Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 11-03-2020
Centrum Bioscience en Diagnostiek - Hogeschool Leiden
Postbus 382
2300 AJ   Leiden

Zernikedreef 11
2333 CK   Leiden
Contact
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Centrum Bioscience en Diagnostiek (CBD), toonaangevend in het opleiden van laboratoriumprofessionals, ontwikkelt, organiseert en geeft kwalitatief hoogwaardige nascholingen binnen het vakgebied life science en health. Met toepasbare vakkennis kunnen organisaties adequaat reageren op wetenschappelijke ontwikkelingen en technische innovaties. Excellente docenten met ruime ervaring, een uitgebreid netwerk en een persoonlijke benadering, geven cursussen die aansluiten bij uw ontwikkelingsbehoeften.

Actuele events

Timemanagement in het lab
De werkzaamheden van de analist breiden zich uit en op het lab zijn andere vaardigheden nodig dan voorheen. Er wordt steeds meer verwacht op het gebied van efficiënt werken, administreren, samenwerken, adviseren en communiceren. De training Timemanagement in het lab bereidt je hier optimaal op voor. Voor wie - Teamleiders, vakspecialisten, kwaliteitsfunctionarissen, analisten of doktersassistenten met extra taken - Professionals die een agenda beheren en meerdere taken hebben naast het dagelijkse laboratoriumwerk - Professionals die veel moeten schakelen tussen eigen taken en verschillende verstoringen Wat je leert tijdens de training Wil je meer doen in minder tijd en hierbij de regie houden? De training Timemanagement in het lab helpt daarbij. Je krijgt verschillende tools aangereikt om meer rust te creëren en minder werkdruk te ervaren. Hierdoor ben je in staat om je werkzaamheden beter en efficiënter uit te voeren. In deze training leer je: - meer rust, minder werkdrukbeleving en meer concentratie tijdens je werk; - inzicht in je eigen gedrag met betrekking tot timemanagement; - timemanagementtools om meer te doen in minder tijd, je agenda te plannen en te beheersen en bewuste keuzes te maken in jouw werkzaamheden; - zaken die je intuïtief al goed doet bewuster en consistenter toe te passen; - SMART geformuleerde verbeteracties om mee naar huis te nemen. Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
27-10-2020 | Cursus | 2 dagen | Leiden | Toegang: Betaald
Parasitologie
Parasitaire infecties vormen een continue bedreiging voor de volksgezondheid. In tropische gebieden komen deze infecties vaker voor, maar ook mensen in gematigde en subtropische streken kunnen worden geïnfecteerd. Vanwege een veranderend klimaat, toenemend economisch verkeer en reizen buiten Europa vinden we ook in Nederland parasitaire infecties. Wil je jouw kennis op het gebied van parasitologie versterken? Deze cursus behandelt de actuele theorie en ontwikkelingen. Voor wie Laboratoriummedewerkers die zich regelmatig met de diagnostiek van parasitaire infecties bezighouden en hun vaardigheden en kennis op dit terrein willen opfrissen en uitbreiden. Wat je leert tijdens de cursus De cursus Parasitologie geeft een overzicht van de actuele diagnostiek, van protozoön tot helminth. Daarnaast oefen je uitgebreid aan de hand van veel casuïstiek. Je leert: - de classificatie van parasieten; - de levenscyclus en diagnostiek van Plasmodium; - de levenscyclus en diagnostiek van protozoa; - de levenscyclus en diagnostiek van nematoda; - de levenscyclus en diagnostiek van trematoda; - de levenscyclus en diagnostiek van cestoda; - de moleculaire parasitaire diagnostiek; - microscopische artefacten. Meer informatie over data, prijs en programma vind je op onze website.
04-11-2020 | Cursus | 6 dagen | Leiden | Toegang: Betaald
Urineonderzoek
Het microscopisch beoordelen van urinesediment is, ondanks de voortschrijdende technologie, nog altijd mensenwerk en zeer belangrijk. Urinediagnostiek bestaat uit een onderzoek met een teststrip waarmee een aantal parameters semi-kwantitatief worden bepaald en het maken en microscopisch beoordelen van een urinesediment. Voor wie Deze cursus is bedoeld voor analisten en doktersassistenten die meer uit het urineonderzoek willen halen. Bij deze cursus ga je in op het urineonderzoek met een teststrip en hoe je een sediment maakt en interpreteert. Ook oefen je in de microscopische beoordeling en interpretatie van urinesedimenten. Je leert: •de technische en klinische achtergronden van de screening (urinestrip); •wanneer de uitslag van de teststrip gevolgd moet worden door microscopische beoordeling van het sediment; •hoe sedimenten worden vervaardigd en hoe je dit kunt optimaliseren; •hoe de morfologie van een sediment wordt beoordeeld en geïnterpreteerd; •de pathologie achter verschillende urinebeelden; •het verschil tussen renale en niet-renale hematurie te herkennen in de sedimenten. Meer informatie over data, prijs en programma vind je op de website.
06-11-2020 | Cursus | 1 dag | Leiden | Toegang: Betaald
Laat meer zien (24)

Productnieuws

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag