Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Login Laatste update: 16-01-2019
Interscience B.V.
TEL: +31 76 541 18 00
Tinstraat 16
NL-4823 AA   Breda
TEL: +32 10 450025
Avenue Jean- Etienne Lenoir 2
B-1348   Louvain-la-Neuve
Contact
0031-765411800
Dhr. Jo Vervenne
Sales Manager Benelux
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
INTERSCIENCE BENELUX: 40 jaar ervaring op het gebied van innovatieve chromatografie Opgericht in 1975 is Interscience uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van innovatieve chromatografie en sampleprep oplossingen. Met 66 medewerkers en ruime vestigingen in Louvain-la-Neuve (BelgiŽ) en Breda (Nederland) zijn we optimaal georganiseerd om onze klanten in de Benelux van dienst te zijn. Uw applicatievraag staat altijd centraal! Het is onze kracht om deze te koppelen aan relevante technologische ontwikkelingen en concreet te vertalen naar bruikbare en rendabele oplossingen. Goede adviezen, robuuste apparatuur en snelle, betrouwbare service liggen ten grondslag aan jarenlange vruchtbare samenwerkingsverbanden. Diepgang door focus! De gedachte ďwaarin je goed bent wil je steeds beter wordenĒ heeft geleid tot het oprichten van een 3-tal gespecialiseerde businessunits. Deze aanpak garandeert een scherpere focus op de bijbehorende klant c.q. markt, evenals een verregaande productspecialisatie: GAS - Global Analyser Solutions: ruim dertig jaar ervaring met robuuste gasanalyse-systemen voor de (petro)chemische industrie. www.gassite.com SampleQ: Gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en integreren van geautomatiseerde sampleprep systemen voor analytische laboratoria. www.sampleq.com IS-X: Interscience Expert Center: Gespecialiseerd op het gebied van methodeontwikkeling, validatie, kwaliteitscontrole en lab management www.is-x.com
Expertises
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - Massaspectrometrie - single quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - Massaspectrometrie - triple quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - Massaspectrometrie - time of flight (tof)
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - Gaschromatografie (GC) GCxGC
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - Gaschromatografie (GC) GC - MS
Lees meer
Expertises
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - Massaspectrometrie - single quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - Massaspectrometrie - triple quad
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - Massaspectrometrie - time of flight (tof)
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - Gaschromatografie (GC) GCxGC
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - Gaschromatografie (GC) GC - MS
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - Gaschromatografie (GC) GC- MS/MS
Labautomatisering - Software labautomatisering - CDS, Chromatografie Data Systemen
Labautomatisering - Hardware labautomatisering - Autosamplers - Autosamplers algemeen
Gebruiksartikelen, disposables - Reagentia, consumables - Gebruiksartikelen (chemie)
Gebruiksartikelen, disposables - Reagentia, consumables - Gebruiksartikelen algemeen
Gebruiksartikelen, disposables - Materialen/ disposables - Kolommen
Dienstverlening, advisering - Opleidingen
Analytische Instrumenten - Gaschromatografie (GC) - Gaschromatografie GC-VUV
Analytische Instrumenten - Massaspectrometrie (MS) - Massaspectrometrie - Orbitrap
Algemene labapparatuur - Bemonsteringsapparatuur

Actuele events

Massaspectrometrie voor gevorderden
U bent vertrouwd met GC/MS en u wilt weten wat er nůg meer kan. In deze cursus gaan we verder de diepte in en staan we o.a. stil bij chemische ionisatie en diverse MS/MS technieken. Een belangrijk onderdeel is probleemherkenning en het oplossen daarvan van een modern GC/MS systeem. Het maakt daarbij niet uit welk merk GC/MS systeem u heeft. Optimaliseren van de MS-analyses! Geschikt voor: Professionals met ervaring in massaspectrometrie die zich willen verdiepen.
19-03-2019 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Methodeontwikkeling in capillaire gaschromatografie
Een nieuwe methode ontwikkelen? Altijd een uitdaging! U herkent het wel; even snel dit proberen, en nog even vlug wat condities veranderen. Als snel zien we door de bomen het bos niet meer. Deze cursus leert u om op een geheel gestructureerde en logische manier nieuwe methodes te ontwikkelen. Na het volgen van deze cursus kunt u weloverwogen keuzes maken voor wat betreft injectietechniek, kolom, draaggas-, injectie- en detectorcondities. Volledige controle over de analyseparameters! Geschikt voor: Professionals met ervaring in gaschromatografie die zich verder willen ontwikkelen.
26-03-2019 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Troubleshooting in capillaire gaschromatografie
Loopt u ook wel eens tegen een probleem aan bij uw GC analyse? Wij laten u zien hoe u het probleem structureel aanpakt. Daarnaast bevat de cursus een hoog tips & tricks gehalte. Er komen oorzaken aan bod waar u misschien in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben. Het maakt hierbij niet uit welk merk GC u heeft. In een praktische sessie gaat u zelf aan de slag om problemen te achterhalen. Systematisch en efficiŽnt problemen aanpakken! Geschikt voor: Professionals met ervaring in gaschromatografie die zich verder willen ontwikkelen.
02-04-2019 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Gasanalyse
Deze 1-daagse cursus richt zich op de analyse van gassen. Onderwerpen zoals monsteraanvoer en Ėconditionering, gasinjectie, kolomschakelsystemen en detectiesystemen worden behandeld. Een praktische sessie helpt het inzicht in de techniek en de analyse te vergroten. Geschikt voor: Professionals die werken of starten met gasanalyzers en zich willen verdiepen in de techniek.
04-04-2019 | Cursus | 1 dag | Breda | Toegang: Betaald
Chromeleon basisvaardigheden
In deze basiscursus leert u praktijkgericht werken met Chromeleon software. Wij loodsen u op een logische volgorde en op efficiŽnte wijze door het hele pakket. Hierbij bent u vooral zelf aan het werk. U koppelt instrumenten, u maakt analysemethoden, u optimaliseert piektoewijzingen met bijbehorende integraties en kalibratiecurves en u eindigt met een kant-en-klare rapportage. Onmisbaar voor wie dagelijks met Chromeleon werkt. Aan de slag met de chromeleon software! Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring met Chromeleon of die de kennis op willen frissen.
09-04-2019 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Chromeleon voor MS
In deze cursus leert u praktijkgericht werken met Chromeleon software, ook als u een MS heft! Wij loodsen u op een logische volgorde en op efficiŽnte wijze door het hele pakket. Hierbij bent u vooral zelf aan het werk. U koppelt instrumenten, u maakt analysemethoden, u optimaliseert piektoewijzingen met bijbehorende integraties en kalibratiecurves en u eindigt met een kant-en-klare rapportage. Onmisbaar voor wie dagelijks met Chromeleon werkt. Aan de slag met de Chromeleon software! Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring met Chromeleon of die de kennis op willen frissen.
09-04-2019 | Cursus | 3 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Capillaire gaschromatografie
Werkt u met gaschromatografie en wilt u echt alle ins & outs weten van deze techniek? Schrijf u dan in voor deze driedaagse cursus. Na het volgen van deze cursus kent u alle specifieke begrippen en gaschromatografische condities. Bovendien bent u dan in staat om allerhande GC-methodes zelfstandig op te starten, uit te voeren en de verkregen resultaten professioneel te beoordelen Een stevige basis voor iedereen die met gaschromatografie werkt. Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring in gaschromatografie of die de kennis op willen frissen.
14-05-2019 | Cursus | 3 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Massaspectrometrie voor Chromatografisten
Wat een mogelijkheden! Dat is wat onze specialisten vaak horen van analisten die werkzaam zijn met massaspectrometrie. Deze Interscience cursus helpt u om de GC-MS theorie te begrijpen en direct door middel van een interactief trainingsprogramma in de praktijk toe te passen. Uw voordeel: na deze cursus kent u precies alle mogelijkheden voor uw specifieke situatie en bent u in staat om deze zelfstandig uit te voeren. Een stevig fundament voor iedereen die met MS werkt! Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring die een complete cursus willen volgen voor het werken met MS.
21-05-2019 | Cursus | 3 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Thermische desorptie analyses
Het programma van deze 2-daagse cursus geeft een overzicht van de mogelijkheden, toepassingen, werking en analytische achtergronden van thermische desorptie Optimalisatie van analyseparameters! Geschikt voor: Professionals met ervaring in thermische desorptie analyses en hierbij optimaal rendement willen verkrijgen.
28-05-2019 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
De TSQ 8000 massaspectrometer
Het programma van deze 2-daagse cursus geeft een compleet overzicht van de mogelijkheden, de bediening, werking en analytische achtergronden van het TSQ8000 systeem. Een correcte tuning, juiste acquisities en eerstelijns onderhoud zijn belangrijke onderdelen in deze cursus. Aan het eind van de cursus wordt de deelnemer in staat geacht zelfstandig het systeem in te regelen en te gebruiken. De MS volledig beheersen in de dagelijkse praktijk! Geschikt voor: Professionals die werken of starten met de TSQ 8000 en efficiŽnt met het systeem willen omgaan.
11-06-2019 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Chromeleon advanced
Het werken met Chromeleon gaat u gemakkelijk af omdat u de Interscience Chromeleon basiscursus al gevolgd hebt. Routinematig past u verschillende methodes toe. En dan is er opeens de vraag om nieuwe methodes te gaan ontwikkelen. Hoe doet u dat efficiŽnt en effectief? Simpelweg door het volgen van deze 1-daagse Chromeleon Advanced cursus. Geschikt voor: Professionals met ervaring met Chromeleon en die hun expertise willen vergroten.
13-06-2019 | Cursus | 1 dag | Breda | Toegang: Betaald
Statische headspace analyses
Deze 2-daagse cursus geeft een goed overzicht van de mogelijkheden en de toepassing van statische headspace. Het accent van deze cursus zal liggen bij de methodeontwikkeling, parameterinstelling, kwantificering, de probleemherkenning en probleemoplossing van de statische headspace techniek. De cursus is sterk gericht op de praktijk, aangevuld met ondersteunende theorie. Voor een optimaal rendement uit de analyse! Geschikt voor: Professionals met ervaring in headspace analyses en hierbij optimaal rendement willen verkrijgen.
18-06-2019 | Cursus | 2 dagen | Breda | Toegang: Betaald
Kwalitatieve screening met AMDIS
Handmatige kwalitatieve MS analyse is tijdrovend met vaak een onzekere uitkomst. Spectrumdeconvolutie is hierbij een uitkomst. Met het gratis softwareprogramma AMDIS tonen we u stap voor stap hoe u dit pakket efficiŽnt kunt toepassen tijdens uw screeningsanalyse. U werkt na een theoretische sessie, onder begeleiding zelfstandig een aantal opdrachten uit. Optimale kwalitatieve MS resultaten Geschikt voor: Professionals die snel betrouwbare kwalitatieve resultaten nastreven.
20-06-2019 | Cursus | 1 dag | Breda | Toegang: Betaald
Chromeleon basisvaardigheden
In deze basiscursus leert u praktijkgericht werken met Chromeleon software. Wij loodsen u op een logische volgorde en op efficiŽnte wijze door het hele pakket. Hierbij bent u vooral zelf aan het werk. U koppelt instrumenten, u maakt analysemethoden, u optimaliseert piektoewijzingen met bijbehorende integraties en kalibratiecurves en u eindigt met een kant-en-klare rapportage. Onmisbaar voor wie dagelijks met Chromeleon werkt. Aan de slag met de chromeleon software! Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring met Chromeleon of die de kennis op willen frissen.
25-06-2019 | Cursus | dagen | Breda | Toegang: Gratis (na registratie)
Chromeleon voor MS
In deze cursus leert u praktijkgericht werken met Chromeleon software, ook als u een MS heft! Wij loodsen u op een logische volgorde en op efficiŽnte wijze door het hele pakket. Hierbij bent u vooral zelf aan het werk. U koppelt instrumenten, u maakt analysemethoden, u optimaliseert piektoewijzingen met bijbehorende integraties en kalibratiecurves en u eindigt met een kant-en-klare rapportage. Onmisbaar voor wie dagelijks met Chromeleon werkt. Aan de slag met de Chromeleon software! Geschikt voor: Professionals met weinig tot geen ervaring met Chromeleon of die de kennis op willen frissen.
25-06-2019 | Cursus | dagen | Breda | Toegang: Gratis (na registratie)
Chromeleon advanced
Het werken met Chromeleon gaat u gemakkelijk af omdat u de Interscience Chromeleon basiscursus al gevolgd hebt. Routinematig past u verschillende methodes toe. En dan is er opeens de vraag om nieuwe methodes te gaan ontwikkelen. Hoe doet u dat efficiŽnt en effectief? Simpelweg door het volgen van deze 1-daagse Chromeleon Advanced cursus. Geschikt voor: Professionals met ervaring met Chromeleon en die hun expertise willen vergroten.
03-10-2019 | Cursus | dagen | Breda | Toegang: Gratis (na registratie)
Chromeleon advanced
Het werken met Chromeleon gaat u gemakkelijk af omdat u de Interscience Chromeleon basiscursus al gevolgd hebt. Routinematig past u verschillende methodes toe. En dan is er opeens de vraag om nieuwe methodes te gaan ontwikkelen. Hoe doet u dat efficiŽnt en effectief? Simpelweg door het volgen van deze 1-daagse Chromeleon Advanced cursus. Geschikt voor: Professionals met ervaring met Chromeleon en die hun expertise willen vergroten.
12-12-2019 | Cursus | dagen | Breda | Toegang: Gratis (na registratie)

Artikelen

Productnieuws

Inerte liners
De SKY liners van Restek maken korte metten met chromatografische problemen, zoals slechte piekrespons of tailing, veroorzaakt door actieve plaatsen in de liner. De kwaliteit van GC-analyseresultaten verbetert dankzij een een nieuw proces dat het glaswol in de liners ook gedeactiveert. Voordelen zijn een uiterst inerte liner, reproduceerbaarheid van liner tot liner en een hHogere respons voor een grote verscheidenheid aan actieve componenten. SKY Liners zijn beschikbaar voor alle merken GC’s.

16-11-2012  |  1359x
HPLC-kolom voor topprestaties
HPLC-kolom voor topprestaties
Thermo Scientific heeft een HPLC-kolom ontwikkeld met een fase op basis van solid core-technologie. De Accucore bestaat uit een vast gesynthetiseerd silicakerndeeltje met een goed gedefinieerde diameter. Het oppervlak is bekleed met een dunne laag poreus silica. Voordelen zijn 30% minder tegendruk dan bij vergelijkbare kolommen, betere batch tot batch reproduceerbaarheid en snellere analyse met een uitstekende resolutie. De Accucore kolom is er in zes verschillende selectiviteiten, waardoor ze breed toepasbaar zijn.
09-11-2012  |  1686x  | 
Allround robot voor GC
Allround robot voor GC
Interscience introduceert de Triplus RSH. Deze allround robot van PAL voor GC en GC-MS komt voort uit een gezamenlijk innovatietraject tussen Thermo en CTC. Het resultaat is een veelzijdige monstermanipulatierobot voor een hogere productiviteit. Deze nieuwe technologie is binnen de Benelux nu exclusief verkrijgbaar via Interscience. Hij biedt automatisch verwisselbare injectiemodules; injectiemodules voor vloeistof, headspace en SPME; en functiemodules voor barcode, vortex en peltierkoeling. De productiviteit is meer dan verdubbeld door automatisering van 2xGC. Hij is verder flexibel; gesegmenteerde trays bieden meer dan 500 posities. Waar de meeste autosamplers 80 procent van hun tijd stilstaan, biedt de Triplus RSH de mogelijkheid efficiënter te werken door de monsterstromen van twee verschillende GC-systemen geheel onafhankelijk van elkaar te automatiseren. Overigens is het ook mogelijk om deze allround robot stand-alone op tafel te zetten als een monstervoorbewerkings-
29-01-2012  |  1458x  | 
Laat meer zien
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag