Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 04-12-2020
Interscience B.V.
TEL: +31 76 541 18 00
Tinstraat 16
NL-4823 AA   Breda
TEL: +32 10 450025
Avenue Jean- Etienne Lenoir 2
B-1348   Louvain-la-Neuve
Contact
0031-765411800
Dhr. Jo Vervenne
Sales Manager Benelux
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Interscience benelux:
45 jaar ervaring op het gebied van innovatieve chromatografie

Opgericht in 1975 is Interscience uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van innovatieve chromatografie en sampleprep oplossingen. Met 66 medewerkers en ruime vestigingen in Louvain-la-Neuve (BelgiŽ) en Breda (Nederland) zijn we optimaal georganiseerd om onze klanten in de Benelux van dienst te zijn.

Uw applicatievraag staat altijd centraal.

Het is onze kracht om deze te koppelen aan relevante technologische ontwikkelingen en concreet te vertalen naar bruikbare en rendabele oplossingen. Goede adviezen, robuuste apparatuur en snelle, betrouwbare service liggen ten grondslag aan jarenlange vruchtbare samenwerkingsverbanden.

Diepgang door focus.

De gedachte ďwaarin je goed bent wil je steeds beter wordenĒ heeft geleid tot het oprichten van een 3-tal gespecialiseerde businessunits. Deze aanpak garandeert een scherpere focus op de bijbehorende klant c.q. markt, evenals een verregaande productspecialisatie:

GAS - Global Analyser Solutions:

Ruim dertig jaar ervaring met robuuste gasanalyse-systemen voor de (petro)chemische industrie. Gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en integreren van geautomatiseerde sampleprep systemen voor analytische laboratoria.

Interscience Expert Center:

Het IS-X team is gespecialiseerd op het gebied van methodeontwikkeling, validatie, kwaliteitscontrole en lab management. Met volledig uitgeruste testfaciliteiten in BelgiŽ en Nederland is het team inzetbaar voor gespecialiseerde analyses, projectwerk en haalbaarheidsstudies.

Academy:

De IS-X Academy biedt opleidingen voor alle aspecten rondom GC en GC-MS analyses. Door een unieke aanpak geschikt voor alle laboratoriumprofessionals: van academicus tot praktische autodidact. Altijd uitdagend, spot-on en actueel door de inbreng van kennis uit expertisecentrum IS-X aangevuld met de praktijkervaring van de Interscience professionals.
Interscience B.V.
Expertises
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - massaspectrometrie-single-quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - massaspectrometrie-triple-quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - massaspectrometrie-time-of-flight-tof-
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - gaschromatografie-gc-gcxgc
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - gaschromatografie-gc-gc-ms
Lees meer
Expertises
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - massaspectrometrie-single-quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - massaspectrometrie-triple-quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - massaspectrometrie-time-of-flight-tof-
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - gaschromatografie-gc-gcxgc
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - gaschromatografie-gc-gc-ms
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - gaschromatografie-gc-gc-ms-ms
Labautomatisering - Software labautomatisering - cds-chromatografie-data-systemen-
Labautomatisering - Hardware labautomatisering - Autosamplers - autosamplers-algemeen
Gebruiksartikelen, disposables - Reagentia, consumables - gebruiksartikelen-chemie-
Gebruiksartikelen, disposables - Reagentia, consumables - gebruiksartikelen-algemeen
Gebruiksartikelen, disposables - Materialen/ disposables - kolommen
Dienstverlening, advisering - opleidingen
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - gaschromatografie-gc-vuv
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - massaspectrometrie-orbitrap
Algemene labapparatuur - bemonsteringsapparatuur

Actuele events

Chromeleon voor GC en LC
In deze basiscursus leert u praktijkgericht werken met Chromeleon software. Wij loodsen u op een logische volgorde en op efficiŽnte wijze door het hele pakket. Hierbij bent u vooral zelf aan het werk. U koppelt instrumenten, u maakt analysemethoden, u optimaliseert piektoewijzingen met bijbehorende integraties en kalibratiecurves en u eindigt met een kant-en-klare rapportage. Onmisbaar voor wie dagelijks met Chromeleon werkt. Aan de slag met de chromeleon software. Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring met Chromeleon of die de kennis op willen frissen.
18-05-2021 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Chromeleon voor GC/MS
In deze cursus leert u praktijkgericht werken met Chromeleon software, ook als u een MS heeft. Wij loodsen u op een logische volgorde en op efficiŽnte wijze door het hele pakket. Hierbij bent u vooral zelf aan het werk. U koppelt instrumenten, u maakt analysemethoden, u optimaliseert piektoewijzingen met bijbehorende integraties en kalibratiecurves en u eindigt met een kant-en-klare rapportage. Onmisbaar voor wie dagelijks met Chromeleon werkt. Aan de slag met de Chromeleon software. Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring met Chromeleon of die de kennis op willen frissen.
18-05-2021 | Cursus | 3 dagen | Breda | Toegang: Betaald
De TSQ massaspectrometer
Het programma van deze 2-daagse cursus geeft een compleet overzicht van de mogelijkheden, de bediening, werking en analytische achtergronden van het TSQ systeem. Een correcte tuning, juiste acquisities en eerstelijns onderhoud zijn belangrijke onderdelen in deze cursus. Aan het eind van de cursus wordt de deelnemer in staat geacht zelfstandig het systeem in te regelen en te gebruiken. De MS volledig beheersen in de dagelijkse praktijk. Geschikt voor: Professionals die werken of starten met de TSQ8000 en efficiŽnt met het systeem willen omgaan.
26-05-2021 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Laat meer zien (32)

