Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 08-01-2019
QAducation
TEL: +31 851301635
FAX: +31
Kwakerpad 5
NL-4844 RP   Terheijden
Contact
+31(0)6-24798297
Mw. Sascha van de Ven
directeur / eigenaar
Laat ISO / IEC 17025, ISO 15189 of ISO / IEC 17020 voor u werken
Wij zijn QAducation en samen met ons team van docenten verzorgen we al ruim 20 jaar opleidingen en trainingen op het gebied van kwaliteitszorg voor test- en kalibratielaboratoria, medische laboratoria en inspectie-instellingen.
We geven de cursussen zowel in Nederland als in BelgiŰ. Wij trainen u in systeemtechnische en vaktechnische opleidingen.

Met QAducation houdt u feeling met het vak
U werkt als medisch laborant, analist of h
Bekijk ons cursusaanbod
Producten, diensten
 Cursus,  Opleiding,  Training,
Lees meer
Producten, diensten
 Cursus - op het gebied van kwaliteitszorg voor test- en kalibratielaboratoria ISO 17025, medische laboratoria ISO 15189 en inspectie-instellingen ISO 17020.
 Opleiding - voor U als medisch laborant, analist of hoofdanalist, inspecteur, laboratoriummanager, interne auditor, IT-specialist of kwaliteitsfunctionaris.
 Training - in zowel accreditatie normen als vaktechnische vaardigheden zoals methodevalidatie, 4xO-aanpak en data integriteit.
Expertises
Dienstverlening, advisering - opleidingen
Kwaliteit, Arbo, Milieu - training-en-advies
Kwaliteit, Arbo, Milieu - kwaliteitssystemen
Kwaliteit, Arbo, Milieu - Kwaliteitssystemen - normalisatie

Actuele events

Kwaliteitszorg voor kwaliteitscoordinatoren
Wilt u beter inzicht krijgen op integraal kwaliteitsbeleid? Of worstelt u met de vraag hoe u zich proactief ontwikkelt in het werk i.p.v. reactief opereren? En wilt u vaardigheden leren om doeltreffendheid, doelmatigheid en effectiviteit van eigen functioneren en van het kwaliteitssysteem te verbeteren? U bent Kwaliteitsco÷rdinator, leidinggevende of medewerker die in deze functie benoemd wordt Inhoud 1.Kwaliteitssystemen voor laboratoria en inspectie instellingen: de verschillen en overeenkomsten tussen diverse (normen voor) kwaliteitsmanagementsystemen. 2.Kwaliteit: definities, acht principes van kwaliteitsmanagement, de Deming-cirkel, kosten en opbrengsten. 3.Organisatie: verschillende typen organisaties en wat is de plaats van de kwaliteitsco÷rdinator? 4.Beleid: missie, kwaliteitsbeleid, SMART-doelstellingen. 5.Medewerkers: taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, werving en selectie, scholing, personeelsdossiers, lijnfunctionaris versus kwaliteitsco÷rdinator. 6.Documentatie: opzet, beheer, onderhoud en consistentie van in- en externe documenten. 7.Faciliteiten: aspecten van huisvesting komen aan de orde. 8.Primaire proces: van opdracht tot rapportage, monsterontvangst, - acceptatie en -registratie, monstervoorbehandeling en representativiteit, kalibratie en lijncontroles. 9.Borging: controles, klachten, interne audit, directiebeoordeling. Kritische aspecten vragen om borging en beheersing door middel van maatregelen. 10.Communicatie: hoe te communiceren naar management, medewerkers en collegaĺs? 11.Psychologie: u wordt de coachende proactieve kwaliteitsco÷rdinator die tactisch opereert, maar weet u wat uw valkuilen en kansen zijn? 12.NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO/IEC 17020 en NEN-EN-ISO15189: Praktisch interpreteren. 13.Directiebeoordeling: hoe geeft u als kwaliteitsco÷rdinator mede invulling?
02-11-2020 | Cursus | 3 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Risicogebaseerd denken
We leren u risicogebaseerd denken: allereerst leert u de bronnen van onzekerheid in uw organisatie in kaart te brengen. Vervolgens werkt u aan de risicoaanpak: inschatting mogelijke gevolgen, acties en beheersmaatregelen en operationaliteit en effectiviteit. Deze aanpak helpt u bij het op systematische wijze doorvoeren van beheersmaatregelen om de gevolgen en effecten van niet-aanvaarbare risicoĺs in uw organisatie te vermijden, voorkomen, beperken of om te bouwen tot kans. De risicoaanpak volgt de eisen van de kwaliteitsnorm NEN-EN-ISO/IEC 17025, NEN-EN-ISO 15189 en NEN-EN-ISO/IEC 17020. In de training gaat u zelf groepsgewijs oefenen met praktijkcases. U bent Analist, kwaliteitsco÷rdinator, leidinggevende of interne auditor Inhoud 1.Normen en definities: wat vragen de normen NEN-EN-ISO/IEC 17025:2018, NEN-EN-ISO 15189:2012 en NEN-EN-ISO/IEC 17020:2012 en wat is de definitie van risico en risicomanagement? 2.Risico-oplossende kwaliteitsteams: welke typen personen zijn nodig voor dit proces. 3.Enkele modellen om bronnen van onzekerheid in kaart te brengen 4.Risicoaanpak in theorie met o.a. inschatting mogelijke gevolgen, acties en beheersmaatregelen en operationaliteit en effectiviteit 5.Op naar de praktijk. In groepjes aan de slag met allerlei cases.
06-11-2020 | Cursus | 1 dag | Breda | Toegang: Betaald
Meetonzekerheid in medische laboratoria
Zoals voorgeschreven door NEN-EN-ISO 15189:2012 dienen testmethoden gevalideerd te zijn en moet de meetonzekerheid ervan zijn bepaald. Voor medische testmethoden is de strikt metrologische bepalingswijze van de meetonzekerheid bijzonder complex en tijdrovend. Voor de praktijk zijn er dus andere en meer toegankelijke methoden gewenst. Over deze methoden gaat de cursus. U werkt zoveel mogelijk met gegevens uit de validatie en QC. In de cursus wisselen de presentaties elkaar af met opgaven. U bent Leidinggevende, (hoofd- en eerste) analist of kwaliteitsco÷rdinator met kennis van statistische grondbeginselen Inhoud 1.Als inleiding stippen we de theoretische en metrologische aspecten van meetonzekerheid aan. Daarbij behandelen we de zgn. bottom-up benadering. 2.Het zwaartepunt ligt op praktische bepalingswijzen, de top-down benadering. Hierbij wordt gewerkt op een soortgelijke manier als tijdens methodevalidatie. 3.De volgende onderwerpen komen aan bod: gebruik van gegevens uit validatie en QC, bouwstenen van onzekerheid (bij een complete bepaling zijn deze afgedekt), speciale relatie tussen meetonzekerheid en externe QCĺs en meetonzekerheid als combinatie van bias en precisie, de gecombineerde bepalingswijze door middel van RMS. We kijken tevens naar de relatie tot total error.
06-11-2020 | Cursus | 1 dag | Breda | Toegang: Betaald
Laat meer zien (20)

Kort nieuws

Nieuwe QAducation cursus effectieve communicatie Hoe overtuigend breng jij jouw boodschap of geef jij jouw advies?
Nieuwe QAducation cursus effectieve communicatie
Hoe overtuigend breng jij jouw boodschap of geef jij jouw advies? Wil jij: - jouw overtuigingskracht vergroten? - weerstand voorkomen? - dat ze jouw advies/ voorstel opvolgen? - dat ze datgene met jouw boodschap doen, wat jij ermee wilt bereiken? - mensen gemakkelijk meekrijgen, zodat ze vanuit eigen motivatie doen wat nodig is? Dan is deze training "Een effectief advies, een krachtige boodschap" geschikt voor jou. De training biedt eenvoudige, direct toepasbare en effectieve technieken om jouw advies/ voorstel of boodschap krachtig te brengen. Je leert jouw luisteraars te binden en te enthousiasmeren. Hiermee vergroot je de kans dat zij vanuit eigen motivatie doen wat jij voor ogen hebt, waardoor jij jouw doelstelling realiseert. Gegarandeerd zichtbaar resultaat. Voor deze training heeft QAducation de samenwerking met Karlijn Vrolijk van Smart Difference uitgebreid.
16-10-2020  |  126x  | 
QAducation online training: jouw werkplek, onze trainer
QAducation online training: jouw werkplek, onze trainer
Ook tijdens deze bijzondere tijd van de COVID-19 pandemie is het belangrijk om je als mens, team en organisatie verder te blijven ontwikkelen. Hierdoor kom je er sterker uit. Door de opgelegde regels en richtlijnen omtrent de pandemie kan je beperkt worden in reizen en fysieke bijeenkomsten. QAducation start daarom vanaf nu met Live Online trainingen. Een deelnemer aan een training wil betrokken worden, wil vanaf iedere locatie mee kunnen doen en de training moet voor de deelnemer vooral effectief zijn. Ook met onze Live Online trainingen voldoen wij aan deze belangrijke criteria. De voordelen van onze Live Online: - je kunt leren in je eigen omgeving - de trainer geeft live les in een digitale classroom - je ontvangt vooraf de trainingsmap - maximaal zeven medecursisten - je blijft bij in jouw vakgebied - opgedeeld in korte sessies van 3 tot 3,5 uur. Virtueel trainen, echte resultaten Onze Live Online trainingen zijn net zo effectief als onze reguliere trainingen
22-09-2020  |  174x  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag