Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
04-02-2020 - 06-02-2020
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 3 dagen
Startdatum: 04-02-2020
Einddatum: 06-02-2020
Plaats: Gent

Toegang: Betaald

ICP-MS spectrometrie

Cursus

Principes, interpretatie, instrumentatie en practicum vormen de basis van deze cursus ICP-MS. ICP-MS is een relatief nieuwe, complexe techniek voor elementanalyse op (zeer) lage concentratieniveaus. We besteden aandacht aan de theorie, maar u leert ook analyses
uitvoeren en resultaten beoordelen. Aandacht voor optimalisatie, diverse applicaties en mogelijke storingen maakt deze cursus compleet. De cursus wordt gegeven aan de Universiteit Gent. De docenten zijn prof. dr. Frank Vanhaecke en dr. Lieve Balcaen.

Waarom de cursus ICP-MS spectrometrie

Principes, interpretatie, instrumentatie en practicum vormen de basis van deze cursus ICP-MS. ICP-MS is een relatief nieuwe, complexe techniek voor elementanalyse op (zeer) lage concentratieniveaus. We besteden aandacht aan de theorie, maar u leert ook analyses uitvoeren en resultaten beoordelen. Aandacht voor optimalisatie, diverse applicaties en mogelijke storingen maakt de cursus ICP-MS spectrometrie compleet. De cursus wordt gegeven aan de Universiteit Gent. De docenten zijn prof. dr. Frank Vanhaecke en dr. Lieve Balcaen.


Voor wie is de cursus ICP-MS spectrometrie bedoeld

U bent medewerker of hoofd van een lab en heeft enige ervaring met atoomspectroscopie. Het lab heeft recentelijk ICP-MS apparatuur aangekocht of overweegt de aankoop ervan. Of u werkt al enige tijd met ICP-MS, maar wilt toch wat nader inzicht in de werkingsprincipes, het gebruik van alternatieve monsterintroductiesystemen en de oorzaak van interferenties. Sectoren waar ICP-MS wordt toegepast zijn: milieu, voedingsmiddelen, (bio)medisch, chemische industrie en geologie.

Het programma

Het programma van de cursus ICP-MS spectrometrie is samengesteld uit hoor- en werkcolleges en verschillende practica:
+ het werkingsprincipe van ICP-MS, de eigenschappen en vergelijk met AAS en ICP-OES
+ interface, MS typen, quadrupool, TOF
+ het vermijden, corrigeren en opsporen van spectrale interferenties
+ de oorzaken, het vermijden en het corrigeren van niet-spectrale interferenties
+ calibratie
+ monsterintroductiesystemen, zoals pneumatische verstuiving, ultrasoonverstuiving en hydridegeneratie
+ praktische oefeningen: optimalisatie, opsporen van interferenties, calibratie, isotopendilutie, gebruik van botsingscel, monsterintroductie systemen

Methodiek

Theorie en praktijk wisselen elkaar op een prettige manier af. Bij de praktische oefeningen werkt u met elkaar in kleine groepjes. Zo deelt u kennis en ervaringen met deelnemers van andere laboratoria. U krijgt optimale begeleiding bij de uitvoering van de experimenten.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag