Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
03-10-2019
Deel dit event
Soort Cursus
Duur 1 dag
27-09-2018 in Breda
24-01-2019 in Breda
03-10-2019 in Breda

Toegang: Betaald

Ergonomie & fysieke belasting in het laboratorium

Cursus

Waarom de cursus Ergonomie & fysieke belasting in het laboratorium
Voeren u en/of uw medewerkers regelmatig dezelfde werkzaamheden uit met een standaard (werk)houding? Werkt u lang in dezelfde houding of met herhaling van bewegingen? In deze cursus worden de risicofactoren die leiden fysieke klachten bij laboratoriummedewerkers besproken. Als basis hiervoor wordt gebruik gemaakt van een onderzoek naar de oorzaken van fysieke klachten bij diverse laboratoria aangevuld met ervaringen van onze docente Ir. Iris van ít Leven.

Voor wie is de cursus Ergonomie & fysieke belasting in het laboratorium bedoeld
Medewerkers en leidinggevenden van medische, biologische, fysische en analytisch chemische laboratoria. Werknemers van afdelingen, waar veel repeterende handelingen moeten worden uitgevoerd, soms samen met tillen en verplaatsen van goederen.

Programma, vorm en inhoud
Bij het bespreken van beheersmaatregelen is er aandacht voor de 5 Wís die aan de basis liggen van een goed ingerichte werkplek:
+ Werkplekinrichting
+ Werkhouding
+ Werkomgeving
+ Werkdruk
+ Werkorganisatie

Methodiek
Goed gaan zitten om de werkwijze, de routing en de werkomstandigheden te verbeteren leidt in het algemeen tot een efficiŽntere manier van werken. Goede maatregelen verdienen zichzelf ruimschoots terug. De cursus is in de vorm van een interactieve training met oefeningen en demonstraties. De groepsgrootte is bij voorkeur van beperkte omvang (10 - 15) zodat er voldoende ruimte en tijd is om praktische oefeningen te doen.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag