Supplier sign in
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Login
Laatste update: 09-11-2019
Foss Benelux B.V.
TEL: +31 33 451 90 33
Zen Building Newtonlaan 115
NL-3584 BH   Utrecht
Contact
Bedrijfsvideo
FOSS ontwikkelt snelle en betrouwbare oplossingen voor routineanalyses om zo de waarde van uw agri- en food-producten te optimaliseren.

FOSS werd in 1956 opgericht als N. Foss Electric A/S door Nils Foss. Zijn doel was om tijdrovende analysemethoden te automatiseren door snelle en kostenefficiŽnte analysemethoden aan te bieden - een principe dat tot op de dag van vandaag geldt. De eerste instrumenten werden ontwikkeld om vocht in graan te testen. Deze werden gevolgd door analytische oplossingen voor de zuivelindustrie - een belangrijk werkterrein voor FOSS naast een groeiend aantal andere toepassingsgebieden.

FOSS is in particulier eigendom en heeft wereldwijd meer dan 1.350 mensen in dienst. De productie-, onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten bevinden zich in Denemarken en China. FOSS-oplossingen worden verkocht en onderhouden door verkoop- en servicebedrijven in 28 landen en door meer dan 75 lokale distributeurs.

FOSS heeft meer dan 50 jaar ervaring als de leidende leverancier van speciale analytische oplossingen: van traditionele nat-chemische referentie- tot de nieuwste analysemethoden zoals NIR-, FT-IR- en rŲntgentechnologie.

Productnieuws

Deskundigentrainingen van FOSS in Benelux Wees op de huidige stand van de voedselanalyse
Deskundigentrainingen van FOSS in Benelux
Wees op de huidige stand van de voedselanalyse De Global Player op het gebied van analytische instrumenten heeft dit jaar zijn aanbod op gebied van gebruikerstrainingen in Benelux uitgebreid. Al sinds enkele jaren biedt FOSS op de locatie Hamburg en op externe locaties in het overige deel van Duitsland praktijkgerichte trainingen aan over softwareprogramma`s en instrumenten. In 2020 zijn er ook trainingen in Utrecht gepland. EfficiŽntie als voordeel gebruiken Door de expertise van de trainingsexperts, die bekend zijn met zowel de theorie als de praktijk, krijgen de deelnemers tips en trucs die anders jaren ervaring vereisen. Tijdens de trainingen wordt de meest effectieve werkwijze van de toestellen en software besproken en hebben bezoekers de mogelijkheid om gedetailleerde antwoorden te krijgen op apparaatspecifieke vragen. Door de toepassing te optimeren kunnen achteraf doorslaggevende kosten en moeite worden bespaard. Tijdens de pauzes bestaat de mogelijkheid tot uitwisseling en netwerken met anderen in de
05-02-2020  |  084x  | 
Snellere NIR analyse verbetert de zuivelverwerking De nieuwe FoodScan 2
Snellere NIR analyse verbetert de zuivelverwerking
De nieuwe FoodScan 2 FOSS introduceert de FoodScan 2 - een nieuwe near infrarood (NIR) analyser die kwaliteitsmanagers voorziet van een analysesysteem waarmee de steeds complexere en tijdrovende taken uitgevoerd kunnen worden die betrokken zijn bij de analyse van vaste en halfvaste zuivelproducten zoals kaas, boter en gefermenteerde melkproducten. Met FoodScan 2 ontvangt u alle informatie die u nodig heeft voor consumentenetikettering. Dit stelt u in staat om de kosten voor externe laboratoria te verlagen en kan het QC laboratorium meer bereiken met dezelfde middelen. Naast vet, vocht, eiwit, collageen en zout, geeft FoodScan 2 ook resultaten op het gebied van energie-inhoud, koolhydraten, verzadigde vetten, natrium en as. Meer data in minder tijd, inclusief unieke kleurmeting FoodScan 2 is een mijlpaal in de NIR-transmissietechnologie. De meettijd wordt met meer dan 60 % verkort omdat 3 deelmonsters parallel gemeten kunnen worden. De individuele deelmonsters bevatten bovendien een verhoogd
18-12-2019  |  041x  |   | 
Screeningsoptie voor rauwe melk
Screeningsoptie voor rauwe melk
Foss stelt nieuwe software beschikbaar voor MilkoScan-analysers om geknoei met rauwe melk of onbedoelde kwaliteitsmissers bij de verwerking van rauwe melk te traceren. Via grafische vergelijkingen (zie foto) komen kwaliteitsveranderingen snel aan het licht. Problemen met rauwe melk lijken te verergeren, een bekend voorbeeld is de recente melamine-affaire. Ook komt het voor dat er reuzel wordt toegevoegd of dat er menging optreedt met bijvoorbeeld buffelmelk.  
Met de software wordt het mogelijk om MilkoScan-analyseapparatuur, gebaseerd op Fourier Transformatie Infrarood (FTIR)-technologie, zo te programmeren dat er een waarschuwing wordt afgegeven bij afwijkingen in rauwe melk-monsters. De nieuwe softwarefunctionaliteit was eerst alleen beschikbaar voor de Foss MilkoScanFT 120-analyser, maar nu ook voor andere apparatuur van dit type.
22-09-2009  |  269x  | 
Biodiesel analyseren
Biodiesel analyseren
FOSS heeft zijn eerste Biodiesel Analyzer ooit in de biobrandstofmarkt verkocht aan Sunoil Biodiesel in Emmen. De XDS Rapid Biodiesel Analyzer is vanaf december 2006 eerst intensief getest. Analyseresultaten van de meest belangrijke kwaliteitsparameters zijn binnen een minuut beschikbaar. Hiermee kan Sunoil indien nodig zijn productieproces bijstellen. Ook binnenkomende grondstoffen als raapzaad, soja en andere plantaardige oliŽn, kunnen geanalyseerd worden met dit instrument.
29-08-2007  |  229x  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag