Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
02-03-2020
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 1 dag
Datum: 02-03-2020
Plaats: Utrecht

Toegang: Betaald

Risico’s en Kansen (Risicomanagement)

Cursus

Het elimineren en/of beperken van risico’s en het benutten van kansen is een nieuw aspect in de borging van de kwaliteit binnen de laboratoria. In de ISO 15189:2012 voor medische laboratoria is risicomanagement als nieuw verplicht element opgenomen. Ook in de nieuwe ISO 9001:2015 en
de nieuwe ISO/IEC 17025:2017 zijn het omgaan met risico’s en kansen als nieuwe eisen opgenomen. Risicomanagement heeft als primaire doelstelling de continuïteit van het laboratorium te verzekeren. Risicomanagement betreft dus zowel management als technische processen.
De focus bij ISO 15189:2012 en ISO/IEC 17025:2017 ligt meer op de werkprocessen.

Naast de behandeling van de theorie, waarbij de tools die nodig zijn in het kader van het identificeren en beheersen van risico’s en het benutten van kansen, worden praktijkoefeningen gedaan. Hierbij worden contextanalyse, risicoanalyse, identificeren van kansen, risicoclassificatie, vaststellen en invoeren van beheersmaatregelen, benutten van kansen en het managen van risico’s aan de hand van casussen geoefend.

Deze cursus is bedoeld voor laboratoriummanagers, kwaliteitsmanagers, (hoofd-)analisten of vakdeskundigen in een medisch, test-, farmaceutisch of kalibratie- laboratorium.

Programma

* Inleiding risico’s en kansen
* Integraal management van risio’s en kansen
* Simpeler benadering uitgaande van alleen de

werkprocessen

* Risicoclassificatie
* Oorzaakanalyse
* Beheersmaatregelen en PDCA-cyclus

De cursus wordt verzorgd door drs. Peter Kootstra. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring en kentbeide kanten van het accreditatieproces, zowel bij de invoering
van kwaliteitssystemen als laboratorium-en kwaliteitsmanager en in de rol van teamleider en vakdeskundige voor de Raad voor Accreditatie en andere Europese accreditatieinstellingen.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag