Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 06-11-2017
Salm en Kipp
TEL: +31 346 26 90 90
Postbus 55
NL-3620 AB   Breukelen

Merwedeweg 5
NL-3621 LP   Breukelen
Contact
+31(0)346 269090
Customer Support
+31(0)346 269095
Order Support
+31(0)346269098
Technical Department
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 100 jaar ervaring weten wij dat persoonlijk contact met één van onze vakkundige medewerkers daarvoor de aangewezen manier is. Bel ons gerust of stuur een email als u een vraag heeft over onze laboratoriumapparatuur. Maar we komen uiteraard ook graag naar u toe.

Na aanschaf van uw apparatuur kunt u natuurlijk blijven rekenen op de expertise van Salm en Kipp. Onze technici adviseren u, doen onderhoud- en herstelwerkzaamheden aan uw apparatuur en kunnen een training verzorgen. Zo blijft uw kennis op peil en bent u verzekerd van zorgeloos functionerende laboratoriumsystemen.

Salm en Kipp biedt u een ruime keuze aan algemene laboratoriumapparatuur en is gespecialiseerd in:
* monsteropslag en -identificatie * monsterbewerking en –analyse * (micro)biologische, chemische en anaërobe werkruimtes.
Ons assortiment
Merken
 Brady - Labels specifiek voor laboratoria en bijbehorende printers en software
 MBraun - Handschoenkasten, isolators en oplosmiddelzuivering
 Martin Christ - Vriesdrogers en vacuum centrifuges
 Sigma - Laboratorium centrifuges
 Milestone - Microwave systemen voor destructie, synthese, verassing en kwik analyzers
 Elementar - Element analyse systemen voor de elementen koolstof, waterstof, stikstof, zwavel en zuurstof (C, H, N, S, O)
 YSI - Biochemische analyzers voor Glucose, Lactaat, Glutamine, Glutamaat, Xylose, Ethanol, Methanol, Sucrose, Galactose, Lactose, Choline, Glycol en H2O2
 Setaram - Thermische analyse instrumenten voor analyse-technieken zoals DSC, DTA, TGA, STA (TG-DSC en TG-DTA) en TMA
 Gonotec - Vriespunt-osmometers, colloïd-osmometers, dampdruk-osmometers, alcoholanalyse
 Tuttnauer - Autoclaven en ultrasoonbaden
Producten, diensten
 Labels - vloeibare stikstof, vriezer, histologie, GHS/CLP, autoclaaf, printer, labelsoftware, barcode, etiketten
 Centrifuge - microcentrifuge, tafelcentrifuge, vloercentrifuge
 Handschoenkast - oled, inert gas, nanotechnologie, glove box, glovebox
 Vriesdroger - laboratoriumvriesdroger, pilotvriesdroger, productievriesdroger, rotatie vacuum concentrator
 Element analyzer - Analyse van koolstof, waterstof, zoorstof, stikstof, eirwit, zwavel, chloor, kwik
 Biochemische analyzer - Suikeranalyse, Glucose, Lactaat, Glutamine, Glutamaat, Xylose, Ethanol, Methanol, Sucrose, Galactose, Lactose, Choline, Glycol, peroxide
 Osmometer - omolaliteit, osmol, omomat, COD
 Autoclaaf - vloerautoclaaf, tafelautoclaaf, steriliseren, sterilisatie
 Magnetron - Microwave voor destructie, synthese, verassing, soxhlet
 NMR - NMR voor QC en R&D
 Kjeldahl - Stikstof/eiwit analyse
Expertises
Optische Instrumenten - Spectrometrie - nir-spectrometrie
Analytische Instrumenten - nucleaire-magnetische-resonantie-nmr-
Algemene labapparatuur - destructieapparatuur
Algemene labapparatuur - schudders
Algemene labapparatuur - centrifuges
Lees meer
Expertises
Optische Instrumenten - Spectrometrie - nir-spectrometrie
Analytische Instrumenten - nucleaire-magnetische-resonantie-nmr-
Algemene labapparatuur - destructieapparatuur
Algemene labapparatuur - schudders
Algemene labapparatuur - centrifuges
Diagnostiek & Life Sciences - bioreactoren-en-bioprocessing
Kwaliteit, Arbo, Milieu - Labinrichting - Veiligheidskabinetten - veiligheidskabinetten
Kwaliteit, Arbo, Milieu - Labinrichting - Veiligheidskabinetten - laminar-downflow-booth
Kwaliteit, Arbo, Milieu - Labinrichting - zuurkasten
Analytische Instrumenten - Element analysers - chnos-analysers
Analytische Instrumenten - Element analysers - toc-analysers

