Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
juli 2018
 
 
 
Nieuwsbrief LABinsights.nl

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

epServices: compleet, toegewijd servicepakket
epServices: compleet, toegewijd servicepakket
Eppendorf epServices heeft een uitgebreid assortiment van zorgvuldig ontworpen serviceoplossingen die wereldwijd worden uitgevoerd door toegewijde Application, Training en Technical Service teams. Deze diensten vullen de productportfolio aan met Application Support, seminars en trainingen, Technical Lees meer »
Trending Topics in Food & Beverage tijdens WoTS 2018
Trending Topics in Food & Beverage tijdens WoTS 2018
Bent u geïntereseerd in de laatste trends en innovatieve analysetechnieken rondom voeding? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Food & Beverage” tijdens de World of Technology & Science 2018. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder Lees meer »
Combineren en inspireren
Combineren en inspireren
Vaak hoor ik van mensen in het lab dat ze zo druk zijn. De implementatie van een nieuw EPD, een ISO-audit, de overgang naar een nieuwe versie van het LIS… Met je eigen werk loop je zo al achter, laat staan dat je toekomt aan het verbreden van je horizon. Toch zeg ik: claim die tijd. Probeer eens één dag vrij te Lees meer »
Fritsch Pulverisette 11 snijmolen
Fritsch Pulverisette 11 snijmolen
De stil opererende messenmolen Fritsch Pulverisette 11 is de ideale laboratoriummenger in industriekwaliteit voor het vermalen en homogenisatie van vochtige, olieachtige, vette, droge, zachte, middelharde en vezelige monsters binnen enkele seconden. Een tot 1250 watt sterke motor van de Pulverisette 11 Lees meer »

Score BV  , Tolbert

Workshop Zeer zorgwekkende stoffen
Workshop Zeer zorgwekkende stoffen
Er is momenteel veel te doen rond zeer zorgwekkende stoffen: kankerverwekkende stoffen, mutagene stoffen, reproductieschadelijke stoffen, persistente, bio-accumulerende stoffen, hormoonbeinvloedende stoffen en andere stoffen met bijzondere gezondheidseffecten. Overheden willen het gebruik Lees meer »
Nieuw: Memmert HCP klimaatkasten
Nieuw: Memmert HCP klimaatkasten
Nieuwe Memmert vochtkamer HCP speciaal ontworpen voor 85/85 testen Vanaf nu zijn alle Memmert HCP-vochtigheidskamers standaard beschikbaar met de TwinDISPLAY-comfortfuncties. Een compact tafelmodel van 56 liter vormt een aanvulling op het bereik van de vochtigheidskamers, Lees meer »
Sigma G-lock® voor eenvoudige rotorwissel
Sigma G-lock® voor eenvoudige rotorwissel
Met het innovatieve g-lock® rotorsysteem van Sigma Zentrifugen wordt een rotor verwisselen wel heel eenvoudig. Zonder gereedschap of druk op de knop. Gewoon de ene rotor optillen en de volgende erin zetten. Nadat de centrifuge begint te draaien wordt de rotor op zijn plaats vergrendeld door Lees meer »
Berner Claire XL Bioveiligheidskast met grote werkruimte
Berner Claire XL Bioveiligheidskast met grote werkruimte
De extreem grote werkruimte van de nieuwe Berner claire® XL biologische veiligheidskast is bedoeld voor het plaatsen van laboratoriumapparaten, robots of 3D printers. Een geoptimaliseerde steriele luchtstroom houdt de monsters vrij van contaminatie, waarbij ook de gebruiker en omgeving worden beschermd Lees meer »
Biologische schudder Innova S44i voor hogere celopbrengsten
Biologische schudder Innova S44i voor hogere celopbrengsten
De Eppendorf schudder Innova S44i is ontworpen voor het behalen van optimale resultaten met een maximale duurzaamheid. De nieuwe X-Drive met vijf-excentrische assen is nauwkeurig ontworpen om zelfs de zwaarste belading consistent en geleidelijk te schudden. De intelligente contragewichttechnologie Lees meer »
GC in de klas
GC in de klas
Toen scheikundocent Jeroen Beltman in LABinsights over het project GCindeklas.nl las, werd hij gelijk enthousiast en nam contact op met de organisatoren om een dergelijk practicum op zijn school uit te laten voeren. Op 12 april was het zover en konden de leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO aan het Lees meer »
Bioaromaten-lab
Bioaromaten-lab
De KU Leuven heeft in het Centrum voor Oppervlakte-chemie en Katalyse een reactorfaciliteit geopend om nieuwe, chemische processen voor de bio-economie op te schalen van labschaal naar grotere volumes. De naam van dit lab is BIO-HArT en het zal zich richten op productie van aromaten uit biomassa. Lees meer »
Heidolph rotatiefilmverdamper, roerder, schudder & pompen
Heidolph rotatiefilmverdamper, roerder, schudder & pompen
Sinds kort is Dijkstra Vereenigde ook officiële Heidolph dealer. Bekijk alle rotatiefilmverdamper, magneetroerder, bovenroerder, slangenpompen, vortex & schudappa-ratuur via onderstaande link op onze Heidolph website. Via deze site komt u ook terecht in onze webshop voor de bijhorende actieprijzen. Bent Lees meer »
ATM Brillant 240 - Halfautomatische doorslijpmachine
ATM Brillant 240 - Halfautomatische doorslijpmachine
De Brillant 240 is een compact en flexibel halfautoma-tische nat doorslijpmachine met een 250 mm /10” doorslijpschijf voor werkstukken of samples tot Ø 94 mm en combineert de voordelen en snelheid van een handmatige doorslijpmachine met de voordelen van een automatische snijmachine. Lees meer »
 

Zeer zorgwekkende stoffen minimaliseren

  Door goed registreren Er gaat de komende jaren steeds strenger gelet worden op het gebruik van zeer zorgwekkende stoffen en de blootstelling van medewerkers. Bovendien is er per januari ook een nieuwe lijst met potentieel zeer zorgwekkende stoffen toegevoegd.

Lees het hele artikel »
Online platform monstername.nl is nu Hitma Monstername
Online platform monstername.nl is nu Hitma Monstername
Om het belang van betrouwbare industriële monster-name onder de aandacht te brengen, startte Hitma in 2013 het online platform ‘monstername.nl’. Onlangs is deze website vernieuwd en uitgebreid. Kennis over de keuze en het gebruik van de juiste monstername-systemen levert kwaliteitsvoordelen Lees meer »
Avans+ laboratoriumcursussen en -opleidingen najaar 2018
Avans+ laboratoriumcursussen en -opleidingen najaar 2018
Nog even en de zomervakantie staat weer voor de deur! Een mooie gelegenheid om te bedenken wat de volgende stap in uw ontwikkeling kan zijn. Voor ons een mooi moment om u te informeren over alle cursussen in ons aanbod die in het najaar van 2018 nog van start gaan! Een aantal onderwerpen brengen we Lees meer »
Bezoek de LECO Time-of-Flight Workshop bij Da Vinci
Bezoek de LECO Time-of-Flight Workshop bij Da Vinci
Bent u geïnteresseerd in een demonstratie van de nieuwste LECO Time-of-Flight (ToF) systemen? Bezoek dan de speciale workshop die Da Vinci Laboratory Solutions op woensdagmiddag 27 juni 2018 organiseert. Tijdens deze workshop zullen LECO specialisten u op de hoogte brengen van de laatste Lees meer »
WHITEpaPER Volatile Chemicals
WHITEpaPER Volatile Chemicals
Biosafety Cabinets (BSCs) are ventilated enclosures for containing biohazard work assigned to Biosafety Levels 1 through 4 as described in the BMBL (CDC, 2009). These enclosures or Primary Engineering Controls (PECs) are categorized into three Classes depending on the type of protection offered. Class II offers Lees meer »
Downflow tafelmodellen
Downflow tafelmodellen
Downflow stations zijn zeer efficiënt en ontworpen om de gebruiker en de omgeving te beschermen tegen gevaarlijke dampen die op het werkoppervlak worden gegenereerd. Onbeperkte toegang tot de unit vergemakkelijkt toepassingen die een complexe en intensieve betrokkenheid van de Lees meer »
Tot 15 juli  10% korting op Kern balansen
Tot 15 juli 10% korting op Kern balansen
Bent u op zoek naar een bovenweger, analytische balans, vochtmeter, tafelweegschaal of andere balans? Dijkstra Vereenigde is officiële Kern balansen dealer in Nederland. Tot 15 juli hebben wij een kortingsactie voor deze balansen van 10% op de Kern lijstprijzen. Neem via de links hiernaast contact met Lees meer »
The Effectiveness of HEPA filters on DNA
The Effectiveness of HEPA filters on DNA
Most laboratory techniques utilize biosafety cabinets (BSCs) in order to provide contamination control of the experiments. BSCs depend on airflow and HEPA filters to remove contaminants from the environment. Aerosols may be created constantly by common lab practices, such as centrifugation, pipetting, and opening Lees meer »
Optima: your lab scheduling solution
Optima: your lab scheduling solution
Optima is a web-based scheduling software that helps you plan your resources, track the laboratory activities and generate reports to smartly forecast * Plan your resources * Track activities * Improve efficiency of your laboratory * Plan and increase productivity Give the right answer to your customers! Lees meer »
Poster over The effectiveness of HEPA filters on DNA
Poster over The effectiveness of HEPA filters on DNA
Veel onderzoekslaboratoria gebruiken Biologische Veiligheidswerkbanken om contaminatie van het onderzoek te voorkomen. Biologische Veiligheids-werkbanken maken gebruik van luchtstromen en HEPA filters om vervuiling uit de omgevingslucht te verwijderen. Aerosols worden Lees meer »
INTOS Lab Solutions breidt assortiment met veiligheidskasten
INTOS Lab Solutions breidt assortiment met veiligheidskasten
INTOS Lab Solutions start een partnerschap met Asecos. Vanaf heden levert INTOS Lab Solutions als vaste distributeur de Asecos brandveiligheidsopslagkasten. Daarmee breidt INTOS Lab Solutions haar aanbod in laboratoriuminrichting verder uit en kan zij kwaliteit en snelheid garanderen voor de levering Lees meer »
Wespennest
Wespennest
Het ene na het andere prachtige onderzoeksgebouw wordt opgeleverd met fantastische laboratorium-faciliteiten. We mogen met recht trots zijn op de ontwikkelingen die de sector op dit vlak heeft doorgemaakt. De nieuwe generatie labgebouwen is architectonisch fraai, ademt transparantie Lees meer »
Overname NMDL-LCPL
Overname NMDL-LCPL
Data-integriteit is geborgd in de structuur van het iLES platform. Dit is een belangrijk aspect in gereguleerde (GxP)-omgevingen waar toezichthouders eisen dat data volledig beschikbaar zijn, kloppen en samenhangen, duurzaam worden opgeslagen en ‘levenslang’ beschik-baar zijn voor inspecties of audits. Lees meer »
Referentiematerialen van Noorse bodem
Referentiematerialen van Noorse bodem
Het Noorse A5-productielaboratorium van Chiron produceert ruim 10.000 referentiematerialen onder de meest strikte kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften. Een vraaggesprek met Alma Åslund, QA-manager, over het strikte productie- en controleproces in de laboratoria te Trondheim. Ons productielaboratorium Lees meer »
Opslaan of afkoelen in exsiccatoren?
Opslaan of afkoelen in exsiccatoren?
Is uw huidige glazen exsiccator te klein of gaat de deksel of beluchtingsventiel vaak stuk? Of heeft u meerdere exsiccatoren nodig om alle monsters kwijt te kunnen? Bohlender heeft de Sicco exsiccatorkasten in het assortiment die kunnen worden voorzien van in hoogte verstelbare inlegbladen. Deze kasten Lees meer »
Novego: ROBUST hygienic CONTAINER weighing
Novego: ROBUST hygienic CONTAINER weighing
With the new weighing module, Minebea Intec provides an innovative, hygienic and robust solution for weighing containers. In addition, during development there was a focus on simple installation. The hygienically-designed, long-lasting weighing module is now recommended for a range of industries. What distinguishes Lees meer »
Vacuümtechnologie voor chemische en farmaceutische processen
Vacuümtechnologie voor chemische en farmaceutische processen
Het is vaak moeilijk om de juiste vacuümtechnologie voor chemische en farmaceutische verwerkingstoepassingen te selecteren. Allereerst moet een vacuümsysteem de vereiste pompsnelheid leveren bij bedrijfsdruk en daarmee de vereiste evacuatietijd. Daarnaast mag het systeem niet gevoelig zijn voor Lees meer »
Microtrac’s Sync meet deeltjesgrootte én vorm tegelijkertijd
Microtrac’s Sync meet deeltjesgrootte én vorm tegelijkertijd
Microtrac, Inc, een wereldleider in oplossingen voor deeltjeskarakterisering heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nieuw instrument aangekondigd dat klanten meer informatie over hun deeltjes biedt dan voorheen. Door laserdiffractietechnologie te integreren met dynamische beeldanalyse, synchroniseert Lees meer »
Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779
Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779
In juni is de langverwachte nieuwe versie van de norm NEN 7779 over meetonzekerheid verschenen. De norm heeft de bepaling van de meetonzekerheid nu helemaal afgestemd op de praktijk van de chemische laboratoria. Om laboratoria in de gelegenheid te stellen om op een snelle en doeltreffende manier kennis Lees meer »
Bacteriën als fabriekjes voor productie van antibiotica
Bacteriën als fabriekjes voor productie van antibiotica
Antibiotica doden bacteriën per definitie. Toch is het wetenschappers van de TU Delft nu gelukt om bacteriën zo aan te passen dat ze veelbelovende hoeveelheden van een eenvoudig carpabenem-antibioticum produceren. Carbapenems werken tegen een groot aantal bacteriën, en worden meestal pas ingezet Lees meer »
Battery XL speciaal voor opslag lithium-ion
Battery XL speciaal voor opslag lithium-ion
De Battery XL veiligheidskast is speciaal gebouwd voor de veilige opslag van lithium-ion batterijen. De kasten hebben een aantal extra functies die de veiligheid en het werkcomfort vergroten. Een speciaal kenmerk is dat de deuren automatisch sluiten, zelfs als er brand ontstaat binnenin de kast. Een belangrijke Lees meer »
Nieuwe Memmert vacüumoven 29,49 & 101l
Nieuwe Memmert vacüumoven 29,49 & 101l
Zacht, krachtig, energiebesparend: de nieuwe Memmert vacuümdroogoven VO Betrouwbaar, comfortabel en energiezuinig - zo werkt een vacuümdroogoven tegenwoordig. Afzonderlijk instelbare en direct verwarmde thermo inlegbladen zorgen voor een nauwkeurige temperatuurregeling en dankzij Lees meer »
Minder rekenfouten op het laboratorium?
Minder rekenfouten op het laboratorium?
Avans+ lanceert haar nieuwe opleiding chemisch rekenen in september die voor een groot deel online te volgen is. Waarom chemisch rekenen oefenen? Via de reguliere laboratoriumopleiding hebben bijna alle analisten geleerd hoe berekeningen moet maken gemaakt voor verdunningen, inwegen, calibratielijnen, Lees meer »

