Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 06-11-2017
Salm en Kipp
TEL: +31 346 26 90 90
Postbus 55
NL-3620 AB   Breukelen

Merwedeweg 5
NL-3621 LP   Breukelen
Contact
+31(0)346 269090
Customer Support
+31(0)346 269095
Order Support
+31(0)346269098
Technical Department
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Als u nieuwe laboratoriumapparatuur gaat aanschaffen, wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze perfect aansluit bij uw behoeften. Een deskundig advies is daarom onontbeerlijk. Met meer dan 100 jaar ervaring weten wij dat persoonlijk contact met één van onze vakkundige medewerkers daarvoor de aangewezen manier is. Bel ons gerust of stuur een email als u een vraag heeft over onze laboratoriumapparatuur. Maar we komen uiteraard ook graag naar u toe.

Na aanschaf van uw apparatuur kunt u natuurlijk blijven rekenen op de expertise van Salm en Kipp. Onze technici adviseren u, doen onderhoud- en herstelwerkzaamheden aan uw apparatuur en kunnen een training verzorgen. Zo blijft uw kennis op peil en bent u verzekerd van zorgeloos functionerende laboratoriumsystemen.

Salm en Kipp biedt u een ruime keuze aan algemene laboratoriumapparatuur en is gespecialiseerd in:
* monsteropslag en -identificatie * monsterbewerking en –analyse * (micro)biologische, chemische en anaërobe werkruimtes.
Ons assortiment
Merken
 Brady - Labels specifiek voor laboratoria en bijbehorende printers en software
 MBraun - Handschoenkasten, isolators en oplosmiddelzuivering
 Martin Christ - Vriesdrogers en vacuum centrifuges
 Sigma - Laboratorium centrifuges
 Milestone - Microwave systemen voor destructie, synthese, verassing en kwik analyzers
 Elementar - Element analyse systemen voor de elementen koolstof, waterstof, stikstof, zwavel en zuurstof (C, H, N, S, O)
 YSI - Biochemische analyzers voor Glucose, Lactaat, Glutamine, Glutamaat, Xylose, Ethanol, Methanol, Sucrose, Galactose, Lactose, Choline, Glycol en H2O2
 Setaram - Thermische analyse instrumenten voor analyse-technieken zoals DSC, DTA, TGA, STA (TG-DSC en TG-DTA) en TMA
 Gonotec - Vriespunt-osmometers, colloïd-osmometers, dampdruk-osmometers, alcoholanalyse
 Tuttnauer - Autoclaven en ultrasoonbaden
Producten, diensten
 Labels - vloeibare stikstof, vriezer, histologie, GHS/CLP, autoclaaf, printer, labelsoftware, barcode, etiketten
 Centrifuge - microcentrifuge, tafelcentrifuge, vloercentrifuge
 Handschoenkast - oled, inert gas, nanotechnologie, glove box, glovebox
 Vriesdroger - laboratoriumvriesdroger, pilotvriesdroger, productievriesdroger, rotatie vacuum concentrator
 Element analyzer - Analyse van koolstof, waterstof, zoorstof, stikstof, eirwit, zwavel, chloor, kwik
 Biochemische analyzer - Suikeranalyse, Glucose, Lactaat, Glutamine, Glutamaat, Xylose, Ethanol, Methanol, Sucrose, Galactose, Lactose, Choline, Glycol, peroxide
 Osmometer - omolaliteit, osmol, omomat, COD
 Autoclaaf - vloerautoclaaf, tafelautoclaaf, steriliseren, sterilisatie
 Magnetron - Microwave voor destructie, synthese, verassing, soxhlet
 NMR - NMR voor QC en R&D
 Kjeldahl - Stikstof/eiwit analyse
Expertises
Optische Instrumenten - Spectrometrie - NIR Spectrometrie
Analytische Instrumenten - Nucleaire Magnetische Resonantie (NMR)
Algemene labapparatuur - Destructieapparatuur
Algemene labapparatuur - Schudders
Algemene labapparatuur - Centrifuges
Lees meer
Expertises
Optische Instrumenten - Spectrometrie - NIR Spectrometrie
Analytische Instrumenten - Nucleaire Magnetische Resonantie (NMR)
Algemene labapparatuur - Destructieapparatuur
Algemene labapparatuur - Schudders
Algemene labapparatuur - Centrifuges
Diagnostiek & Life Sciences - Bioreactoren en bioprocessing
Kwaliteit, Arbo, Milieu - Labinrichting - Veiligheidskabinetten - Veiligheidskabinetten
Kwaliteit, Arbo, Milieu - Labinrichting - Veiligheidskabinetten - Laminar downflow booth
Kwaliteit, Arbo, Milieu - Labinrichting - Zuurkasten
Analytische Instrumenten - Element analysers - CHNOS analysers
Analytische Instrumenten - Element analysers - TOC analysers

Artikelen

Informatiebron voor smeltend zuidpoolijs
Informatiebron voor smeltend zuidpoolijs
De afdeling Marine Palynologie en Paleoceanografie van de Universiteit Utrecht zet de nieuwste destructieapparatuur in voor onderzoek aan oeroud zeebodemsediment om het smelten van de ijskappen door klimaatopwarming beter te kunnen voorspellen.
LABinsights 2019-6, p.26
‘Was alle lab-apparatuur maar zo simpel’
‘Was alle lab-apparatuur maar zo simpel’
De vestiging van Bureau Veritas in Rotterdam legt zich vanouds toe op de analyse van petrochemische en petroleumproducten. Uitbreiding naar bepalingen voor de agri-markt vereiste een nieuwe labinrichting. Er werd ook geïnvesteerd in benchtop-NMR, waarmee vastvetbepalingen bijna een kwestie van een druk op de knop zijn geworden. Bureau Veritas liet een aanbouw tegen het bestaande gebouw plaatsen.
LABinsights 2019-4, p.11
Combi borgt veiligheid high-carezone
Combi borgt veiligheid high-carezone
Werken aan de gezondheid van anderen, zoals bij farmaceutische bereidingen, is een groot goed, maar dan wel zonder dat de eigen gezondheid daarbij in gevaar komt. Een veiligheidskabinet en veilige afvalverwijdering zijn daarvoor randvoorwaarden. Cytostaticaveiligheidskabinetten beschermen laboranten tegen blootstellingsrisico’s bij de aseptische bereiding van medicijnen die via een infuus, een injectie of een pleister moeten worden toegediend. Te denken valt aan zware pijnstillers en antibiotica, maar hoofdzakelijk betreft het cytostatica. Bij het inperken van de blootstellingsrisico’s geldt in dat verband het ‘alara-principe’: as low as reasonably achievable.
LABinsights 2019-1, p.20
‘Vergelijk appels met appels’ Michiel Godschalk, commercieel directeur bij het dit jaar 120-jarige Salm en Kipp
‘Vergelijk appels met appels’
Michiel Godschalk, commercieel directeur bij het dit jaar 120-jarige Salm en Kipp In dit internettijdperk is de verleiding groot om laboratoriumapparatuur snel en gemakkelij k via het web te bestellen. Goedkoop is duurkoop als er een toestel wordt gekocht dat niet geschikt blij kt voor de applicatie en waarbij zaken als installatie, service, periodiek onderhoud en training niet zij n inbegrepen. Deskundig advies inwinnen voorkomt dit soort verrassingen en maakt de total cost of ownership transparant. “Daarom hechten we zo’n waarde aan persoonlij k contact met onze klanten”, zegt Michiel Godschalk, commercieel directeur bij het dit jaar 120-jarige Salm en Kipp.
LABinsights 2018-7, p.24

