Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Nieuws

Plaats uw bericht
Verbouwing Avans+
Verbouwing Avans+
Opleider Avans+ in Breda meldt gestart te zijn met een verbouwing van hun nieuwe pand. Vorig jaar werd dit gekocht van een commercieel opleidingsinstituut dat net als de hogeschool deel uitmaakt van de Stichting Avans. Avans+ zit nu nog aan de Heerbaan in een verouderd gebouw waarvan het huurcontract afloopt. Het gebouw wordt van binnen grondig verbouwd. Op de verdiepingen komen onder andere trainingslokalen, een laboratorium en kantoren. Ter verduurzaming komt overal ledverlichting aan en komt er een zuiniger klimaatinstallatie. De verhuizing naar de nieuwe locatie staat gepland voor begin 2020.
16-07-2019  |  026x  |  Kort nieuws  | 
Werkplekinstructiekaart (WIK) Welke gegevens plaats ik op een WIK?
Werkplekinstructiekaart (WIK)
Welke gegevens plaats ik op een WIK? Elk bedrijf is verplicht om medewerkers te informeren over de gevaren die een chemisch product met zich mee kan brengen. Het veiligheidsinformatieblad (VIB) is vaak erg uitgebreid en daarom soms moeilijk leesbaar. Een werkplekinstructiekaart is niet verplicht, maar veel bedrijven kiezen ervoor om het VIB te vertalen naar een WIK. Welke gegevens plaatst u op een WIK? Hieronder een korte checklist. ✔ CAS nummer + productnaam; ✔ IngrediŽnten van het chemische product; ✔ Kenmerken van het chemische product; ✔ GHS pictogrammen; ✔ EHBO advies; ✔ Handeling(en) in geval van nood; ✔ Pictogrammen beschermingsmaatregelen; ✔ Informatie over opslag en transport; ✔ Brandbestrijding/blusadvies; Vind er een wijziging plaats op het veiligheidsinformatieblad? Vergeet dan niet de werkplekinstructiekaart te voorzien van een update.
12-07-2019  |  053x  |  Kennisbijdrage  | 
Steendam lanceert vernieuwde Labstream website Laboratoriuminrichting flexibeler maken.
Steendam lanceert vernieuwde Labstream website
Laboratoriuminrichting flexibeler maken. De wens om te komen tot meer snelheid en flexibiliteit in laboratoriumonderzoek, vraagt om een flexibele inrichting die geen beperkingen oplegt aan het onderzoek, maar hieraan juist een positieve bijdrage levert. Om dit te bereiken is een goed samenspel nodig tussen laboratoriumgebruikers, planners, inrichters en hun toeleveranciers waarbij ieder zijn eigen expertise inzet om tot de beste resultaten te komen. Onze insteek is het aanbieden van kunststof producten omdat die uitstekend passen in een moderne laboratoriumomgeving; lichtgewicht, flexibel en goed te reinigen. Buiten de reguliere productlijnen die u van Steendam kent, leveren we u producten, onder de naam Labstream. Deze producten worden door Steendam Lab Furnishing Supplies ontwikkeld en in eigen beheer geproduceerd. Labstream levert o.a. kunststof spoelbakken in diverse maatvoeringen, afscheiders voor zand- vetten/ oliŽn en pennenrekken met lekgoot. Allen uitgevoerd in een hygiŽnisch, licht en makkelijk
12-07-2019  |  062x  |  Productnieuws  | 
Centraal lab Zuyderland
Centraal lab Zuyderland
De Limburger meldt dat Zorgconcern Zuyderland een ontwerp klaar heeft liggen voor de bouw van een nieuw laboratorium bij het ziekenhuis in Geleen. De besluitvorming over de komst van het laboratorium moet nog plaatsvinden, de bedoeling is dat de bouw volgend jaar begint en dat het pand in 2021 operationeel is. Vanwege de fusie van Orbis Medisch Centrum Geleen met het Heerlense Atriumziekenhuis tot Zuyderland moeten nu alle laboratoriumfuncties van de ziekenhuizen gecentraliseerd worden in Geleen. Het betreft het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium, de afdeling Medische Microbiologie, moleculaire diagnostiek en het apotheeklab. Wel moet er in Heerlen een satellietlab blijven voor spoedonderzoeken. Volgens De Limburger moet het nieuwe laboratorium in Geleen een oppervlakte van 900 m2 krijgen en wordt het drie verdiepingen hoog.
11-07-2019  |  071x  |  Kort nieuws  | 
Hoeveel jaar garantie zit er op uw -80 vriezer? Bekijk de verlengde garantievoorwaarden op de TSX vriezers
Hoeveel jaar garantie zit er op uw -80 vriezer?
Bekijk de verlengde garantievoorwaarden op de TSX vriezers Thermo Scientific heeft de garantietermijn op de TSX -80įC vriezers verlengd. De garantie op de V-Drive compressoren bedraagt nu maar liefst 12 jaar. Dit is een ongekend lange termijn in de markt. De garantie op alle onderdelen is ruim 5 jaar. Hiervan vallen de eerste twee jaar onder de volledige garantie (dus inclusief arbeid en reiskosten) van Poly Temp Scientific. Dit toont het vertrouwen in de bewezen kwaliteit en levensduur van de compressoren en gehele vriezer. Geen enkele andere fabrikant biedt zo'n lange standaard garantie op haar compressoren. Een defecte compressor brengt nogal wat kosten met zich mee. Met deze garantie is deze kostenpost voor de eerste 12 jaar dus nooit van toepassing. Mocht u nog vragen hebben over de nieuwe garantie en eventueel aanvullend voorwaarden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met een van onze adviseurs. De nieuwe garantievoorwaarden zijn geldig op TSX -80įC vriezers die geproduceerd zijn op of na 1 april 2019.
11-07-2019  |  060x  |  Kort nieuws  | 
SZW lijst van juli 2019 Twee nieuwe stoffen toegevoegd
SZW lijst van juli 2019
Twee nieuwe stoffen toegevoegd De nieuwe SZW lijst van kankerverwekkende stoffen en processen is op 5 juli 2019 gepubliceerd door de Staatscourant. Na het bestuderen van de SZW lijst hebben wij geconstateerd dat de nieuwe versie een tweetal nieuwe stoffen zijn toegevoegd. Het gaat namelijk om twee stoffen die (mogelijk) zijn toegevoegd aan de SZW lijst. ✔ 2,4-dichloor-1-nitrobenzeen (CAS: 611-06-3) ✔ 1,4-dichloor-2-nitrobenzeen (CAS: 89-61-2)
09-07-2019  |  088x  |  Kort nieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
JUL
2019
JUN
2019
MEI
2019
APR
2019
MRT
2019
FEB
2019
JAN
2019
DEC
2018
NOV
2018
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag