Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
augustus 2018
 
 
 
Nieuwsbrief LABinsights.nl

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

New IRD3 for analysing cannabinoids
New IRD3 for analysing cannabinoids
We added the new IRD3 to our assortment which is ideal for detecting synthetic cannabinoids. In early 2011 the chemicals used to make synthetic marijuana were banned for at least one year by the Drug Enforcement Administration (DEA). The five synthetic cannabinoids included JWH-018, JWH-073, Lees meer »
Evacuatie door brand accu’s en batterijen
Evacuatie door brand accu’s en batterijen
Op woensdag 11 juli 2018 is bij een fabrikant van elektrische fietsen het gedeelte van het gebouw waar fietsaccu’s en batterijen werden opgeslagen volledig uitgebrand. Bij de brand zijn giftige stoffen vrij gekomen, waardoor bewoners in de directe omgeving zijn geëvacueerd. Bij de bestrijding van Lees meer »
Addspex: nu distributeur van Thermo Scientific XPS systemen
Addspex: nu distributeur van Thermo Scientific XPS systemen
Sinds kort is AddspeX officieel distribiteur van Thermo Scientific XPS systemen. Het gaat hier om drie instru-menten: ESCALAB™ XI+ (X-ray Photoelectron Spectro-meter (XPS) Microprobe), Nexsa (X-Ray Photoelectron Spectrometer (XPS) System) en de K-Alpha Spectrometer. Bezoek de Addspex website voor Lees meer »

DWK Life Sciences GmbH (former Duran Group GmbH), Wertheim/Main

Bezoek NovaVeth op de WoTS 2018 in Utrecht
Bezoek NovaVeth op de WoTS 2018 in Utrecht
NovaVeth is aanwezig tijdens de WoTS beurs in Utrecht. De beurs is open van 2 tot en met 5 oktober en wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek onze stand en bekijk onze nieuwste producten. We helpen u graag en beantwoorden al uw vragen. NovaVeth doet mee aan een interessant beursproject: X-pedition Lees meer »
Spetec cleanroom technologie
Spetec cleanroom technologie
Zowel in de productie- als verpakkingsindustrie, maar ook in laboratoria en bij onderzoek speelt een steriele, dat wil zeggen partikel- en kiemvrije omgeving een steeds grotere rol van betekenis. Daarom worden cleanrooms ingericht, echter de aankoop daarvan brengt hoge kosten met zich mee. Het is lang niet Lees meer »
Vacuüm eenvoudig onder controle
Vacuüm eenvoudig onder controle
Bent u op zoek naar intuïtieve, gebruiksvriendelijke vacuümregelaars? Vacuubrand heeft de Vacuu-Select controller geïntroduceerd. Een op toepassingen gebaseerde controller met een aanraakscherm voor al uw vacuümprocessen op labschaal. Gebruik handmatige set-point-besturing voor eenvoudige processen. Lees meer »
Aankomende workshops Metaalkunde
Aankomende workshops Metaalkunde
Cursussen en workshops bij MATinspired Vergroot je kennis van metalen en volg een van de volgende workshops in ons materiaalkundig laboratorium: tweedaagse workshop Metaalkunde, op woensdag 17 en donderdag 18 oktober 2018. Op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november 2018 wordt Lees meer »
NovaVeth op de Europe Biobank Week
NovaVeth op de Europe Biobank Week
NovaVeth is samen met Micronic aanwezig op de Europe Biobank Week in Antwerpen, België. Het evenement vindt plaats van 4 - 7 september in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp, Koningin Astridplein 20, 2018 te Antwerpen. De Europe Biobank Week biedt een platform om actuele kwesties op Lees meer »
Snijkracht XL: snelle monsterverwerking
Snijkracht XL: snelle monsterverwerking
Deze molen is ideaal geschikt voor het primair voorsnijden van grote samples tot 170 x 220 mm, afhankelijk van de toepassing, kan de snijmolen de gewenste eindfijnheid in één stap behalen. Het volume van de maalkamer van 7,5 l en het grote oppervlak van de bodemzeven (240 x 240 mm) maken Lees meer »
Symposium on Contamination Control
Symposium on Contamination Control
Van 23 t/m 26 september is het International Symposium on Contamination Control in World Forum, Den Haag. ISCC’18 is hét internationale symposium voor iedereen werkzaam in het vakgebied rondom cleanrooms en contamination control. Het symposium biedt zowel voor jonge professionals als ervaren experts Lees meer »
Verbeterde analyse met pyrolysis-GCxGC-MS
Verbeterde analyse met pyrolysis-GCxGC-MS
Onze applicatiespecialist Daniela Peroni heeft een nieuwe application note over de Verbeterde Polymer Analyse gepubliceerd met behulp van de Pyrolyse-GCxGC-MS: Divers Polyethylene (PE) Materials techniek. In deze app note laten we de voordelen zien van het koppelen van pyrolyse aan GC×GC-MS met thermische Lees meer »
Nieuwe zesde generatie MiniFlex
Nieuwe zesde generatie MiniFlex
De nieuwe, alweer zesde generatie, Rigaku MiniFlex X-ray diffractometer (XRD) is een multifunctioneel analytisch instrument inzetbaar voor vele toepassingen zoals bijvoorbeeld: fase-identificatie en kwantificering, percentage (%) kristalliniteit, kristallietgrootte en rek, roosterparameterverfijning, Lees meer »
SNELLER 3-MCPD in eetbare oliën BEPALEN
SNELLER 3-MCPD in eetbare oliën BEPALEN
3-MCPD, Glycidol en hun vetzuuresters zijn veront-reinigingen, die ontstaan tijdens de productie van eetbare oliën en vetten. Omdat deze verontreinigingen mogelijk kankerverwekkend zijn voor de mens, zijn er regels en voorschriften opgesteld voor de dagelijkse innamewaarden en Lees meer »
More than Just a Calendar, 2019
More than Just a Calendar, 2019
The offer includes: 2019 wall calendar to track dates Monthly ”Fascinating Stories” images Monthly weighing value content Register now for our free, limited edition* wall calendar and benefit from privileged access to weighing expertise from our in-house specialists throughout 2019. Each monthly calendar Lees meer »

Vacatures
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Busch is op zoek naar een Monteur Service Buitendienst
CleanAir by Baker zoekt Service Monteur
Da Vinci zoekt een collega voor het Service Team
Da Vinci zoekt Teamleider Analytisch Test Lab
Eppendorf Belgium zoekt Field Service Engineer
Metrohm Nederland zoekt Sales Engineer
NovaVeth zoekt Sales Manager België en Luxemburg
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Vergroot uw kennis van veiligheid op het lab
Vergroot uw kennis van veiligheid op het lab
Veiligheid op het lab is voor iedereen van belang. Volg de X-pedition “Veiligheid op het lab” tijdens WoTS 2018 voor informatie over de laatste trends en do’s and don’ts. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt Lees meer »
Nieuwe Riplate 384 microtiter platen
Nieuwe Riplate 384 microtiter platen
Voor optimale monsteropslag en bacteriële groei biedt Ritter de Riplate® 384 SW microtiterplaat aan met nieuw ontworpen vierkante wells. De wells zijn zo ontworpen dat er meer ruimte is voor elk monster. Door een speciale 3-assige bodemgeometrie worden de vierkante wells omgezet in een V-vorm die het mogelijk Lees meer »
Indicatielabel voor sterilisatie voor laboratoria
'Smart' indicatielabel voor sterilisatie
De indicatielabels voor sterilisatie geven gebruikers een zichtbaar bewijs van sterilisatie. Ze zijn uitstekend geschikt voor talrijke toepassingen zoals het traceren van stalen, voorraadbeheer, algemene tracering en de identificatie van glaswerk of houders in laboratoria. Een duidelijke visuele indicatie. Lees meer »
Verband tussen zeefanalyse en beeldanalyse
Verband tussen zeefanalyse en beeldanalyse
Dynamic Image Analyse (DIA) is inmiddels een veelgebruikte werkwijze voor routinematige analyse van deeltjesgrootte en -vorm in veel industrieën. In deze whitepaper leggen we uit hoe traditionele zeefanalyse met succes kan worden vervangen door DIA. De resultaten die door beide technieken Lees meer »

Agenda
 3 sep  Cursus ICP-MS spectrometrie, Gent
 3 sep  Cursus Inleiding in de HPLC (Niveau 1), Breda
 6 sep  Cursus Praktische statistiek met Excel 1: kwaliteitscontrole, Breda
10 sep  Cursus Inleiding in de capillaire gaschromatografie GC (niveau 1), Breda
11 sep  Cursus Bloedbankkunde, Amsterdam
11 sep  Beurs & Congres Single Use Event, Eindhoven
11 sep  Cursus Praktische statistiek voor het laboratorium (incl. Excel), Breda
11 sep  Opleidingen Interpretatie van massaspectra, Breda
12 sep  Cursus Vloeistofchromatografie - massaspectrometrie (LC-MS), Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.