PerkinElmer Nederland B.V.

 

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
MEI 2018
 
AANBIEDING
ABONNEMENT
1 jaar € 149,-
2 jaar € 199,-
 
 

LABinsights: alles over en voor de labsector


Nieuwsbrief LABinsights.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Score BV  , Tolbert

 

Werken volgens de eData Life Cycle

  Als laboratoria de levenscyclus van data centraal te stellen, biedt dit toegevoegde waarde voor de gebruiker, wat weer leidt tot kwaliteitsverbetering in de totale organisatie en snellere ontwikkelingstrajecten. Werken volgens de ‘eData Life Cycle’ vereist een mindset gericht op digitale transformatie.

Lees het hele artikel »
(Advertorial)

Nauwkeurige en betrouwbare labels voor laboratoriumstalen
 

Nauwkeurige, betrouwbare en efficiënte labels voor laboratoriumstalen

Voorkom het verlies van stalen door elk staal in uw laboratorium te identificeren met professionele laboratoriumlabels van Brady. Ze zijn nauwkeurig, betrouwbaar en efficiënt, net zoals u. Bovendien kunnen labels van Brady gemakkelijk ontworpen en geprint worden in het laboratorium. Ze blijven kleven op elk staal en blijven leesbaar tijdens de verwerking en opslag.
» Ontvang de gids en test onze labels
Kwaliteit benaderen als black box?
 

Kwaliteit benaderen als black box?

Automatisering maakt grote stappen mogelijk zoals bij invoering van een nieuw LIMS. Naast een LIMS gebruikt men ook vaak een document-beheersysteem met de mogelijkheid om kwaliteitsprocessen te digitaliseren. In het meest ideale geval zijn het LIMS in het lab en het kwaliteitsbeheer-systeem aan elkaar gekoppeld en hebben de managers Lees meer »
Nieuwe standaard in PCR-reproduceerbaarheid
 

Nieuwe standaard in PCR-reproduceerbaarheid

De nieuwe Mastercycler X50 combineert snelheid, flexibiliteit en PCR-optimalisering voor PCR-toepassingen van zowel research- als routine-matige applicaties. De uitstekende bloktemperatuurregeling van dit compacte systeem zet een nieuwe standaard in PCR-reproduceerbaarheid. Het gebruikersbeheer is instelbaar en Lees meer »

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast
 

Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast

Het gevaar komt van binnenuit Het probleem met lithium-ion batterijen is dat het gevaar van binnen uit komt. Met name tijdens het laden is er een risico op oververhitting. Hierbij kan er een intern een kettingreactie optreden, waardoor de accu ontbrandt. De accu genereert zijn eigen zuurstof, waardoor er al snel een felle brand optreedt. Lees meer »
Veiliger en eenvoudiger – Karl Fischer titratie met OMNIS
 

Veiliger en eenvoudiger – Karl Fischer titratie met OMNIS

Metrohm breidt het OMNIS-titratieplatform uit met volumetrische Karl Fischer titraties. De OMNIS Karl Fischer titrator heeft nieuwe en innovatieve functies om de gebruikersvriendelijkheid te verhogen en een betere bescherming tegen oplosmiddelen en reagentia te bieden. Veiliger: geen contact met oplosmiddelen en reagentia. Lees meer »
Uitnodiging: symposium over in vitro methoden en FCS
 

Uitnodiging: symposium over in vitro methoden en FCS

Het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences nodigt je uit voor dit 3R-symposium ”Improving Science, Advancing Animal Welfare - Towards better In Vitro Practices”. Wil je weten wat er in de nieuwe OECD Guidance Document on Good In Vitro Method Practices (GIVIMP) staat? Wat de problemen zijn met het gebruik van FCS/FBS in celkweek? Lees meer »
 

Verbod op zeer zorgwekkende stoffen

  De EU streeft ernaar het gebruik van ‘zeer zorgwekkende stoffen’ terug te dringen. Laboratoria moeten nagaan welke verplichtingen gelden voor de stoffen die ze gebruiken. Zonder autorisatie is gebruik van kaliumdichromaat en andere chromaatverbindingen bijvoorbeeld verboden.

Lees het hele artikel »
New Application Note-   Measurement of part per billion
 

New Application Note- Measurement of part per billion

Met behulp van de Plasmadetek2 (PED) en de MultiDetek2 (GC) worden analyses van een deel per miljard onder het niveau van 1ppb haalbaar, alles in één apparaat. De analyses van sporen van ppb onzuiverheden van H2-Ar-N2-CH5-CO-CO2-NMHC kunnen in multiple gas backgrounds worden uitgevoerd. Deze application note toont de resultaten Lees meer »
Circulaire 550/650/900: tafelmodel recirculatiekasten
 

Circulaire 550/650/900: tafelmodel recirculatiekasten

Recirculatie is steeds populairder aan het worden. Compactheid ook. De Circulaire lijn van Dupa Veiligheidstechniek brengt deze twee opties samen. De filters van de Circulaire kasten zijn uniek. We hebben tegenwoordig de mogelijkheid om meerdere koolstoffilters te combineren. Hierdoor is, voor bijna iedere toepassing, een juiste filter beschikbaar. Lees meer »
Contego: Hygienic Design
 

Contego: Hygienic Design

The design of our hygienic load cells is based on the strict hygienic guidelines for the production areas of the food and pharmaceutical industries. Their unique design features easy and secure inspection and cleaning and thus reduces any contamination risk. The materials used provide solid corrosion protection, even when Lees meer »
Gerhardt Kjeldahl destructie-apparatuur
 

Gerhardt Kjeldahl destructie-apparatuur

Bent u op zoek naar nieuwe destructie apparatuur volgens Kjeldahl? Of heeft u problemen met de huidige Gerhardt apparatuur? Wij leveren het hele Gerhardt assortiment voor de analyse van vet, stikstof/eiwit en vezelanalyse. Onze technische dienst helpt bovendien graag bij storingen of onderhoud. Lees meer »
Biobanking met minder ruimte, kosten en risico
 

Biobanking met minder ruimte, kosten en risico

Door gebruik te maken van de GenTegra-DNA-technologie voor droge opslag bespaart u minimaal 30% ruimte en afhankelijk van het gebruikte buisformaat zelfs 300% minder. Omdat u ruimte bespaart, verlaagt u ook uw kosten op lange termijn door jaarlijks duizenden euro’s Lees meer »
Nieuw label lost binnen 30 sec op bij spoelen met warm water
 

Nieuw label lost binnen 30 sec op bij spoelen met warm water

Brady’s nieuwe B-403 wateroplosbare papieren label lost binnen 30 seconden volledig op bij blootstelling aan warm water zonder daarbij het oppervlak te beschadigen of lijmresten achter te laten. B-403 is perfect voor het labelen van items die nieuwe identificatie nodig hebben na elk gebruik. Het label heeft een groot aantal toepassingen Lees meer »
TechAward: stem op de Micronic Tube Handler
 

TechAward: stem op de Micronic Tube Handler

NovaVeth doet mee aan de TechAward in de categorie World of Laboratory. Verschillende noviteiten in de markt strijden om deze trofee en de winnaar wordt bekend gemaakt op de WoTS 2018. Het product waar NovaVeth mee hoopt te winnen is de Micronic Tube Handler, een innovatief en veelzijdig apparaat voor het geautomatiseerd sorteren Lees meer »

Vacatures
Boom B.V. zoekt Accountmanager
Da Vinci zoekt een magazijnmedewerker
Da Vinci zoekt een R&D Engineer
Eppendorf Belgium zoekt Field Service Engineer
JSB zoekt Service Engineer
NovaVeth zoekt Sales Manager België en Luxemburg
Verder Scientific Benelux zoekt Service Technieker, fulltime
Waters zoekt een Account Manager Consumables
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

GC, Micro GC, MS en PetroChemie Trainingen
 

GC, Micro GC, MS en PetroChemie Trainingen

Werkt u met gaschromatografische systemen en wilt u meer inzicht krijgen in deze analysetechniek, de diverse hardware onderdelen en het onderhoud ervan? Maak dan gebruik van de GC, Micro GC, MS en/of Petrochemie trainingen die Da Vinci Laboratory Solutions biedt. Bij Da Vinci kunt u getraind worden op GC, Micro GC, MS en/of Petrochemische Lees meer »
Automatische pipetteersystemen voor NGS libraries
 

Automatische pipetteersystemen voor NGS libraries

De epMotion 5075t NGS Solution is specifiek samengesteld ter ondersteuning van de samplevoorbereiding voor de Next Generation Sequencing (NGS) library. Dit is een arbeidsintensief proces, waarbij ervaring, precisie en accuratesse nodig zijn om NGS libraries van hoge kwaliteit te genereren. De epMotion 5075t NGS Solution Lees meer »
Chip-DSC 10
 

Chip-DSC 10

Dynamische differentiecalorimetrie, afkorting DSC is een meettechniek om warmtestromen van en naar een monster te meten. Daarbij laat men met het proefmonster en een referentie samen een nauwkeurig vastgesteld temperatuurverloop doorlopen. DSC technieken worden zeer breed toegepast. De techniek is niet alleen geschikt om smelt Lees meer »
Veilig verzamelen van chemisch afval
 

Veilig verzamelen van chemisch afval

Een nieuwe trend in veilig werken op het lab zijn voorzieningen voor het veilig verzamelen van chemisch afval. Medewerkers zich snel en gemakkelijk ontdoen van chemicaliën die vrijkomen bij de monster-voorbereiding en tijdens analyses. Neusje van de zalm op dit gebied is een kabinet dat ergonomie combineert met een beschermende Lees meer »

Agenda
22 mei  Cursus Troubleshooting HPLC, Breda
24 mei  Workshop Laboratoriumtechnologie voor Dummies, Arnhem
24 mei  Carrièrebeurs BCF Career Event, Utrecht
25 mei  Cursus Real time PCR, Breda
28 mei  Cursus Methode ontwikkeling in de HPLC, Breda
30 mei  Cursus Agilent GC Basic Operation, Troubleshooting & Maintenance, Breda
31 mei  Cursus Pragmatisch omgaan met EN-ISO/IEC 17025:2005 & 2017, Utrecht
 1 jun  Cursus Ontwikkelen en valideren van immunoassays, Breda
 1 jun  Symposium 3R Symposium: Towards Better In Vitro Practices, Eindhoven
 5 jun  Cursus ISO 450001: Gestructureerd omgaan met de arbowetgeving, Breda
 5 jun  Workshop Metaalkunde bij MATinspired, Rijen
 7 jun  Cursus Lichtmicroscopie, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.