Artikelen

Informatiebron voor smeltend zuidpoolijs
Informatiebron voor smeltend zuidpoolijs
De afdeling Marine Palynologie en Paleoceanografie van de Universiteit Utrecht zet de nieuwste destructieapparatuur in voor onderzoek aan oeroud zeebodemsediment om het smelten van de ijskappen door klimaatopwarming beter te kunnen voorspellen.
LABinsights 2019-6, p.26
‘Was alle lab-apparatuur maar zo simpel’
‘Was alle lab-apparatuur maar zo simpel’
De vestiging van Bureau Veritas in Rotterdam legt zich vanouds toe op de analyse van petrochemische en petroleumproducten. Uitbreiding naar bepalingen voor de agri-markt vereiste een nieuwe labinrichting. Er werd ook geïnvesteerd in benchtop-NMR, waarmee vastvetbepalingen bijna een kwestie van een druk op de knop zijn geworden. Bureau Veritas liet een aanbouw tegen het bestaande gebouw plaatsen.
LABinsights 2019-4, p.11
Combi borgt veiligheid high-carezone
Combi borgt veiligheid high-carezone
Werken aan de gezondheid van anderen, zoals bij farmaceutische bereidingen, is een groot goed, maar dan wel zonder dat de eigen gezondheid daarbij in gevaar komt. Een veiligheidskabinet en veilige afvalverwijdering zijn daarvoor randvoorwaarden. Cytostaticaveiligheidskabinetten beschermen laboranten tegen blootstellingsrisico’s bij de aseptische bereiding van medicijnen die via een infuus, een injectie of een pleister moeten worden toegediend. Te denken valt aan zware pijnstillers en antibiotica, maar hoofdzakelijk betreft het cytostatica. Bij het inperken van de blootstellingsrisico’s geldt in dat verband het ‘alara-principe’: as low as reasonably achievable.
LABinsights 2019-1, p.20
‘Vergelijk appels met appels’ Michiel Godschalk, commercieel directeur bij het dit jaar 120-jarige Salm en Kipp
‘Vergelijk appels met appels’
Michiel Godschalk, commercieel directeur bij het dit jaar 120-jarige Salm en Kipp In dit internettijdperk is de verleiding groot om laboratoriumapparatuur snel en gemakkelij k via het web te bestellen. Goedkoop is duurkoop als er een toestel wordt gekocht dat niet geschikt blij kt voor de applicatie en waarbij zaken als installatie, service, periodiek onderhoud en training niet zij n inbegrepen. Deskundig advies inwinnen voorkomt dit soort verrassingen en maakt de total cost of ownership transparant. “Daarom hechten we zo’n waarde aan persoonlij k contact met onze klanten”, zegt Michiel Godschalk, commercieel directeur bij het dit jaar 120-jarige Salm en Kipp.
LABinsights 2018-7, p.24

Productnieuws

Speciale pakketprijs BradyPrinter i3300  Slechts één euro voor de meest gebruikersvriendelijke laboratoriumprinter
Speciale pakketprijs BradyPrinter i3300
Slechts één euro voor de meest gebruikersvriendelijke laboratoriumprinter Profiteer nu van een speciale pakketprijs. Betaal slechts één euro* voor een BradyPrinter i3300 laboratoriumlabel printer plus Brady Workstation Labsuite bij aanschaf van: * label- en inktrollen van minimaal € 1.099 * een 3-jarig Brady Assist Field Servicecontract, inclusief installatie en training, van € 515 Normale prijs: € 3.159, nu € 1.615*, uw voordeel dus € 1.544 En u profiteert van de SmartCell-technologie bij de BradyPrinter i3300. Die zorgt voor het automatisch instellen van het labelformaat. Daarmee behoren kalibratie en onnodig labelafval tot het verleden. Bovendien zijn printlint en labelmateriaal snel en gemakkelijk te vervangen. Ideaal als u vaak van label wisselt. Bel of mail ons uiterlijk 30 november 2020 voor een op maat offerte: 0346-269090 of mail via de link hiernaast. * Actieprijs alleen geldig indien u voor 1 december 2020 een offerte op maat van ons heeft ontvangen.
31-08-2020  |  216x  |   | 
LR Arnsdorf: nieuwe naam voor bekende lab apparatuur De vertrouwde waterbaden, thermostaten en cryostaten van Medingen/Varialux, dragen nu de naam LR Arnsdorf
LR Arnsdorf: nieuwe naam voor bekende lab apparatuur
De vertrouwde waterbaden, thermostaten en cryostaten van Medingen/Varialux, dragen nu de naam LR Arnsdorf De vertrouwde apparatuur voor het verwarmen en koelen van vloeistoffen op het laboratorium krijgt een nieuwe naam en een nieuw design. De waterbaden, thermostaten en cryostaten van Medingen, later Varialux, gaan voortaan door het leven onder de naam LR Arnsdorf. Door productie en andere afdelingen van betrokken bedrijven te bundelen in dit nieuwe bedrijf, kan nog sneller worden ingesprongen op de wensen van de laborant: kortere levertijden en meer nieuwe producten. Uiteraard met behoud van de kenmerkende betrouwbaarheid, krachtige prestaties en goede prijs / kwaliteitverhouding. Het assortiment van LR Arnsdorf bestaat uit: - Waterbaden in diverse maten. - Schudwaterbad - Inhangthermostaten - Circulatie thermostaten - Cryostaten in diverse capaciteiten
24-07-2020  |  327x  | 
De nieuwe Elga Purelab Quest is een uitstekend waterzuiveringssysteem Het unieke ontwerp van de Purelab quest levert alle drie soorten laboratorium water vanaf leidingwatertoevoer
De nieuwe Elga Purelab Quest is een uitstekend waterzuiveringssysteem
Het unieke ontwerp van de Purelab quest levert alle drie soorten laboratorium water vanaf leidingwatertoevoer Uit slechts één unit produceert de Purelab quest water voor toepassingen van HPLC & PCR tot bufferbereiding en wassen van glaswerk. De Purelab quest is zeer compact, intuïtief in gebruik, eenvoudig te installeren, maakt gebruik van geregenereerde materialen en biedt bewaking op afstand via Aquavista ™, Veolia’s cloud gebaseerde digitale oplossing. Met meerdere zuiverheidssensoren, ingebouwde periodieke hercirculatie en een testregime dat meer dan 150.000 dispensingcycli omvatte, biedt de Purelab quest laboratoriumwater dat buiten kijf staat voor onderzoekslaboratoria wereldwijd. Mope Alo, Product Manager bij ELGA LabWater, merkte op: “Water is de levensader van de biowetenschappelijke industrie, het staat centraal in reproduceerbaarheid, integriteit en nauwkeurigheid van gegevens. De Purelab quest draagt bij aan de vele uitdagingen waarmee de hedendaagse Life Science labs en onderzoeksteams worden geconfronteerd."
24-07-2020  |  315x  | 
Laat meer zien (101)

Productbeschrijvingen

Tafel model NMR spectrometer voor R&D
Tafel model NMR spectrometer voor R&D
De Pulsar van Oxford Instruments is een hoge resolutie 60MHz NMR spectrometer, toegespitst op onderzoeksdoeleinden. Dankzij de 1.4T permanente magneet met zeer hoge homogeniteit levert de Pulsar hoge kwaliteit 1-D en 2-D NMR spectra van 1H, 19F, 13C en 31P. Met deze permanente magneet is de noodzaak voor het gebruikt van vloeibaar helium of vloeibaar stikstof niet meer aanwezig, wat scheelt in de kosten, infrastructuur en exploitatie. De Pulsar is geschikt voor verreweg de meeste analyses van vloeibare monsters. Vaste monsters kunnen worden opgelost in gedeuteerde of niet-gedeuteerde oplosmiddelen. Een intuïtieve, stap-voor-stap software begeleidt de gebruiker door het meetproces, en de gegevens worden verwerkt met de veelgebruikte Mnova-software. Een bibliotheek met puls reeksen is inbegrepen, dus de Pulsar is vrijwel direct klaar voor gebruik. Geavanceerde automatische shimming zorgt voor een zeer homogeen magnetisch veld. In combinatie met het gebruiksgemak maakt
06-11-2017  |  1533x  | 
Onzichtbare biologische risico’s zichtbaar gemaakt
Onzichtbare biologische risico’s zichtbaar gemaakt
Een onderschat risico bij het werken in een klasse II bioveiligheidskast is verstoring van de laminaire luchtstromen door externe bronnen. De uitgekiende balans van luchtbewegingen in een dergelijke kast zorgen er normaal gesproken voor dat besmettelijk materiaal niet buiten de kast in de omgevingslucht terecht komt. Daarmee worden de gebruiker en de omgeving beschermd tegen de biologische agentia. Maar de luchtstroom in de werkopening kan worden verstoord door bijvoorbeeld gehaaste collega’s die achter u langs lopen. Dit veroorzaakt namelijk luchtwervelingen die de laminaire luchtstroom kunnen verstoren, waarmee besmette lucht buiten de kast terecht komt. Berner heeft bij haar klasse II bioveiligheidskasten de luchtstromen in de kast zo robuust gemaakt dat dit risico klein is, maar het is nooit uit te sluiten. De Berner Claire Pro is daarom uitgerust met een detectiesysteem voor bewegingen van personen nabij de werkopening. Indien het detectiesysteem gevaar signaleert
06-04-2017  |  1764x  | 
Begin nu met CLP-GHS identificatie Voor chemicalien op het lab
Begin nu met CLP-GHS identificatie
Voor chemicalien op het lab Het succes van nieuwe regelgeving is mede afhankelijk van hoe eenvoudig deze te implementeren is. Zo zien we ook dat de toepassing van labelling conform het Classification, Labelling and Packaging-Globally Harmonized System (CLP-GHS) op laboratoria soms achterwege blijft, omdat het omslachtig is om deze labels te maken. CLP-GHS is een systeem voor de indeling en labelling van chemische substanties ontwikkeld op vraag van de Verenigde Naties. Het voornaamste doel van dit systeem is het overeenstemmen van de aanduiding van chemische stoffen/substanties over heel de wereld. GHS zal het HSID labelling systeem volledig vervangen. Dat betekent dat de gevaar aanduidingen met de oranje vlakken, samen met de R + S zinnen zijn verdwenen. Deze zijn volledig vervangen worden door de nieuwe symbolen in ruitvorm, inclusief andere waarschuwingszinnen gebaseerd op risico’s (H(azards) + P(recautions)-zinnen). GHS kan al worden toegepast sinds 21 januari 2009. Om het voor u eenvoudig
06-04-2017  |  1886x  | 
Nano-emulsies en nano-deeltjes met Microfluidizer Tiny particles, big results
Nano-emulsies en nano-deeltjes met Microfluidizer
Tiny particles, big results De Microfluidizers van Microfluidics zetten de standaard op het gebied van nano emulsies en nano-deeltjes applicaties in de farmacie, biotechnologie en cosmetica. Dit is de technologie voor het gericht verkleinen van deeltjes in vloeistoffen bij een constante druk conform een constant distributieprofiel met als gevolg een gegarandeerd reproduceerbaar proces waardoor opschalen van lab naar productie echt mogelijk is. Het hart van de Microfluidizer is de interactie-kamer met de unieke “parallel path microchannel” architectuur waar de deeltjes tot op nano-niveau worden verkleind door de hoge afschuifkracht en druk die kan oplopen tot 40.000 PSI, oftewel ruim 2.750 Bar. Dit resulteert in een meer uniforme deeltjesgrootte, betere productstabiliteit, langere houdbaarheid, hogere opbrengst, lagere sterilisatiekosten en dus lagere productiekosten.
05-08-2016  |  3387x  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag