Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
11-03-2019
Deel dit event
Soort Opleiding
Duur 10 dagen
05-03-2018 in Breda
11-03-2019 in Breda

Toegang: Betaald

Algemene Chemie

Opleiding

Mist u in uw dagelijkse praktijk chemische achtergronden,omdat ze bijvoorbeeld in de loop der jaren zijn weggezakt en heeft u ze voor het begrip van uw werk wel nodig? Deze opleiding brengt u stapsgewijs weer alle facetten van de chemie bij, die medewerkers op hboniveau nodig hebben voor hun functioneren. De cursus bestaat uit 10 contactdagen verdeeld over 9 maanden, zodat u alle gelegenheid krijgt voor zelfstudie en toepassingen in uw eigen praktijk.

Waarom de opleiding Algemene chemie?
Voor uw werk is kennis van chemie essentieel. Een klant benadert u met een vraag over de chemische eigenschappen van een product of een collega confronteert u met een probleem bij een chemische analyse. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over zuur-base-eigenschappen, het redoxkarakter of over UV gevoeligheid. Maar het kan net zo goed gaan over de (water)oplosbaarheid, de vluchtigheid van een product of de stabiliteit. Om goed mee te kunnen denken over oplossingen voor dit soort problemen, heeft u behoefte aan uitbreiding of opfrissing van de kennis uit uw vooropleiding.
Met de opleiding Algemene chemie voor analytisch chemici verdiept u zich op een efficiënte en praktische manier in alle relevante onderwerpen op het gebied van algemene chemie. Via een praktijkopdracht toetst u direct of u de nieuwe kennis kan toepassen in uw eigen werkomgeving.
Door het volgen van deze opleiding brengt u uw algemene chemische kennis naar bachelorniveau (niveau 5). De opleiding is verder een goed vervolg op de opleiding Basischemie en vormt een goede basis voor alle cursussen Chromatografie, Spectrometrie, Titrimetrie, Organische chemie en Anorganische chemie van Avans+.

Voor wie is de opleiding Algemene chemie bedoeld?
U werkt op een laboratorium of heeft in uw werk op een andere manier te maken met chemische aspecten van producten. U heeft minimaal een MBO achtergrond, ook op gebied van scheikunde (MBO/HAVO, niveau 4). Om de effectiviteit van uw werkzaamheden te vergroten en de communicatie met klanten en collega’s te bevorderen wilt u uw kennis over de chemische eigenschappen van verbindingen opfrissen of juist uitbreiden. U heeft behoefte aan een praktische en goed begeleide instructie.
Het programma
Tijdens deze cursus verdiept u uw kennis over de volgende onderwerpen:

1. Atomen en het periodieksysteem
2. Covalente binding en molecuulstructuur
3. Functionele groepen en naamgeving
4. Polariteit en oplosbaarheid organische verbindingen
5. Zuren en basen 1 (o.a. sterke zuren en basen, pH)
6. Zuren en basen 2 (o.a. evenwichten, pKa, buffers)
7. Redoxreacties en elektrochemie
8. Zouten
9. Reacties in waterig milieu

Methodiek
Per contactdag worden 2 onderwerpen behandeld. Thuis maakt u zich de kennis eigen aan de hand van zelfstudieopdrachten. U levert de gemaakte opdrachten aan via onze virtuele leeromgeving Blackboard. De docenten geven feedback op uw opdracht en komen er meestal de volgende lesdag op terug. Via Blackboard krijgt u ook de beschikking over digitaal studiemateriaal. Tussen de contactmomenten met de docenten door, kunt u altijd een beroep doen op hun ondersteuning. De theorie wordt getoetst middels 3 toetsen.

Parallel aan de lessen gaat u op uw werk ook een eigen praktijkopdracht uitvoeren. Deze kan bestaan uit een eigen experimenteel onderzoek of uit een literatuurstudie, zolang het maar relevant is voor uw werk en de aspecten van de theorie er voldoende in aan bod komen. De keuze van het onderwerp vindt plaats in overleg met uw leidinggevende.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag