DWK Life Sciences GmbH (former Duran Group GmbH), Wertheim/Main

 

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
APRIL 2018
 
 

LABinsights: alles over en voor de labsector


Nieuwsbrief LABinsights.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Score BV  , Tolbert

 

Kwaliteit benaderen als black box?

  Automatisering maakt grote stappen mogelijk zoals bij invoering van een nieuw lab-LIMS. Naast een LIMS gebruikt men ook vaak een documentbeheersysteem met de mogelijkheid om kwaliteitsprocessen te digitaliseren. In het meest ideale geval zijn het lab-LIMS en het kwaliteitsbeheersysteem aan elkaar gekoppeld en hebben de managers inzicht in de voortgang en de kwaliteit van analyses.

Lees het hele artikel »
Elementar UNICUBE® Micro element analyzer
 

Elementar UNICUBE® Micro element analyzer

Elementar heeft 120 jaar aan ervaring aangewend om de beproefde micro element analyzer vario MICRO cube naar een hoger niveau te tillen, met als belangrijkste uitgangspunt de laborant die er mee werkt. Het resultaat is de nieuwe Unicube voor de element analyse van koolstof, waterstof, stikstof en zwavel. De Unicube combineert de lage kosten Lees meer »
(Advertorial)

Webinar about EU GMP Annex 1 Revision 2017
 

Learn about EU GMP Annex 1 Revision 2017

A draft of Annex 1 was released for review and comment. Our experts have reviewed this document carefully and are ready to share their insights with you. Attend this webinar to:
* Get an expert review of Annex 1;
* Get insights and feedback from experts on the Annex 1 draft;
* Submit your comments and feedback (we will compile
  for the commission);
* Learn what the updated Annex 1 might mean to you.
» Read more and register for this webinar
Betrouwbare identificatieoplossingen voor vele toepassingen
 

Betrouwbare identificatieoplossingen voor vele toepassingen

Brady ontwikkelt betrouwbare labels en identificatieoplossingen die bestand zijn tegen extreme temperaturen, chemicaliën, druk of wrijving. Deze geteste labels zorgen voor meer veiligheid op het werk, betere probleem-oplossing, complete traceerbaarheid en andere identificatievoordelen in veeleisende toepassingen en omgevingen. Elk oppervlak, Lees meer »
Gebruiksvriendelijke, gekoelde centrifuge
 

Gebruiksvriendelijke, gekoelde centrifuge

De gekoelde Centrifuge 5910 R van Eppendorf combineert een hoge capaciteit en excellente prestaties in een compact en ergonomisch productontwerp. Deze centrifuge is afgewerkt met een moderne gebruikersinterface en geavanceerd temperatuurmanagementsysteem. De nieuwe swing-bucket rotor ‘S-4xUniversal’ kan in Lees meer »

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

Nu beschikbaar: de “Pipette Challenging Liquids” poster
 

Nu beschikbaar: de “Pipette Challenging Liquids” poster

Het pipetteren van vloeistoffen met een hoge of lage dichtheid, hoge viscositeit of hoge dampdruk kan een uitdaging zijn voor zowel uw instrumenten als uw techniek. Om u hierbij te helpen is er een poster ontworpen die niet alleen de uitdagingen bij het pipetteren in beeld brengt, maar ook laat zien wat de oplossingen zijn. Op de poster Lees meer »
Brandveiligheidskasten voor iedere toepassing
 

Brandveiligheidskasten voor iedere toepassing

Een gevarieerd scala aan producten zorgt voor openingen bij het inrichten van een laboratorium. Het kiezen van één partner creëert korte lijnen en nauw contact. Wanneer er wordt overgegaan op de aanschaf van een brandveiligheidskast is een betrouwbare partner van groot belang. Verschillende aspecten die relevant zijn worden met de klant Lees meer »
IS-X presenteert nieuw mobiel laboratorium
 

IS-X presenteert nieuw mobiel laboratorium

Vanaf 1 maart kan u opnieuw een beroep doen op het mobiel IS-X laboratorium. Het lab is geïnstalleerd in een handige minibus, die uitgerust werd met hoogwaardige meetapparatuur van de laatste generatie. Dit unieke en gesofisticeerde lab-op-wielen laat u toe om op eender welke locatie, bij u op de site, maar ook bij uw klant betrouwbare Lees meer »
Nieuwe Pyrolyse Modellen bij JSB
 

Nieuwe Pyrolyse Modellen bij JSB

JSB heeft sinds kort maar liefst 6 vernieuwde pyroprobe modellen van CDS mogen toevoegen aan het assortiment. De vernieuwde pyroprobe lijn is nog nauwkeuriger en gebruiksvriendelijker geworden dan voorheen. Door een pyrolyse instrument te koppelen aan bijvoorbeeld een GC of een GCMS kunnen vaste stoffen geanalyseerd worden Lees meer »
10 jaar opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria Avans+
 

10 jaar opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria Avans+

Met trots kijkt Avans+ terug op 10 jaar Kwaliteitsfunctionaris laboratoria! In die afgelopen 10 jaar hebben we met deze succesvolle opleiding ruim 150 professionals verder geholpen om de kwaliteit binnen laboratoria te verbeteren. Daarnaast zet kerndocent Siebe Slagter zich al ruim 25 jaar in voor deze opleiding en voor Avans+. Dit alles vinden Lees meer »
Geef uw laboratorium de 2018 upgrade met Vitl
 

Geef uw laboratorium de 2018 upgrade met Vitl

Heeft u oude, teleurstellende instrumenten? Stuur ons uw oude heatsealer en ontvang korting op een nieuwe VTS of MicroTS van Vitl. Laat uw heatsealer u in de kou staan? NovaVeth helpt u uw laboratorium de 2018 upgrade te geven die hij nodig heeft. Stuur NovaVeth uw oude heatsealer, samen met uw naam, email adres en telefoonnummer, Lees meer »
Biologische schudder Innova S44i voor hogere celopbrengsten
 

Biologische schudder Innova S44i voor hogere celopbrengsten

De Eppendorf schudder Innova S44i is ontworpen voor het behalen van optimale resultaten met een maximale duurzaamheid. De nieuwe X-Drive met vijf-excentrische assen is nauwkeurig ontworpen om zelfs de zwaarste belading consistent en geleidelijk te schudden. De intelligente contra-gewichttechnologie van het schudmechanisme zorgt voor Lees meer »
On-Line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA
 

On-Line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA

Automatisering van de monstervoorbereiding is voor veel laboratoria steeds meer een belangrijk speerpunt. Het spreekt voor zich dat met het elimineren van arbeidsintensieve monstervoorbereidingsstappen zoals bijvoorbeeld voor de (off-line) µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA veel tijd wordt bespaard. Glyfosaat is een chemische verbinding uit Lees meer »
Uitbreidingen vertegenwoordigingen Anaspec Solutions BV
 

Uitbreidingen vertegenwoordigingen Anaspec Solutions BV

Na bijna 15 jaar het gehele nat chemische en instrumentatie analysepakket van behr te hebben opgebouwd is het afzetgebied verder uitgebreid naar Belgie. Vanaf het begin van dit jaar heeft Anaspec Solutions dus nu de vertegenwoordiging van behr Labor Technik voor de Benelux. Natchemische instrumentatie is nog steeds actueel Lees meer »
Gasanalyses buiten het lab
 

Gasanalyses buiten het lab

Voor het uitvoeren van een snelle en nauwkeurige gasanalyse in het veld is de Agilent 490 Micro GC gecombineerd met de nieuwste “Field Case” de perfecte oplossing. Dankzij de Field Case is het mogelijk om flexibel gasmonsters te meten op elke locatie en snelle en nauwkeurige resultaten te krijgen. Meet Mobiel met de Micro GC in de Field Lees meer »
ProRecipe XT 3.0
 

ProRecipe XT 3.0

For all your manual and semi-automatic recipe processes there is one innovative solution: ProRecipe XT is proven as the preferred and most flexible recipe management system for the food, pharmaceutical, chemical and cosmetics industries achieving efficiency and consistent product quality. The software is easy to use and fits into all existing Lees meer »
Nieuwe application notes voor de IRD 3
 

Nieuwe application notes voor de IRD 3

The IRD 3 is designed from the chromatographer’s point-of-view and is the only analytical infrared instrument that combines the separating power of the Gas Chromatograph with the molecular identification of FTIR. - Vapor phase FTIR for use with - Low maintenance with no moving parts - Small footprint saves bench space - IRD 3 software Lees meer »
Één dag in de voetsporen van een laborant
 

Één dag in de voetsporen van een laborant

Heeft u een receptioniste, boekhouder, HRM-medewerker of verkoper in dienst die zelf nog nooit hebben ervaren wat het werken in een lab inhoudt? De praktijkworkshop Laboratorium Technologie voor Dummies biedt een inhoudelijk en praktisch programma om hier meer kennis van te nemen. Op donderdag 24 mei 2018 wordt deze workshop organiseert Lees meer »
Ontdek 5 praktische tips in de Pipet Check gids
 

Ontdek 5 praktische tips in de Pipet Check gids

Bent u van plan om een belangrijk experiment te doen? Moet u er daarbij zeker van zijn dat de metingen van de pipet correct zijn? Pipetten zijn onderhevig aan slijtage en kunnen uw analyses beïnvloeden. Controleer daarom de prestaties van uw pipet door het uitvoeren van een gravimetrische pipetcontrole op uw laboratoriumbalans! Lees meer »
Planmatig onderhoud voor centrifuges en rotoren
 

Planmatig onderhoud voor centrifuges en rotoren

De ‘Centrifuge Performance Plans’ van Eppendorf bereiden laboratoria voor op interne en externe audits en het werken conform het kwaliteitsysteem. In het kader van kwaliteit worden steeds meer eisen gesteld aan het onderhoud van centrifuges en rotoren, ongeacht of ze dagelijks of minimaal gebruikt worden. Geregeld onderhoud garandeert een Lees meer »
Qness wordt onderdeel van Verder Scientific
 

Qness wordt onderdeel van Verder Scientific

Haan, 6 februari 2018 - Vandaag heeft de Verder group de meerderheid van de Oostenrijkse onderneming Qness GmbH overgenomen, waarmee het portfolio van de Scientific afdeling werd uitgebreid met een productlijn voor hardheidstests. Qness is een toonaangevende fabrikant van hardheidstestapparatuur die voldoen aan erkende normen Lees meer »
Magnetic plates van Ritter
 

Magnetic plates van Ritter

- Hoge weerstand tegen veelgebruikte chemicaliën, oplosmiddelen en alcoholen - Hoge stabiliteit ook tijdens centrifugeren - Nieuw ontwikkelde cilindrische putjes zorgen voor een goede bioturbatie van monsters - Licht opstaande randen verminderen risico op kruisbesmetting - De alfanumerieke code maakt de registratie en identificatie Lees meer »
Landelijke Asbest Praktijkdag 2018
 

Landelijke Asbest Praktijkdag 2018

Voor professionals in de Asbestsector organiseert Studiecentrum Kerckebosch in samenwerking met OOM-advies en AT Osborne een jaarlijkse praktijkdag. Tijdens deze praktijkdag krijgen deelnemers inzicht in de laatste wijzigingen en actualiteiten in de aanpak van asbest. De volgende lezingen en sprekers zijn bevestigd. Lees meer »
Vereenvoudigde GC×GC analyse met DVLS GC2-modulator
 

Vereenvoudigde GC×GC analyse met DVLS GC2-modulator

Da Vinci Laboratory Solutions introduceert nu de DVLS GC2-modulator: de eerste tweetraps-modulator voor GC×GC op basis van thermo-elektrische koeling (TEC). De TEC-techniek elimineert de noodzaak voor cryogene koeling en vereist slechts minimaal onderhoud. Het modulaire ontwerp en de kleine footprint van de GC2 Modulator maken Lees meer »
Creëer een veilige werkomgeving
 

Creëer een veilige werkomgeving

Als ontwikkelaar / producent kunnen wij de Biologische Veiligheidswerk-banken nog zo veilig maken; als de gebruiker zich niet aan de voorschriften houdt of zich niet bewust is van risico’s van bepaalde handelingen, is de meest veilige werkbank een stuk minder veilig. CleanAir by Baker heeft daarom een mooie en duidelijke poster ontwikkeld Lees meer »
Conische tubes (15 en 50 ml) in rekken
 

