Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Login Laatste update: 11-12-2018
3Rs-Centre Utrecht Life Sciences
TEL: +31 30 253 40 48
FAX: 3RsCentreULS@uu.nl
Dept. Dier in Wetenschap & Maatschappij, Fac. Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht

 

Yalelaan 2
NL-3584 CM   Utrecht
Contact
Website
www.uu.nl
De missie van het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences (ULS) is het stimuleren van de ontwikkeling, toepassing en acceptatie van methoden die het gebruik van (proef)dieren kunnen

Vervangen, Verminderen en Verfijnen,

de 3Vís of 3Rs in het Engels (Replacement, Reduction en Refinement).


Het 3Rs-Centre ULS faciliteert de 3Vís in onderwijs en onderzoek op diverse manieren, door o.a. informatie te verschaffen en advies te geven. Hiervoor worden verschillende websites opgezet, brengt het centrum maandelijks een nieuwsbrief uit, participeert het in proefdierkundig onderwijs en heeft het relevante databases in beheer.


Positionering
Het 3Rs-Centre ULS is gepositioneerd binnen het departement Dier in Wetenschap en Maatschappij van de faculteit Diergeneeskunde van de UU. Dit departement houdt zich bezig met vraagstukken rondom de positie van het dier in onze samenleving, in de breedste zin van het woord. De activiteiten van het centrum vallen onder Utrecht Life Sciences.
Utrecht Life Sciences is een open innovatienetwerk van de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en verschillende bedrijven en partners. Het netwerk stimuleert samenwerkingsverbanden ten behoeve van onderwijs, onderzoek en innovatie in de biomedische sector.

Proefdierkundig Jaarverslag
Bij de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht vindt diergeneeskundig en medisch-biologisch onderzoek plaats. Naast experimenten met cel- en weefselkweektechnieken, computersimulaties en menselijke vrijwilligers, worden ook dierproeven uitgevoerd. Jaarlijks wordt er een verslag gemaakt van de uitgevoerde dierproeven, het Proefdierkundig Jaarverslag. U vindt deze Proefdierkundige Jaarverslagen en meer informatie over het verantwoord proefdiergebruik van de Universiteit Utrecht op Verantwoord proefdieronderzoek.

Meer informatie

Hier verschijnen actuele events en geplaatste berichten, indien aanwezig.
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag