Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 11-03-2020
Centrum Bioscience en Diagnostiek - Hogeschool Leiden
Postbus 382
2300 AJ   Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK   Leiden
Contact
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD), toonaangevend in het opleiden van laboratoriumprofessionals, ontwikkelt, organiseert en geeft kwalitatief hoogwaardige nascholingen binnen het vakgebied life science en health. Met toepasbare vakkennis kunnen organisaties adequaat reageren op wetenschappelijke ontwikkelingen en technische innovaties. Excellente docenten met ruime ervaring, een uitgebreid netwerk en een persoonlijke benadering, geven cursussen die aansluiten bij uw ontwikkelingsbehoeften.

Actuele events

Kwaliteitsaspecten en trouble-shooting bij PCR technologie
Heb je op het lab te maken met kwaliteitscontrole en borging? Vanaf het ontwikkelen tot aan de validatie van een PCR methode spelen controles en referentiemonsters een belangrijke rol en tijdens de uitvoering van een (diagnostische) PCR test moet de kwaliteit van de test voortdurend geborgd worden. Belangrijke kwaliteitsbegrippen worden toegelicht en we behandelen eerste-, tweede en derdelijns-controles in de context van de kwaliteitsborging van (diagnostische) PCR testen. Deelnemers worden uitgenodigd om casus in te brengen voor het onderdeel troubleshooten van PCR data en methoden. Voor wie Deze cursus is bedoeld voor laboratoriummedewerkers met basiskennis van de PCR en enige ervaring met optimalisatie van PCR experimenten en troubleshooting, die te maken hebben met kwaliteitscontrole en -borging. De cursus Kwaliteitsaspecten en troubleshooting bij PCR-technologie gaat dieper op de gebieden kwaliteitscontrole en borging. Je leert: * de kwaliteitsbegrippen van (diagnostische) PCR testen kennen; * hoe je de technische kwaliteit van een PCR test kan borgen; * hoe je de kritische stappen van een PCR kunt optimaliseren; * welke aspecten belangrijk zijn voor de kwaliteitsborging van het PCR laboratorium; * welke factoren van invloed zijn op de gevoeligheid en specificiteit van PCR testen; * hoe je de kwaliteit van een PCR methode kunt monitoren/ handhaven; * hoe je problemen bij de optimalisatie, validatie, uitvoering en analyse van PCR experimenten kunt analyseren en oplossen. Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
11-05-2020 | Cursus | 3 dagen | Leiden | Toegang: Betaald
Analyse van Next Generation Sequencing (NGS) data
Deze tweedaagse workshop geeft toepasbare up to date informatie over NGS. Verschillende platforms, de werking van sequencers en nucleÔnezuur isolatie komen uitvoerig aan bod. De analyse van NGS data bij DNA en RNA sequencing wordt geÔntroduceerd. Verschillende toepassingen zoals genoom sequencing, RNA sequencing en metagenomics worden door gastdocenten besproken. Voor wie Deze workshop is bedoeld voor laboratoriummedewerkers op hbo werk- en denkniveau zonder of met beperkte kennis van next generation sequencing en data-analyse, die een kennisbasis willen leggen voor deze sterk in opkomst zijnde techniek. Wat je leert tijdens deze cursus Tijdens de cursus Analyse van Next Generation Sequencing (NGS) data, die bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk, leer je o.a.: * de basisprincipes en concepten die nodig zijn om de achtergronden van NGS te begrijpen; * een aantal NGS toepassingen kennen; * waar je op moet letten bij nucleÔnezuur isolatie en library preparation; * hoe je de kwaliteit van ruwe sequentiedata kunt bepalen; * waar je op moet letten bij het alignen en assembleren van NGS data; * hoe je de data analyseert en interpreteert. Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
08-06-2020 | Cursus | 2 dagen | Leiden | Toegang: Betaald
Primer en probe design
Om een succesvolle (q)PCR bepaling te kunnen ontwikkelen zijn goede primers en probes essentieel. Volg de workshop primer en probe design voor toepasbare en up-to-date informatie. We behandelen verschillende probe-types, speciale toepassingen van primers/probes. Het ontwikkelen van multiplex PCR testen, eigenschappen van fluoroforen en quenchers. Tijdens het bio-informatica practicum voer je de belangrijkste stappen van primer design en amplimeer- en targetsequentie analyse uit met behulp van verschillende web-based programmaís. Voor wie Deze workshop is bedoeld voor laboratoriummedewerkers op hbo niveau die hun kennis van primer en probe design willen aanvullen. Tijdens deze workshop leer je: * de regels van het ontwerpen van goede primers en probes voor (q)PCR bepalingen; * hoe je genomische data kunt opzoeken in databanken en daar probes en primers op kunt ontwerpen; * hoe je mutaties kunt opzoeken in databanken en daar probes op kunt ontwerpen; * hoe je combinaties van 1 primerpaar met meerdere probes kunt ontwerpen om virussen te onderscheiden; * hoe je multiplex PCRs kunt opzetten; * hoe je allel specifieke primers kunt ontwerpen. Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
17-06-2020 | Cursus | 2 dagen | Leiden | Toegang: Betaald
Laat meer zien (2)

Productnieuws

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag