Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
november 2018
 
 
 
Nieuwsbrief LABinsights.nl

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

‘Snel, maar geen ‘CSI’’
‘Snel, maar geen ‘CSI’’
Naar verwachting komt er binnen afzienbare tijd een techniek beschikbaar waarmee DNA-sporen al binnen twee uur op de plaats delict kunnen worden geana-lyseerd. De methode is gevalideerd en de forensische experts zijn er klaar voor. Rapid DNA-techniek maakt het mogelijk al binnen twee uur Lees het hele artikel »
ADVERTORIAL
Label 8 PCR-buisjes tegelijkertijd
Label 8 PCR-buisjes tegelijkertijd
In plaats van elk PCR-buisje afzonderlijk te labelen, kan dat nu met 8 tegelijk. Brady's nieuwe B-492-label bevat 8 kleinere, geperforeerde labels op een enkele labelstrip. De zelfklevende strip kan op 8 PCR-buisjes in een rek worden aangebracht en daarna gemakkelijk in aparte labels worden gescheurd dankzij de perforaties. Het nieuwe label is bestand tegen diverse chemicaliën.
» Zie het label in actie!
SWoT-analyse van de WoTS
SWoT-analyse van de WoTS
Het was volgens mij een prima beursweek, de beste in jaren. Van exposantenzijde waren de geluiden positief, al kan het volgens sommigen altijd beter in termen van leads en drukte. Ik was zelf blij dat het na 15:00 een stuk rustiger werd, dan konden we tenminste nog mooi foto’s maken! Ik ben u nu nog mijn SWoT-analyse Lees meer »
behandelen van moeilijke vloeistoffen
behandelen van moeilijke vloeistoffen
Eppendorf toont in een White Paper de mogelijkheden om de epMotion 96 te gebruiken in combinatie met verschillende moeilijke vloeistoffen, zoals kleverige, dichte, vluchtige of proteïnerijke vloeistoffen en detergenten. Onder meer de reactie van het luchtkussen op deze verschillende vloeistoffen wordt Lees meer »

Score BV  , Tolbert

Focus Inspectie SZW nu ook op cytostatica
Focus Inspectie SZW nu ook op cytostatica
In Nederland zijn er 2.700 sterfgevallen per jaar door werkgerelateerde kanker, kanker gerelateerd aan blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Dit mogen we niet normaal vinden. Tijdens het seminar Veiligheid op het lab op de WOTS heeft Diana Martens van Inspectie SZW een pleidooi gehouden voor preventie Lees meer »
Denios Connect wint TechAward 2018
Denios Connect wint TechAward 2018
Tijdens WoTS 2018 afgelopen week is bekend gemaakt dat Denios met Denios connect de winnaar is geworden van de TechAward, in de categorie World of Laboratory. Uit 19 aanmeldingen nomineerde een deskundige vakjury, in aanloop naar de vakbeurs WoTS 2018, 4 bedrijven die kans maakten op Lees meer »
Lean Six Sigma voor GC en GC/MS
Lean Six Sigma voor GC en GC/MS
IS-X Academy geeft een overzicht van tools en nieuwe ontwikkelingen en leert organiseren met het oog op kwaliteits- en efficiëntieverbeteringen. De voorgestelde methodes passen in het vakgebied van lab-operations management en dienen om GC en GC/MS processen systematisch te innoveren. Dr. Vercammen Lees meer »
monstername in de voedingsindustrie
monstername in de voedingsindustrie
Hitma in Uithoorn organiseert 20 november a.s. een seminar over sampling binnen de voedingsmiddelen-industrie. Tijdens het seminar leer je het monstername-proces te vereenvoudigen en de kwaliteit van je monsters te verbeteren. Thema van de dag: Hoe weet je zeker dat je kunt vertrouwen op vloeistof- en Lees meer »
Transport gevaarlijk afval onder het vergrootglas
Transport gevaarlijk afval onder de loep
Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) inspecteert actief of klinische laboratoria aan de eisen van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen en de ADR te voldoen. ‘Overtreders’ krijgen 3 maanden om een veiligheidsadviseur aan te stellen en betrokken medewerkers te scholen. Lees het hele artikel »
Nieuwe, slimme labelprinter van Brady
Nieuwe, slimme labelprinter van Brady
De nieuwe BradyPrinter i5100 Industriële Labelprinter van Brady is slim en gebruiksvriendelijk, levert uitstekende prestaties en print op meer dan 1200 standaard identificatielabels en gepersonaliseerde labels. De nieuwe BradyPrinter i5100 Industriële Labelprinter communiceert automatisch met Lees meer »
internationale MicroNano Conference 2018
internationale MicroNano Conference 2018
Op 11 en 12 december vindt in de Beurs van Berlage in Amsterdan de internationale MicroNanoConference 2018 plaats. De iMNC 2018 verbindt wetenschap met de industrie op het gebied van microsystemen en nanotechnologie. Het conferentieprogramma toont de verbindingen tussen wetenschap, industrie Lees meer »
data-gedreven gezondheidsindustrie
data-gedreven gezondheidsindustrie
Een van de belangrijkste trends is de snelle opmars van digitalisering en (her)gebruik van digitale data. Digitalisering van diagnostische health services startte eerst bij radiologie en klinisch chemische laboratoria, maar klinische genetica en pathologie volgen nu snel . Geen hypothese gedreven onderzoek Lees meer »
ADVERTORIAL
pipetteersystemen voor NGS libraries
pipetteersystemen voor NGS libraries
De epMotion 5075t NGS Solution is specifiek samen-gesteld ter ondersteuning van de samplevoorbereiding voor de Next Generation Sequencing (NGS) library. Dit is een arbeidsintensief proces, waarbij ervaring, precisie en accuratesse nodig zijn om NGS libraries van hoge kwaliteit te genereren. De epMotion 5075t NGS Solution kan dit intensieve pipetteerprotocol automatiseren met minimale, manuele interventies zelfs bij lage sample aantallen. Lees meer »
twee chromatogrammen naast elkaar
twee chromatogrammen naast elkaar
Tijdens het GCxGC Symposium 2018 in Riva del Garde presenteerde GC Image hun nieuwe ”Compare Images - Sidy-by-side tool” waarmee het makkelijker is om chromatogrammen zelf maar ook automatisch met elkaar te vergelijken. Deze nieuwe tool is opgenomen in de nieuwste versie van GC Image, Lees meer »
Maximaal rendement proteïnetoepassingen
Maximaal rendement proteïnetoepassingen
De nieuwe Eppendorf Protein LoBind Conical Tubes zijn in het bijzonder ontwikkeld voor toepassingen in onder-zoekssituaties waar sprake is van lage proteïne-concentraties en waarbij sampleherstel van vitaal belang is voor de analyseresultaten. Voorbereidingen met en opslag van proteïnes gaan gepaard met Lees meer »
BOX, Blue Ocean XLerator van start
BOX, Blue Ocean XLerator van start
In Wageningen is eerder dit jaar BOX gelanceerd, een volledig private incubator/accelerator van en voor ondernemers die investeren in innovatieve start-ups met duurzame doorbraaktechnologie. BOX is een opschaling van een inmiddels bewezen formule voor innovatieve, startende bedrijven. BOX staat voor Lees meer »
Al 24 jaar ISO gecertificeerd
Al 24 jaar ISO gecertificeerd
De CleanAir service organisatie is weer ISO gecertificeerd door TÜV Rheinland! Ook dit jaar voldoen wij weer aan alle gestelde normen en is het managementsysteem weer gecertificeerd. Onder deze normering valt: validatie en onderhoud van laboratorium apparatuur, zoals laminaire flow installaties, zuurkasten, Lees meer »
Op zoek naar een Micro GC, DHA of SimDist Training?
Op zoek naar een Micro GC, DHA of SimDist Training?
Werkt u met gaschromatografische systemen en wilt u meer inzicht krijgen in deze analysetechniek, de diverse hardware onderdelen en het onderhoud ervan? Maak dan gebruik van de Micro GC en Petrochemie trainingen die Da Vinci Laboratory Solutions biedt. Tijdens deze ééndaagse cursusen krijgt u meer inzicht in Lees meer »
Alpina Class II Biological Safety Cabinets
Alpina Class II Biological Safety Cabinets
De Biohazard veiligheidswerkbanken (Biological Safety Cabinets) van Alpina kenmerken zich door het Europese design, productiekwaliteit en touchscreen welke eenvoudig te bedienen is. Met 4 verschillende maatvoeringen (1000/1300/1600/1900 mm werkblad breedte) en 2 verschillende typen Lees meer »
ISO-methode bij sigarettenonderzoek BLIJFT
ISO-methode bij sigarettenonderzoek BLIJFT
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet de wettelijk vastgestelde ISO-meetmethode blijven gebruiken bij het toezicht op de maximale hoeveelheden teer, nicotine en koolmonoxide in de rook van sigaretten. Dit meldt de NVWA in antwoord op een handhavings-verzoek, waarin de NVWA opgeroepen Lees meer »
Campagne: Hoe veilig werk jij?
Campagne: Hoe veilig werk jij?
Wist jij dat je ziek kunt worden van je werk? Als je blootgesteld wordt aan gevaarlijke stoffen kun je allergische reacties krijgen. Of zelfs ernstige longziektes en kanker. Elk jaar overlijden 3.000 mensen in Nederland aan ziektes die ze door gevaarlijke stoffen op het werk hebben opgelopen. Het gevaar schuilt Lees meer »
Margreet Heithuis winnares van Gouden Vlam
Margreet Heithuis winnares van Gouden Vlam
Tijdens de Avond van de Chemie won oud-Noorderpoort student Margreet Heithuis de Gouden Vlam-award. Heithuis, oud-student van Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek, blonk in haar stageverslag over Research and consultancy in agriculture voor HLB uit in helderheid en overzichtelijkheid. De commissie Lees meer »
software voor 24/7 processen in lab en R&D
software voor 24/7 processen in lab en R&D
FlexySYS is het automatiseringsplatform van Systag System Technik voor de complete procesoptimalisering en is onderdeel van FlexyConcept; het modulaire automatiseringssysteem van Systag voor de gehele chemische ontwikkeling. De software is compatible met randapparatuur van andere merken. Lees meer »
Workshop LabTech voor Dummies
Workshop LabTech voor Dummies
Weet uw receptioniste wat pipetteren is? Heeft uw HRM-manager zich al eens verdiept in de microbiologie? En wat kan uw boekhouder vertellen over chromatografie? De workshop Laboratorium Technologie voor Dummies biedt iedereen die niet, of slechts zijdelings, met laboratoriumtechnologie te maken Lees meer »
workshops Metaalkunde & Metallografie
workshops Metaalkunde & Metallografie
We geven in ons laboratorium workshops op het vlak van metaalkunde en metallografie. Uniek aan deze workshops is dat het een combinatie betreft van theorie en praktijk, zodat de cursist de opgedane kennis direct in praktijk kan brengen. De volgende workshops staan gepland op: Tweedaagse workshop Lees meer »

Vacatures
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Busch zoekt Monteur Service Buitendienst
Hettich Benelux zoekt Accountmanager
Interscience zoekt Analytisch Engineer GC en GC/MS
Interscience zoekt Instrumentmaker laboratoriumapparatuur
Interscience zoekt IT-Allrounder
Interscience zoekt Telefoniste / Receptioniste (m/v)
Metrohm Nederland zoekt Sales Engineer
MSD zoekt Capaciteitsplanner
MSD zoekt Laboratory Equipment Manager
MSD zoekt Senior Chemisch Analist
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Waters zoekt een Technical Support Specialist Consumables
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Veilig werken met gevaarlijke stoffen
Veilig werken met gevaarlijke stoffen
Waar moet u als werkgever of arboprofessional allemaal aan denken als u in het bedrijf te maken krijgt met gevaarlijke stoffen? Er moet dan bijvoorbeeld een goed en sluitend stoffenbeleid komen. Het Arboportaal heeft een compacte, overzichtelijke set samengesteld met goede en bruikbare instrumenten die Lees meer »
Heron laboratoriumboeken 50 jaar
Heron laboratoriumboeken 50 jaar
Met een feestelijke bijeenkomst stond Uitgeverij Syntax Media op 1 november stil bij het 50-jarig jubileum van de Heron-reeks. Het eerste leerboek in de reeks verscheen in 1968 met als titel: Theoretische grondslagen van de analyse in waterige oplossingen. Sindsdien is de Heron-reeks uitgegroeid tot een serie Lees meer »
Sterke groei Pivot Park
Sterke groei Pivot Park
Pivot Park behoort tot sterkst groeiende campussen in Nederland. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde rapport van Buck Consultants International. De onderzoekers concluderen dat het goed gaat met de campussen in Nederland. Dat geldt ook voor Pivot Park, zegt CEO Brigitte Drees. “Campussen zijn Lees meer »
Gevaarlijke Stoffen Centrum
Gevaarlijke Stoffen Centrum
Het compartimenteren van gevaarlijke stoffen is belangrijk en noodzakelijk. Zuren en logen moeten gescheiden worden en niet-verenigbare brandbare chemicaliën moeten dit ook. Het Gevaarlijke Stoffen Centrum is de combinatie van een polypropyleen kast met twee compartimenten en Lees meer »

Agenda
 9 nov  Seminars: Benelux Clinical Diagnostics and Toxicology Meeting 2018, Brussel
 9 nov  Cursus Meetonzekerheid in medische laboratoria, Breda
12 nov  Cursus Scanning Electronen Microscopie van A tot Z (SEM) , Breda
12 nov  Cursus Kwaliteitsborging van informatietechnologie in laboratoria, Breda
13 nov  Cursus Labmanagement - Kwaliteitszorg, Nijmegen
15 nov  Cursus Fermentatietechnologie, Nijmegen
15 nov  Studiedag Morfologie van het Urinesediment, Nijmegen
15 nov  Cursus ISO 15189 Methodevalidatie & verificatie klinische chemie, Breda
15 nov  Cursus Rol van BHV ’ers in een laboratorium, Tilburg
15 nov  Workshop Innovation Day Alpha MOS, Wageningen
17 nov  Seminar Monstername in de voedingsindustrie, Uithoorn
19 nov  Cursus Interpretatie van LC-MS(-MS) spectra, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.