op de metaalkunde achter de metallografie. Omdat ik onafhankelijk ben van leveranciers zal ik niet uitweiden op de werking van specifieke apparatuur. Ik zal me vooral richten op hoe we de microstructuren zichtbaar moeten maken van metalen; bijvoorbeeld met verschillende preparatie- en etsmethodes. Hiernaast zal ik ook verder ingaan op de interpretatie en herkenning van de microstructuren, bijvoorbeeld van ferriet, perliet, austeniet en martensiet.

De workshop wordt in kleine groepen gegeven in mijn materiaalkundig laboratorium waardoor je gemakkelijk in contact komt met co-collega’s en ervaringen kunt uitwisselen.

Data 2-daagse workshop Metallografie
Woensdag 10 en donderdag 11 april 2019
Woensdag 19 en donderdag 20 juni 2019

Tijd:
09.30-16.00 uur.

Locatie
MATinspired, Rijen

Docent
De workshop wordt gegeven door Dr.ir. Niels Kuijpers die veel ervaring en praktische kennis heeft op het vlak van materiaalkunde en metallografie.

Bewijs van deelname
Na afloop van de workshop krijgt iedere cursist een bewijs van deelname overhandigd.

Prijs
Kosten voor de cursus: € 995,- per persoon, exclusief BTW, inclusief lesmateriaal, lunch en benodigdheden voor het practicum.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag