Van Mannekus & Co. bv (In Liquidation) Magnesia Production Facility, Rotterdam

 

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
oktober 2018
 
 
 
Nieuwsbrief LABinsights.nl

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

Gebruikers kunnen als  ambassadeur voor een norm  optreden
Gebruikers als ambassadeur voor een norm
Door te participeren in normcommissies krijgen laboratoria de verantwoordelijkheid voor de Nederlandse inbreng bij Europese en mondiale normalisatie. In de normcommissie ‘Zuurkasten en de overige laboratoriuminrichtingen’ zijn labs nu nog niet vertegenwoordigd. Lees het hele artikel »
Bodemonderzoekslab bij Aeres
Bodemonderzoekslab bij Aeres
Op het terrein van Aeres Hogeschool Dronten is een bodemfysisch laboratorium geopend. In dit lab kunnen studenten kennismaken met moderne onderzoeks-apparatuur. Het laboratorium is een samenwerking tussen de christelijke hogeschool en Royal Eijkelkamp, gespecialiseerd in bodem- en Lees meer »
Inspectie SZW ontvangt eerste ‘Opgelucht’
Inspectie SZW ontvangt eerste ‘Opgelucht’
Marc Kuipers, inspecteur-generaal bij Inspectie SZW, heeft woensdag 19 september 2018 het eerste exemplaar van de uitgave ‘Opgelucht’ in ontvangst genomen uit handen van Emiel Rolink, directeur Long Alliantie Nederland en Frank Vrolijks, directeur RPS Nederland. Beide partijen helpen met deze Lees meer »
ADVERTORIAL
Snel zien welke flacons gesteriliseerd zijn met LABlabel van Brady
Snel zien welke flacons gesteriliseerd zijn met LABlabel van Brady
Met dit laboratoriumlabel krijgt u duidelijk bewijs van succesvolle sterilisatie. Het label verkleurt na 10 minuten op 121°C. Het zelfklevende label blijft goed kleven op de meeste oppervlakken, waaronder glas, kunststof, roestvrij staal en aluminium. Zeer handig dus voor alle flacons, buisjes, erlenmeyers en andere houders die gesteriliseerd moeten worden in een laboratorium.
» Zie hier het label in actie!
Anthony Fokker Prijs voor Digi.Bio
Anthony Fokker Prijs voor Digi.Bio
Digi.Bio, in 2017 opgericht om biologie te digitaliseren met digitale microfluidica en kunstmatige intelligentie, is dit jaar winnaar van Anthony Fokker Prijs ter waarde van 3.000 euro. Over de winnaar zegt de jury: “Digi.Bio geeft op originele wijze invulling aan de wens om biologisch onderzoek te veranderen Lees meer »
Metallografie workshop op 31 oktober
Metallografie workshop op 31 oktober
Heb je te maken met kwaliteitsproblemen van jullie metalen? Zoals breuken, te veel insluitingen, afwijkingen van de specificatie, hardingsproblemen, problemen met coatings, etc. Dan zal de tweedaagse Workshop Metallografie op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november je verder kunnen helpen. Lees meer »
Primeur voor Herasafe 2030i flowkast
Primeur voor Herasafe 2030i flowkast
De onlangs geïntroduceerde klasse 2 flowkast van Thermo Scientific is qua uiterlijk gemoderniseerd en beschikt nu over wifi connectiviteit voor controle op afstand. Daarnaast is het display gebruiksvriendelijker en begrijpelijker gemaakt. Door het SmartFlow Plus ontwerp is het beschermingsniveau iedere dag Lees meer »

Score BV  , Tolbert

hogedruk-reactor van Büchi tot 500 bar
hogedruk-reactor van Büchi tot 500 bar
Dit nieuwe hogedruk reactorsysteem - de Novoclave - is ontworpen voor processen met hoge drukken en hoge temperaturen. Veiligheidsvoorzieningen garanderen veilige reacties onder de hoogste druk. Het reactor-systeem is ontworpen, vervaardigd en getest volgens PED, AD2000. De elektrische verwarming Lees meer »
Tijdelijk lab DSM Resins
Tijdelijk lab DSM Resins
In Waalwijk heeft de business unit Technisch Beheer van SPIE een tijdelijke voorziening gerealiseerd voor de onderzoekers van DSM Resins. Tijdens de verbouwing van het laboratorium op de site moesten belangrijke primaire processen door blijven gaan. SPIE heeft een speciaal hiertoe uitgeruste Portacabin op Lees meer »
Ontwikkel eerst een routekaart van toekomstige  werkprocessen
Eerst routekaart van werkprocessen
Vier experts in laboratoriumbouw en -inrichting discussieerden tijdens een rondetafelinterview over het ontwikkelen van veilige en duurzame laboratoria. Labgebouwen toekomstbestendig maken begint met het begrijpen van processen, waarbij rekening gehouden moet worden met Lees het hele artikel »
allliantie LabMakelaar en Waters
allliantie LabMakelaar en Waters
Waters in de Benelux is per 1 oktober 2018 een strategische alliantie aangegaan met LabMakelaar Benelux BV. LabMakelaar gaat hierbij zorg dragen voor de internet gebaseerde verkoop van de Waters HPLC-lijn in de Benelux. Deze samenwerking is gedefinieerd voor nieuwe standalone systemen op basis Lees meer »
SP2000 water analyzer
SP2000 water analyzer
Our latest development for a water laboratory in the Netherlands automates the sample preparation and then measures oxygen, pH, alkalinity, color (UV/VIS), EC, turbidity in drinking water, surface water and wastewater. The SP2000 robot offers water laboratories a complete “walk-away” concept. The robot is Lees meer »
Tips & trucs voor vet-, vezel- & eiwitanalyse
Tips & trucs voor vet-, vezel- & eiwitanalyse
Misschien heeft u ons dit jaar gemist op de WOTS in Utrecht? Wij willen van de apparatuur niet alleen de buitenkant laten zien maar ook hoe deze apparatuur voordelen biedt voor uw toepassingen. Daarom organiseren wij in november 2018 de volgende workshops: 5 & 6 november: Hoe krijg Lees meer »
Laboratoriumtechnologie voor Dummies
Laboratoriumtechnologie voor Dummies
Heeft u een receptioniste, boekhouder, HRM-medewerker of verkoper in dienst die zelf nog nooit hebben ervaren wat het werken in een lab inhoudt? De praktijkworkshop Laboratorium Technologie voor Dummies biedt een inhoudelijk en praktisch programma om hier meer kennis van te nemen. Lees meer »

Vacatures
Autoclave (Suurmond B.V.) zoekt Sales assistant (m/v)
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Busch zoekt Monteur Service Buitendienst
CleanAir by Baker zoekt Service Monteur
Da Vinci zoekt Teamleider Analytisch Test Lab
Metrohm Nederland zoekt Sales Engineer
MSD zoekt Chemisch Analist
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Waters zoekt een Technical Support Specialist Consumables
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

TrustSens bekroond met de WoTS TechAward
TrustSens bekroond met de WoTS TechAward
Innovatie, toegevoegde waarde en marktrelevante criteria heeft de vakjury en beurssite bezoekers doen overtuigen om Endress+Hauser met de innovatie iTHERM TrustSens uit te roepen tot winnaar in de categorie World of Automation - Motion & Drives en te bekronen met de WoTS TechAward 2018 trofee. Lees meer »
Labs voor jonge groeiende techbedrijven
Labs voor jonge groeiende techbedrijven
TWICE biedt groeiende techbedrijven een complete labinfrastructuur met kantoorruimten. Dat doen ze in vier thematisch ingerichte huisvestingsformules op de High Tech Campus en de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Jonge, innovatieve techbedrijven zitten bij de formules van TWICE in Lees meer »
fusie voedsellaboratoria NVWA en Rikilt
fusie voedsellaboratoria NVWA en Rikilt
Er is groen licht vanuit Den Haag voor de fusie van de foodlabs van de voedsel- en warenautoriteit NVWA en het voedsel-veiligheidslab van Wageningen Research (Rikilt). De instellingen gaan begin 2019 samen. Het gefuseerde laboratorium voert wettelijke taken uit van de overheid. De 116 medewerkers Lees meer »

Agenda
26 okt  Cursus Pragmatisch omgaan met NEN-EN-ISO/IEC 17020:2012, Utrecht
29 okt  Cursus FT-IR spectrometrie, Breda
29 okt  Cursus Size Exclusion Chromatography (SEC), Geleen
30 okt  Cursus Statistiek en methodevalidatie voor medische laboratoria, Breda
30 okt  Cursus Statistiek voor Laboratoriummedewerkers Basis, Amsterdam
30 okt  Training Massaspectrometrie: Basis, Onderhoud & Trouble.., Rotterdam
30 okt  Cursus Malariadiagnostiek, Nijmegen
31 okt  Workshop Metallografie, Rijen
31 okt  Cursus Kwaliteitsborging bij PCR technieken, Breda
 1 nov  Cursus Praktische statistiek met Excel 2: voor methodevalidatie, Breda
 1 nov  Cursus Design of experiments (DOE) in de praktijk, Breda
 1 nov  Cursus Vacuüminstallaties voor laboratoria en ziekenhuizen, Woerden
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.