Artikelen

ĎIn chromatografie-massaspectrometrie willen we up-to-date zijní Levensmiddelenchemie (WUR) investeert in multifunctionele combi van GC met Orbitrap-
ĎIn chromatografie-massaspectrometrie willen we up-to-date zijní
Levensmiddelenchemie (WUR) investeert in multifunctionele combi van GC met Orbitrap- Bij de laboratoria in het Axis-gebouw van het Laboratorium van Levensmiddelenchemie van Wageningen University & Research (WUR) is een Orbitrap-massaspectrometer in gebruik genomen die gekoppeld is aan twee gaschromatografen. Met deze combinatie kunnen de onderzoekers op deze hybride-instrumentatie zonder te sleutelen gemakkelijk wisselen van vetzuur- naar biomassa-pyrolyse-analyses op houtachtige bestanddelen en vice versa. Bij het bezoek aan het Wageningse Axis-gebouw in juli is het multi-functionele benchtop GC-MS-systeem met Orbitrap net opgeleverd. In het lab helpt analist Peter de Gijsel, apparatuurbeheerder van de GCís en GC-MSíen binnen de Levensmiddelenchemie-groep, universitair docent Marie Hennebelle bij haar onderzoek naar vetten en vetoxidatie op deze apparatuur. AIO Gijs van Erven, die werkt aan de kwantificering en karakterisering van lignine, bekijkt achter de pc pieken van gepyro- lyseerde ligninebestanddelen. De massaís van de pieken van het in de afwezigheid van zuurstof ontleedde lignine, worden in het spectrogram in vijf cijfers achter de komma weergegeven. Zeer accurate massabepaling dus, dat is de kracht van Orbitrap. Gecombineerd met 2 GCís, die elk een totaal ander programma draaien en een snelle wissel mogelijk maken, biedt dit de afdeling armslag, flexibiliteit en maximale productiviteit.
LABinsights 2018-7, p.26
Werkt u ook als in de jaren í80? Expertvisie Frank Koudijs, Interscience
Werkt u ook als in de jaren í80?
Expertvisie Frank Koudijs, Interscience Frank Koudijs, verantwoordelijk voor Innovatie en New Business Management bij Interscience, schetst trends in de GCMS-markt. Zijn trendvisie culmineert in een oproep aan opleiders om hun studenten te scholen in de nieuwste inzichten in automatisering en robotisering.
LABinsights 2016-1, p.6

Productnieuws

Inerte liners
De SKY liners van Restek maken korte metten met chromatografische problemen, zoals slechte piekrespons of tailing, veroorzaakt door actieve plaatsen in de liner. De kwaliteit van GC-analyseresultaten verbetert dankzij een een nieuw proces dat het glaswol in de liners ook gedeactiveert. Voordelen zijn een uiterst inerte liner, reproduceerbaarheid van liner tot liner en een hHogere respons voor een grote verscheidenheid aan actieve componenten. SKY Liners zijn beschikbaar voor alle merken GC’s.

16-11-2012  |  2227x
HPLC-kolom voor topprestaties
HPLC-kolom voor topprestaties
Thermo Scientific heeft een HPLC-kolom ontwikkeld met een fase op basis van solid core-technologie. De Accucore bestaat uit een vast gesynthetiseerd silicakerndeeltje met een goed gedefinieerde diameter. Het oppervlak is bekleed met een dunne laag poreus silica. Voordelen zijn 30% minder tegendruk dan bij vergelijkbare kolommen, betere batch tot batch reproduceerbaarheid en snellere analyse met een uitstekende resolutie. De Accucore kolom is er in zes verschillende selectiviteiten, waardoor ze breed toepasbaar zijn.
09-11-2012  |  2668x  | 
Allround robot voor GC
Allround robot voor GC
Interscience introduceert de Triplus RSH. Deze allround robot van PAL voor GC en GC-MS komt voort uit een gezamenlijk innovatietraject tussen Thermo en CTC. Het resultaat is een veelzijdige monstermanipulatierobot voor een hogere productiviteit. Deze nieuwe technologie is binnen de Benelux nu exclusief verkrijgbaar via Interscience. Hij biedt automatisch verwisselbare injectiemodules; injectiemodules voor vloeistof, headspace en SPME; en functiemodules voor barcode, vortex en peltierkoeling. De productiviteit is meer dan verdubbeld door automatisering van 2xGC. Hij is verder flexibel; gesegmenteerde trays bieden meer dan 500 posities. Waar de meeste autosamplers 80 procent van hun tijd stilstaan, biedt de Triplus RSH de mogelijkheid efficiënter te werken door de monsterstromen van twee verschillende GC-systemen geheel onafhankelijk van elkaar te automatiseren. Overigens is het ook mogelijk om deze allround robot stand-alone op tafel te zetten als een monstervoorbewerkings-
29-01-2012  |  2387x  | 
Laat meer zien (21)

Whitepapers

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag