Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
september 2018
 
 
 
Nieuwsbrief LABinsights.nl

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

Filterreactor - Alles-in-één oplossing
Filterreactor - Alles-in-één oplossing
Chemische reactoren en procesapparatuur vereisen specifieke oplossingen vanwege het betrokken type chemie, de processen, omgeving en bedrijfsomstandig-heden. De bewezen engineering- en productie-expertise van Büchi Glas Uster leiden tot perfecte oplossingen voor R & D en productieschaal. Büchi Lees meer »
Nieuwe producten van IKA
Nieuwe producten van IKA
Het merk met de blauwe apparaten is al jarenlang bekend in de laboratoriumwereld. De ontwikkelingen gaat steeds verder en daarom heeft IKA ook dit jaar weer een groot aantal nieuwe producten ingevoerd: * Nieuwe modellen magneetroerder * Nieuwe modellen boven-roerder * Ultra-Turrax met eenvoudig Lees meer »
Energie-efficiëntie door vacuümefficiëntie
Energie-efficiëntie door vacuümefficiëntie
Energie-efficiëntie speelt een prominente rol voor Busch op de Industrial Processing 2018 dat plaats zal vinden van 2 tot 5 oktober. Busch is de uitdaging aangegaan om duurzame vacuümoplossingen te ontwikkelen en implementeren. Dit stelt klanten in staat om geld te besparen op energie- en bedrijfskosten Lees meer »
ADVERTORIAL
Trending Topics in Food & Beverage
Trending Topics in Food & Beverage
Bent u geïntereseerd in de laatste trends en innovatieve analysetechnieken rondom voeding? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Food & Beverage” tijdens de World of Technology & Science 2018. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over onder meer NMR-analyzers, SPE, Lees meer »
kalibratie, validatie en normeringen
kalibratie, validatie en normeringen
Op woensdag 3 oktober vindt het seminar ”Kalibratie en Kwaliteit” plaats. Hoe zorgt u voor betrouwbare analyseresultaten? En moet er gevalideerd worden om meetonzekerheden te voorkomen? Belangrijke vragen om aan de kwaliteitseisen en normeringen te voldoen. Sprekers van VSL, RIVM, SYNLAB, NEN Lees meer »
NIEUWE LOCATIE VOOR Laborama in 2019
NIEUWE LOCATIE VOOR Laborama in 2019
Laborama zal haar 20e editie in 2019 vieren op een nieuwe locatie. Na meer dan 10 jaar in Brussels Kart Expo, zal Laborama vanaf volgend jaar Paleis 3 van Brussels Expo haar nieuwe thuis noemen. Bezoekers zijn welkom op donderdag 14 en vrijdag 15 maart 2019. Door de jaren heen is Laborama uitgegroeid Lees meer »
Meer capaciteit EN controle in -80°C vriezer
Meer capaciteit EN controle in -80°C vriezer
De TSX-Serie -80°C vriezer van Thermo Scientific is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en temperatuurbeheer. Met het nieuwe rekkensysteem, geleverd door Poly Temp Scientific, is er maar liefst ruimte voor 840 doosjes van (50mm hoog). Lees meer »

Score BV  , Tolbert

profileren van plantaardige gin
profileren van plantaardige gin
Onze application specialist Andrew Ward heeft een nieuwe application note gepubliceerd waarin hij het profileren van plantaardige gin met Headspace-SPME Arrow-GCxGC-MSD/FID beschrijft. GCxGC-MS is de ideale analytische techniek om de complexiteit van monsters te achterhalen. Dit vanwege de Lees meer »
Plasmacytoïde dendritische cellen
Plasmacytoïde dendritische cellen
Plasmacytoïde dendritische cellen (pDC’s) zijn een zeldzaam type immuuncellen die grote hoeveelheden type 1 interferon (I-IFN) produceren, wat essentieel is in de immuniteit tegen ziekteverwekkers en kanker. Desalniettemin zijn de mechanismen die de I-IFN-productie reguleren, nog steeds slecht Lees meer »
Wat betekent Fotonica voor uw lab?
Wat betekent Fotonica voor uw lab?
Fotonica wordt gezien als sleuteltechnologie voor de 21ste eeuw. Hoe speelt fotonica een rol in het laboratorium en op welke manier gaat dit zich de komende jaren ontwikkelen? Tijdens het seminar Fotonica: toekomst of een kans voor nu? op dinsdag 2 oktober komen deze vragen aan de orde. Lees meer »
preventief onderzoek gevaarlijke stoffen
preventief onderzoek gevaarlijke stoffen
Voor het werken met gevaarlijke stoffen is het wettelijk verplicht om medewerkers preventief medisch onderzoek aan te bieden bij aanstelling, bij uitdiensttreding en in specifieke gevallen zoals bij een hoge blootstelling als gevolg van een incident of bij zwangerschap. Hoe hiermee om te gaan als er met zoveel Lees meer »
Hoe hoger de titer, hoe hoger de besmettingskans
Hoe hoger de titer, hoe hoger de besmettingskans
Ik kom regelmatig in laboratoria waar gewerkt wordt met materiaal dat besmet kan zijn met micro-organismen. Aan de ene kant zijn er medewerkers die ongerust zijn over hun blootstelling. Er zijn er ook die zeggen…: ‘Gewoon even wennen, twee weken ziek zijn, dan word je immuun en Lees het hele artikel »
Bezoek Anaspec Solutions op de WoTS 2018
Bezoek Anaspec Solutions op de WoTS 2018
Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in non-destructieve analyses in food en feed met FT-NIR kan terecht op de stand van Anaspec Solutions. De geboden oplossingen op het gebied van Fourier Transformatie - Nabij-infraroodspectroscopie zijn tien jaar onderhoudsvrij en bieden Lees meer »
PrimacsSNC-100
PrimacsSNC-100
Deze state of the art analyzer met geïntegreerde monsterwisselaar van 100 posities analyseert naast TOC, TC, TIC en TN ook elementair koolstof (EC). EC kan zowel volgens DIN 19539 A als methode B bepaald worden. Bij methode A van DIN 19539 worden monsters op verschillende hoogten in de Lees meer »
Samen sterk voor een circulaire economie
Samen sterk voor een circulaire economie
Het streven naar een (laboratorium)wereld met een sterke circulaire economie is een ambitieuze doelstelling. Dit kan o.a. worden bereikt door bedrijven makkelijk toegang te verlenen tot een totaaloplossing voor inrichting en apparatuur met uiteraard kwalitatief goed en herbruikbaar materiaal. Dat is Lees meer »
Nieuwe GC×GC thermische modulatie
Nieuwe GC×GC thermische modulatie
Tijdens WoTS kunt u op stand van Da Vinci Laboratory Solutions kennismaken met een nieuwe thermische modulator voor een GC×GC systeem: de DVLS GC2 Modulator. Door een speciale thermo-elektrische koeling met een Peltier-element in plaats van met vloeibare stikstof of CO2 bespaart u op Lees meer »
nieuw labgebouw van DuPont in Leiden
nieuw labgebouw van DuPont in Leiden
Ector Hoogstad Architecten, ABT en L3Q ontwerpen DuPont nieuwbouw op Leiden Bio Science Park Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt het nieuwe pand van DuPont Industrial Biosciences op het Bio Science Park in Leiden. De nieuwbouw (BREEAM Excellent) met een omvang van ca 7.250 m2 is ontworpen Lees meer »
Memmert koelbroedstoven 384 & 1060l
Memmert koelbroedstoven 384 & 1060l
Bijna geruisloos & trillingsvrij: Peltier gekoelde incubatoren IPP modellen Uitstekende bedienbaarheid, extreem kleine regelschommelingen, trillingsarme werking en indrukwekkende energiebesparing bieden de toegevoegde waarde van deze Memmert koebroedstoven middels Peltier technologie. Lees meer »

Vacatures
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Busch zoekt Monteur Service Buitendienst
CleanAir by Baker zoekt Service Monteur
Da Vinci zoekt Teamleider Analytisch Test Lab
Metrohm Nederland zoekt Sales Engineer
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Waters zoekt een Technical Support Specialist Consumables
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

CT1400 Pro op WoTS 2018
CT1400 Pro op WoTS 2018
Een zuurkast is een afzuiginstallatie waarin met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. De zuurkast is aangesloten op een vaste afzuiginstallatie en wordt in de praktijk 24/7 geventileerd omdat er vaak gevaarlijke stoffen staan uit te dampen in de kast. Deze manier van werken is veelvoorkomend, maar niet veilig. Lees meer »
Savant SpeedVac Vacuum concentratoren
Savant SpeedVac Vacuum concentratoren
Thermo Fisher Scientific, de wereldleider op het gebied van wetenschap, lanceert het nieuwe gamma van vacuümconcentratoren. Deze Thermo Scientific Savant SpeedVac ™ Vacuum Concentratoren hebben een frisse, moderne vormgeving en geweldige nieuwe functies, zoals een nieuwe gebruikersinterface met Lees meer »
Nieuw en compact: de JEOL JSM-IT200 SEM
Nieuw en compact: de JEOL JSM-IT200 SEM
JEOL brengt gebruiksgemak, hoge resolutie en analysesnelheid samen in een nieuwe scanning elektronenmicroscoop. De nieuwe compacte Jeol jsm-IT200 is in staat om zeer snel en eenvoudig SEM analyses uit te voeren dankzij nieuwe features. - “Zeromag” koppelt een camerafoto rechtstreeks Lees meer »
Cryogeen malen met de Freezer/Mill®
Cryogeen malen met de Freezer/Mill®
Cryogeen malen met de Freezer/Mill van SPEX Europe. Vermaalt monsters direct ondergedompeld in vloeibare stikstof en is met name geschikt voor monsters die onder normale omstandigheden niet te vermalen zijn of monsters waarvan de samenstelling of structuur verandert door de warmte die ontstaat Lees meer »
Nieuwe lijn BioResolve-kolommen van Waters
Nieuwe lijn BioResolve-kolommen van Waters
Begin dit jaar heeft Waters de nieuwe BioResolve lijn geïntroduceerd, specifiek voor Biopharma applicaties. Een RP mAb Polyphenyl is de eerste selectiviteit voor reversed phase analyse van intact mAbs, subunits en antibody-drug-conjugates (ADCs). Voor de ontwikkeling is gebruik gemaakt van een Ides-digested Lees meer »

World of Technology & Science, 4 tm 7 okt 2018, Jaarbeurs Utrecht

Agenda
17 sep  Cursus Capilliare GC in de praktijk (niveau 2), Breda
18 sep  Seminars: Benelux Informatics Seminars 2018, Utrecht
18 sep  Congres + Beurs Lab Automation Day 2018, Technopolis, Mechelen
18 sep  Opleiding Chromeleon basisvaardigheden en MS, Breda
20 sep  Cursus Van analysetechniek naar snelle PCR-techniek , Breda
20 sep  Cursus GMP/GLP voor laboratoria, Breda
21 sep  Cursus Methodevalidatie – structuur en opzet onder ISO/GMP/GLP , Breda
21 sep  Masterclass ISO/IEC 17025:2017 Belangrijkste veranderingen, Utrecht
23 sep  Symposium Contamination Control 2018, Den Haag
24 sep  Cursus ISO 17025:2005 praktisch interpreteren, Breda
24 sep  Cursus ISO/IEC 17025:2017 praktisch interpreteren, Breda
24 sep  Cursus Troubleshooting GC, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.