Productnieuws

Inruilactie Gonotec Osmomat 030 bij aanschaf Osmomat 3000 Korting in % gelijk aan de leeftijd
Inruilactie Gonotec Osmomat 030 bij aanschaf Osmomat 3000
Korting in % gelijk aan de leeftijd Ruim 40 jaar geleden werd de basis gelegd voor de succesvolle Gonotec Osmomat 030 osmolaliteitmeter, die enige tijd geleden werd opgevolgd door de Osmomat 3000. Daarom willen wij gebruikers van de Osmomat 030 tot eind van dit jaar de mogelijkheid bieden deze tegen aantrekkelijke condities in te ruilen op een nieuwe Osmomat 3000. Bij inruil van uw Osmomat 030 krijgt u de leeftijd daarvan in procenten korting op de aanschaf van een nieuwe Osmomat 3000.
15-11-2019  |  417x  | 
ACTIE Setline DSC/STA analyzer Herdefinieer thermische analyse met de nieuwe Setline serie van Setaram.
ACTIE Setline DSC/STA analyzer
Herdefinieer thermische analyse met de nieuwe Setline serie van Setaram. Met de introductie van de Setline® DSC- en STA maakt Setaram zijn expertise op het gebied. De ongekend eenvoudige en verrassend krachtige Setline is makkelijk in gebruik en exploitatie, en wordt geleverd met snel te installeren Calisto 2.0 exclusieve software. Setline is beschikbaar als DSC- en STA-standaard of met automatisch bemonsteringssysteem, en voornamelijk ontworpen voor academische en kwaliteitscontrole-toepassingen. Een verstandige keuze als controle over uw experimenten, kwaliteitsresultaten en veelzijdigheid van instrumenten belangrijk zijn voor uw werk. Met een toegankelijke prijs brengt Setline deskundige thermische analyse binnen het bereik van elk laboratorium, terwijl het profiteert van de technische expertise van de premium producten in het Setaram-assortiment. Speciale aanbieding tot eind 2019: 10% korting op elke Setline aankoop*.
07-10-2019  |  523x  | 
Setaram setline DSC/STA thermische analyse Voor academische en QC labs
Setaram setline DSC/STA thermische analyse
Voor academische en QC labs Setaram biedt al meer dan 70 jaar hoogwaardige instrumenten voor materiaal karakterisatie, zelfs bij de meest uitdagende experimenten. Met de introductie van de Setline® maakt Setaram zijn expertise op het gebied van thermische analyse beschikbaar voor academische toepassingen, zoals materiaalkunde, metallurgie, polymeren en fysische chemie, chemische energie, engineering, geowetenschappen, farmacie en voedingswetenschappen. De Setline® instrumenten zijn ook ideaal voor intensief gebruik binnen de kwaliteitscontrole. Materialen en productieprocessen kunnen beide worden bewaakt met behulp van thermische analyse om een optimale productkwaliteit en productiviteit te garanderen. De toepassing binnen kwaliteitscontrole is daarom breed en talrijk, en omvat onder andere de productie van polymeren, medicijnen, cement, staal, batterijen, textiel, koolstof en katalysatoren. Met het oog op educatieve en kwaliteitscontrole toepassingen zijn de Setline® instrumenten voor thermische
01-08-2019  |  719x  | 
Laat meer zien (95)

Productbeschrijvingen

Tafel model NMR spectrometer voor R&D
Tafel model NMR spectrometer voor R&D
De Pulsar van Oxford Instruments is een hoge resolutie 60MHz NMR spectrometer, toegespitst op onderzoeksdoeleinden. Dankzij de 1.4T permanente magneet met zeer hoge homogeniteit levert de Pulsar hoge kwaliteit 1-D en 2-D NMR spectra van 1H, 19F, 13C en 31P. Met deze permanente magneet is de noodzaak voor het gebruikt van vloeibaar helium of vloeibaar stikstof niet meer aanwezig, wat scheelt in de kosten, infrastructuur en exploitatie. De Pulsar is geschikt voor verreweg de meeste analyses van vloeibare monsters. Vaste monsters kunnen worden opgelost in gedeuteerde of niet-gedeuteerde oplosmiddelen. Een intuïtieve, stap-voor-stap software begeleidt de gebruiker door het meetproces, en de gegevens worden verwerkt met de veelgebruikte Mnova-software. Een bibliotheek met puls reeksen is inbegrepen, dus de Pulsar is vrijwel direct klaar voor gebruik. Geavanceerde automatische shimming zorgt voor een zeer homogeen magnetisch veld. In combinatie met het gebruiksgemak maakt
06-11-2017  |  1263x  | 
Onzichtbare biologische risico’s zichtbaar gemaakt
Onzichtbare biologische risico’s zichtbaar gemaakt
Een onderschat risico bij het werken in een klasse II bioveiligheidskast is verstoring van de laminaire luchtstromen door externe bronnen. De uitgekiende balans van luchtbewegingen in een dergelijke kast zorgen er normaal gesproken voor dat besmettelijk materiaal niet buiten de kast in de omgevingslucht terecht komt. Daarmee worden de gebruiker en de omgeving beschermd tegen de biologische agentia. Maar de luchtstroom in de werkopening kan worden verstoord door bijvoorbeeld gehaaste collega’s die achter u langs lopen. Dit veroorzaakt namelijk luchtwervelingen die de laminaire luchtstroom kunnen verstoren, waarmee besmette lucht buiten de kast terecht komt. Berner heeft bij haar klasse II bioveiligheidskasten de luchtstromen in de kast zo robuust gemaakt dat dit risico klein is, maar het is nooit uit te sluiten. De Berner Claire Pro is daarom uitgerust met een detectiesysteem voor bewegingen van personen nabij de werkopening. Indien het detectiesysteem gevaar signaleert
06-04-2017  |  1567x  | 
Begin nu met CLP-GHS identificatie Voor chemicalien op het lab
Begin nu met CLP-GHS identificatie
Voor chemicalien op het lab Het succes van nieuwe regelgeving is mede afhankelijk van hoe eenvoudig deze te implementeren is. Zo zien we ook dat de toepassing van labelling conform het Classification, Labelling and Packaging-Globally Harmonized System (CLP-GHS) op laboratoria soms achterwege blijft, omdat het omslachtig is om deze labels te maken. CLP-GHS is een systeem voor de indeling en labelling van chemische substanties ontwikkeld op vraag van de Verenigde Naties. Het voornaamste doel van dit systeem is het overeenstemmen van de aanduiding van chemische stoffen/substanties over heel de wereld. GHS zal het HSID labelling systeem volledig vervangen. Dat betekent dat de gevaar aanduidingen met de oranje vlakken, samen met de R + S zinnen zijn verdwenen. Deze zijn volledig vervangen worden door de nieuwe symbolen in ruitvorm, inclusief andere waarschuwingszinnen gebaseerd op risico’s (H(azards) + P(recautions)-zinnen). GHS kan al worden toegepast sinds 21 januari 2009. Om het voor u eenvoudig
06-04-2017  |  1655x  | 
Nano-emulsies en nano-deeltjes met Microfluidizer Tiny particles, big results
Nano-emulsies en nano-deeltjes met Microfluidizer
Tiny particles, big results De Microfluidizers van Microfluidics zetten de standaard op het gebied van nano emulsies en nano-deeltjes applicaties in de farmacie, biotechnologie en cosmetica. Dit is de technologie voor het gericht verkleinen van deeltjes in vloeistoffen bij een constante druk conform een constant distributieprofiel met als gevolg een gegarandeerd reproduceerbaar proces waardoor opschalen van lab naar productie echt mogelijk is. Het hart van de Microfluidizer is de interactie-kamer met de unieke “parallel path microchannel” architectuur waar de deeltjes tot op nano-niveau worden verkleind door de hoge afschuifkracht en druk die kan oplopen tot 40.000 PSI, oftewel ruim 2.750 Bar. Dit resulteert in een meer uniforme deeltjesgrootte, betere productstabiliteit, langere houdbaarheid, hogere opbrengst, lagere sterilisatiekosten en dus lagere productiekosten.
05-08-2016  |  3078x  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag