DWK Life Sciences GmbH (former Duran Group GmbH), Wertheim/Main

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
JUNI 2018
 
 

Nieuwsbrief LABinsights.nl

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

Poster over The effectiveness of HEPA filters on DNA
 

Poster over The effectiveness of HEPA filters on DNA

Veel onderzoekslaboratoria gebruiken Biologische Veiligheidswerkbanken om contaminatie van het onderzoek te voorkomen. Biologische Veiligheidswerkbanken maken gebruik van luchtstromen en HEPA filters om vervuiling uit de omgevingslucht te verwijderen. Aerosols worden voortdurend gecreëerd door oa centrifugeren, pipetting en Lees meer »
(Advertorial)

Brady Laboratorium Identificatie: Nauwkeurig, betrouwbaar en efficiënt. Net zoals u.
 

Brady Laboratorium Identificatie: Nauwkeurig, betrouwbaar en efficiënt. Net zoals u.

Voorkom het verlies van stalen door elk staal in uw laboratorium te identificeren met professionele laboratoriumlabels van Brady. Ze zijn nauwkeurig, betrouwbaar en efficiënt, net zoals u. Bovendien kunnen labels van Brady gemakkelijk ontworpen en geprint worden in het laboratorium. Ze blijven kleven op elk staal en blijven leesbaar tijdens de verwerking en opslag.
» Ontvang de gids & test onze labels!
Lab Services ontwikkelt PlateButler® Pier & BarQ
 

Lab Services ontwikkelt PlateButler® Pier & BarQ

Ontwikkelingen in laboratoria evolueren snel en creëren een vraag naar flexibele en modulaire geautomatiseerde robotsystemen. Voor dit doel heeft Lab Services de PlateButler® Pier & BarQ ontwikkeld: een flexibele modulaire oplossing om apparatuur aan uw PlateButler®-robotsysteem (los) te koppelen. Hierdoor kunnen belangrijke systemen Lees meer »
Fritsch Pulverisette 11 snijmolen
 

Fritsch Pulverisette 11 snijmolen

De stil opererende messenmolen Fritsch Pulverisette 11 is de ideale laboratoriummenger in industriekwaliteit voor het vermalen en homogenisatie van vochtige, olieachtige, vette, droge, zachte, middelharde en vezelige monsters binnen enkele seconden. Een tot 1250 watt sterke motor van de Pulverisette 11 en zijn speciale messen, Lees meer »
Workshop Zeer zorgwekkende stoffen
 

Workshop Zeer zorgwekkende stoffen

Er is momenteel veel te doen rond zeer zorgwekkende stoffen: kankerverwekkende stoffen, mutagene stoffen, reproductieschadelijke stoffen, persistente, bio-accumulerende stoffen, hormoonbeinvloedende stoffen en andere stoffen met bijzondere gezondheidseffecten. Overheden willen het gebruik ervan terugdringen, sommige stoffen Lees meer »

(Advertorial)

Trending Topics in Food & Beverage tijdens WoTS 2018
 

Trending Topics in Food & Beverage tijdens WoTS 2018

Bent u geïntereseerd in de laatste trends en innovatieve analysetechnieken rondom voeding? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Food & Beverage” tijdens de World of Technology & Science 2018. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie over onder meer NMR-analyzers, SPE, pathogeendetectie en NIR-spectroscopy. Lees meer »
Sigma G-lock® voor eenvoudige rotorwissel
 

Sigma G-lock® voor eenvoudige rotorwissel

Met het innovatieve g-lock® rotorsysteem van Sigma Zentrifugen wordt een rotor verwisselen wel heel eenvoudig. Zonder gereedschap of druk op de knop. Gewoon de ene rotor optillen en de volgende erin zetten. Nadat de centrifuge begint te draaien wordt de rotor op zijn plaats vergrendeld door centrifugale kracht. Daardoor vervalt de noodzaak Lees meer »
PlateCruiser: efficiënt veranderen en grijpen van platen
 

PlateCruiser: efficiënt veranderen en grijpen van platen

Vanwege de verschillende soorten apparatuur die in laboratoria worden gebruikt, moeten platen in verschillende richtingen en / of oriëntaties worden geladen in de systemen. Lab Services heeft de PlateCruiser ontwikkeld, een geavanceerd ontwerp voor het veranderen van plaatoriëntaties en het opnieuw vastgrijpen van platen op een tijd-efficiënte Lees meer »
GC in de klas
 

GC in de klas

Toen scheikundocent Jeroen Beltman in LABinsights over het project GCindeklas.nl las, werd hij gelijk enthousiast en nam contact op met de organisatoren om een dergelijk practicum op zijn school uit te laten voeren. Op 12 april was het zover en konden de leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO aan het Etty Hillesum Lyceum Lyceum Deventer Lees meer »
 

Blockchaintechnologie in het lab

  Laboratoriumuitslagen veilig, snel en betaalbaar digitaal versturen Een nieuw systeem op basis van blockchaintechnologie kan ziekenhuislaboratoria helpen om laboratoriumuitslagen veilig digitaal te versturen. Maastricht UMC+ wil er dit jaar live mee gaan. Hoewel voor velen nog een vaag begrip, zingt het opeens overal rond: blockchaintechnologie.

Lees het hele artikel »
Bioaromaten-lab
 

Bioaromaten-lab

De KU Leuven heeft in het Centrum voor Oppervlaktechemie en Katalyse een reactorfaciliteit geopend om nieuwe, chemische processen voor de bio-economie op te schalen van labschaal naar grotere volumes. De naam van dit lab is BIO-HArT en het zal zich richten op productie van aromaten uit biomassa. De KU Leuven zet de nieuwe reactorfaciliteit Lees meer »
Heidolph rotatiefilmverdamper, roerder, schudder & pompen
 

Heidolph rotatiefilmverdamper, roerder, schudder & pompen

Sinds kort is Dijkstra Vereenigde ook officiële Heidolph dealer. Bekijk alle rotatiefilmverdamper, magneetroerder, bovenroerder, slangenpompen, vortex & schudapparatuur via onderstaande link op onze Heidolph website. Via deze site komt u ook terecht in onze webshop voor de bijhorende actieprijzen. Bent u nog niet bekend met de Heidolph Lees meer »
Online platform monstername.nl is nu Hitma Monstername
 

Online platform monstername.nl is nu Hitma Monstername

Om het belang van betrouwbare industriële monstername onder de aandacht te brengen, startte Hitma in 2013 het online platform ‘monstername.nl’. Onlangs is deze website vernieuwd en uitgebreid. De site is nu bereikbaar via de url www.hitma-monstername.nl. Kennis over de keuze en het gebruik van de juiste monsternamesystemen Lees meer »
ATM Brillant 240 - Halfautomatische doorslijpmachine
 

ATM Brillant 240 - Halfautomatische doorslijpmachine

De Brillant 240 is een compact en flexibel halfautomatische nat doorslijpmachine met een 250 mm /10” doorslijpschijf voor werkstukken of samples tot Ø 94 mm en combineert de voordelen en snelheid van een handmatige doorslijpmachine met de voordelen van een automatische snijmachine. De halfautomatische Brillant 240 is Lees meer »
Snelle en betrouwbare dekselopslag
 

Snelle en betrouwbare dekselopslag

Met de PlateButler® Single LidHolder van Lab Services kan een deksel snel, met grote nauwkeurigheid en op een klein oppervlakte worden opgeslagen. Een zeer kostenefficiënte manier van werken met deksels. Het vacuüm wordt gecreëerd door een kleine motor met een membraan dat zich in het apparaat bevindt. Lees meer »
Avans+ laboratoriumcursussen en -opleidingen najaar 2018
 

Avans+ laboratoriumcursussen en -opleidingen najaar 2018

Nog even en de zomervakantie staat weer voor de deur! Een mooie gelegenheid om te bedenken wat de volgende stap in uw ontwikkeling kan zijn. Voor ons een mooi moment om u te informeren over alle cursussen in ons aanbod die in het najaar van 2018 nog van start gaan! Een aantal onderwerpen brengen we graag even specifiek Lees meer »
Elektronisch dispenserende pipet
 

Elektronisch dispenserende pipet

Eppendorfs Multipette is een elektronische dispenser die geschikt is voor speciale taken en pipetteerwerkzaamheden waar een standaardpipet zijn beperkingen heeft. Daarnaast voldoet deze pipet aan het Eppendorf PhysioCare concept, waardoor het risico op RSI wordt verminderd. De voordelen van de Multipette: - Tijdsbesparing door tot 100 Lees meer »
Volatile Chemicals and Class II Type A2
 

Volatile Chemicals and Class II Type A2

Biosafety Cabinets (BSCs) are ventilated enclosures for containing biohazard work assigned to Biosafety Levels 1 through 4 as described in the BMBL (CDC, 2009). These enclosures or Primary Engineering Controls (PECs) are categorized into three Classes depending on the type of protection offered. Class II offers three types of protection: Lees meer »
Downflow tafelmodellen
 

Downflow tafelmodellen

Downflow stations zijn zeer efficiënt en ontworpen om de gebruiker en de omgeving te beschermen tegen gevaarlijke dampen die op het werkoppervlak worden gegenereerd. Onbeperkte toegang tot de unit vergemakkelijkt toepassingen die een complexe en intensieve betrokkenheid van de operator vereisen. Neerwaartse Lees meer »
Optima: your lab scheduling solution
 

Optima: your lab scheduling solution

Optima is a web-based scheduling software that helps you plan your resources, track the laboratory activities and generate reports to smartly forecast * Plan your resources * Track activities * Improve efficiency of your laboratory * Plan and increase productivity Give the right answer to your customers! Optimize time and Lees meer »
Trends en analyse technieken voor celbiologie op WoTS
 

Trends en analyse technieken voor celbiologie op WoTS

Bent u geinteresseerd in de laatste trends en analyse technieken op het gebied van celbiologie? Volg dan de X-pedition “Trending Topics in Life Science” tijdens WoTS 2018. Op een hele praktische manier, door middel van een tour langs 6 deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen, biedt de X-pedition informatie Lees meer »

Vacatures
Da Vinci zoekt een magazijnmedewerker
Da Vinci zoekt een R&D Engineer
Da Vinci zoekt Teamleider Analytisch Test Lab
Eppendorf Belgium zoekt Field Service Engineer
JSB zoekt Service Engineer
Lab Services zoekt Support Engineer
NovaVeth zoekt Sales Manager België en Luxemburg
Verder Scientific Benelux zoekt Service Technieker, fulltime
Waters zoekt een Account Manager Consumables
Waters zoekt een Application Specialist
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Prinses Máxima Centrum neemt CO2 Incubatoren in gebruik
 

Prinses Máxima Centrum neemt CO2 Incubatoren in gebruik

Koningin Máxima opende onlangs het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Met de feestelijke opening zijn ook de door Poly Temp Scientific geleverde CO2 Incubatoren in gebruik genomen. Strijd tegen kanker Utrecht beschikt nu over een wereldwijd uniek centrum in de strijd tegen kanker bij kinderen. Lees meer »
Een revolutie in de röntgendiffractiewereld
 

Een revolutie in de röntgendiffractiewereld

De Europese Powder Diffraction Conference (EPDIC16) van dit jaar, is het podium voor het nieuwe Empyrean-platform van Malvern Panalytical - een instrument dat het concept van multifunctionele röntgendiffractie opnieuw zal definiëren. Gebruikers die hun diffractometer maximaal willen benutten, of de tijd die ze besteden aan het geven van training, Lees meer »
The Effectiveness of   HEPA filters on DNA
 

The Effectiveness of HEPA filters on DNA

Most laboratory techniques utilize biosafety cabinets (BSCs) in order to provide contamination control of the experiments. BSCs depend on airflow and HEPA filters to remove contaminants from the environment. Aerosols may be created constantly by common lab practices, such as centrifugation, pipetting, and opening tubes. HEPA filters are very Lees meer »
INTOS Lab Solutions breidt assortiment met veiligheidskasten
 

INTOS Lab Solutions breidt assortiment met veiligheidskasten

INTOS Lab Solutions start een partnerschap met Asecos. Vanaf heden levert INTOS Lab Solutions als vaste distributeur de Asecos brandveiligheidsopslagkasten. Daarmee breidt INTOS Lab Solutions haar aanbod in laboratoriuminrichting verder uit en kan zij kwaliteit en snelheid garanderen voor de levering veiligheidskasten. Lees meer »

Agenda
18 jun  Training Agilent MassHunter Software, Breda
19 jun  Seminar Labtechnology: Monitoring & Veiligheid, Utrecht
19 jun  Cursus ISO/IEC 17025:2017 praktisch interpreteren, 2018
20 jun  Cursus Transitie ISO/IEC 17025:2017, Breda
21 jun  Eendaagse cursus Kwaliteit op de werkvloer, Utrecht
21 jun  Workshop Metallografie, Rijen
21 jun  Cursus Rol van BHV ’ers in een laboratorium, Tilburg
22 jun  Masterclass ISO/IEC 17025:2017 Belangrijkste veranderingen, Utrecht
22 jun  Congres Tropical Oils , Gent
22 jun  Cursus Analyses and Immunogenecity of large biomolecules, Breda
25 jun  Cursus LEAN voor laboratoria, Breda
26 jun  Cursus Pragmatisch omgaan met EN-ISO/IEC 17025:2005 & 2017, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.