Vacatures
Busch B.V. zoekt een QHSE Coordinator
Busch is op zoek naar een Monteur Service Buitendienst
CleanAir by Baker zoekt Service Monteur
Da Vinci zoekt Teamleider Analytisch Test Lab
Eppendorf Belgium zoekt Field Service Engineer
NovaVeth zoekt Sales Manager België en Luxemburg
Verder Scientific Benelux zoekt Service Technieker, fulltime
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Boorzuur staat op de lijst van autorisatieplichtige stoffen
Boorzuur staat op de lijst van autorisatieplichtige stoffen
Boorzuur is een in laboratoria veel gebruikte stof, de stof wordt onder andere gebruikt bij de bepaling van het stikstofgehalte met de Kjeldahl-methode. De stof is geclassificeerd als reproductieschadelijk. De stof kan de vruchtbaarheid schaden en de ontwikkeling van het ongeboren kind schaden en is opgenomen Lees meer »
Reactorsysteem voor polymerisatieproces met distillatieopzet
Reactorsysteem voor polymerisatieproces met distillatieopzet
Deze modulaire drukreactor van Büchi Glas Uster (type polyclave) is uitgebreid met een glazen distillatieopzet (atmosferisch) voor toevoegingen van gassen en vloeistoffen. Een flowmeter met naaldventielen zorgt voor een zeer nauwkeurige dosering van gas. Diverse veiligheden zijn ingebouwd om zowel Lees meer »
DENIOS Connect: veilig werken inzichtelijker
DENIOS Connect: veilig werken inzichtelijker
Waarborg voor het veilig werken met gevaarlijke stoffen door de functionaliteit van bedrijfsmiddelen continu te inventariseren. Bij het ‘DENIOS Connect’ principe wordt de connectie gelegd met het bedrijfsmiddel om de functionaliteit van de specifieke aspecten, die uw veiligheid als ook de veiligheid Lees meer »
Nieuwe MicroNIR PAT-W processpectrometer van Viavi
Nieuwe MicroNIR PAT-W processpectrometer van Viavi
De Micro NIR PAT-W processpectrometer van Viavi dingt mee naar de Award voor beste noviteit in de categorie World of Automation – Motion & Drives tijdens de WoTS 2018, welke plaatsvindt van 2 t/m 5 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Het betreft een zeer mooie noviteit voor de farmaceutische, chemische Lees meer »
Applicatie centrum AMS-Alliance
Applicatie centrum AMS-Alliance
In het nieuwe gemoderniseerde applicatie centrum van AMS-Alliance informeren wij onze klanten naar de nieuwe Smartchem technieken en uitgebreide testen worden dan uitgevoerd op de water monsters van de klanten. De Smartchem series zijn interessant om toe te passen in laboratoria waar dagelijks Lees meer »
Stem op uw favoriete innovatie
Stem op uw favoriete innovatie
De World of Technology & Science staat bol van de innovaties en nieuwe technieken. Deelnemers aan de beurs hebben de mogelijkheid om hun innovaties in te sturen voor de TechAwards. U kunt nu uw stem uitbrengen op uw favoriete noviteit. De 4 genomineerde inzendingen worden tentoongesteld Lees meer »
Breng routinematig testen van uw balansen in de praktijk
Breng routinematig testen van uw balansen in de praktijk
Balansen spelen een belangrijke rol in onderzoek, ontwikkeling, kwaliteitsborging en productie. Verkeerde gewichtsmetingen kosten echter tijd en geld, en schendingen van de wettelijke vereisten kunnen zelfs gezondheids- of milieuproblemen veroorzaken. Voortgaande goede prestaties door Lees meer »
Chronect Bionic monster verwerkingsrobot
Chronect Bionic monster verwerkingsrobot
CHRONECT® Bionic is een unieke multidimensionale robot speciaal ontwikkeld voor laboratoria en is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen Axel Semrau en Mettler Toledo.In de Benelux is deze robot verkrijgbaar via Instrument Solutions. Ondanks dat XYZ-robotsystemen al veel bieden op het vlak Lees meer »
Veiligere, grotere en slimmere ULT-vriezers
Veiligere, grotere en slimmere ULT-vriezers
De CryoCube F740 ULT-vriezers zijn de nieuwste toevoeging binnen de Eppendorf vriezerfamilie. Deze serie combineert de vertrouwde, hoge vriezerkwaliteit met een grotere capaciteit en een geoptimaliseerd en intuïtief bedieningspaneel, optioneel met unieke gerbruikerstoegang. De CryoCube F740 Lees meer »

World of Technology & Science, 4 tm 7 okt 2018, Jaarbeurs Utrecht

Agenda
 3 sep  Cursus ICP-MS spectrometrie, Gent
 3 sep  Cursus Inleiding in de HPLC (Niveau 1), Breda
 6 sep  Cursus Praktische statistiek met Excel 1: kwaliteitscontrole, Breda
10 sep  Cursus Inleiding in de capillaire gaschromatografie GC (niveau 1), Breda
11 sep  Cursus Praktische statistiek voor het laboratorium (incl. Excel), Breda
11 sep  Opleidingen Interpretatie van massaspectra, Breda
11 sep  Beurs & Congres Single Use Event, Eindhoven
12 sep  Cursus Vloeistofchromatografie - massaspectrometrie (LC-MS), Breda
13 sep  Opleiding PTV analyses , Breda
13 sep  Opleiding Persoonlijke en profesionele ontwikkeling laboratorium, Breda
13 sep  Cursus Transitie ISO/IEC 17025:2017, Breda
13 sep  Opleiding Basischemie voor labmedewerkers en proces operators, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.