Conische tubes (15 en 50 ml) in rekken

Naast de bestaande steriele Eppendorf conische 15 en 50 ml tubes verpakt in zakken, zijn deze tubes nu ook verkrijgbaar in rekken. Er zitten 25 tubes in een rek van polypropyleen (PP) en elk rek is verpakt in een verzegelde plastic verpakking. De plastic verpakking zorgt ervoor dat de tubes in positie blijven en de steriliteit gegarandeerd blijft. Lees meer »

Vacatures
Anton Paar zoekt een service engineer
Boom B.V. zoekt Expert Kwaliteit Arbo, Milieu & Veiligheid
Boom B.V. zoekt Inkoper Chemie
Da Vinci zoekt een R&D Engineer
Eppendorf Belgium zoekt Field Service Engineer
JSB zoekt Service Engineer
Minebea Intec Belgium BVBA zoekt een gedreven Field Service
NovaVeth B.V. zoekt Sales Consultant
Salm en Kipp zoekt Account Manager Laboratoriumapparatuur
Verder Scientific Benelux zoekt Service Technieker, fulltime
Waters zoekt een Account Manager Consumables
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Waters zoekt een Sales Specialist, Food & Environmental
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Nieuwe controller voor Martin Christ lab vriesdrogers
 

Nieuwe controller voor Martin Christ lab vriesdrogers

Met het oog op een betere reproduceerbaarheid heeft de Duitste fabrikant Martin Christ voor de compacte vriesdrogers een nieuwe LSC-basic gebruikersinterface ontwikkeld. Het gaat dan om de modellen voor routine applicaties, de laboratoriumvriesdrogers Alpha 1-4, Alpha 2-4, Beta 1-8 en Beta 2-8. De LSC-basic interface is afgeleid van de uitgebreidere Lees meer »
Innovatie en kennisdelen in World of Laboratory
 

Innovatie en kennisdelen in World of Laboratory

Ruim 135 bedrijven tonen tijdens de World of Technology & Science de laatste technologieën en innovaties voor uw laboratorium. Van lab inrichting, apparatuur en verbruiksartikelen tot analytische en optische instrumenten, chemicaliën, labautomation en life science oplossingen. Dit brede aanbod van bedrijven biedt u de zekerheid dat u in één Lees meer »
Waar sla ik zuren en basen op?
 

Waar sla ik zuren en basen op?

Brandveiligheidskasten zijn bedoeld voor de opslag van gevaarlijke stoffen met ADR klasse 3. Praktijkvoorbeelden wijzen doorgaans uit op verkeerde opslag in een brandveiligheidskast. We komen vaak situaties tegen waar er zuren en basen worden opgeslagen in deze, 90 minuten, brandwerende kasten. De meeste zuren en basen hebben Lees meer »
Memmert HPP2200 & UF2500Plus
 

Memmert HPP2200 & UF2500Plus

- Custom made grote modellen mogelijk zoals: - Klimaatkast HPP2200 volume 2145 liter, temperatuur +15 tot 60°C, 15-80%rH - Droogoven UF2500Plus volume 2486 liter, temperatuur KT+10 tot 200°C - vraag onze spcialisten voor details 0320-266171 Details Memmert HPP2200 klimaatkast - custom made uitvoering Working temperature Lees meer »
Workshop Fritsch 5/6 november in Duitsland
 

Workshop Fritsch 5/6 november in Duitsland

Locatie: Fritsch applicatie laboratorium Idar-Oberstein. Deze locatie lig op circa 3 uur rijden vanaf Venlo: Industriestasse 8, 55743 Idar-Oberstein, Duitsland Op 5 november rond 13 uur vertrekken vanaf Venlo. De volgende dag zijn we circa 19 uur terug in Venlo. Agenda 5 november Rond 13 uur vertrekken vanaf Venlo (carpool mogelijk Lees meer »

World of Technology & Science, 4 tm 7 okt 2018, Jaarbeurs Utrecht

Agenda
16 apr  Cursus Inleiding in de HPLC (Niveau 1), Breda
16 apr  Cursus Inleiding in de HPLC (Niveau 1), Leiden
16 apr  Cursus (kwantitatieve) Analyse van peptiden en proteïnen, Breda
17 apr  Cursus Meetonzekerheid in medische laboratoria, Breda
17 apr  Cursus Basispracticum Laboratoriumvaardigheden, Nijmegen
17 apr  Workshop Laboratoriummanagement: Presenteren, Nijmegen
17 apr  Cursus Malariadiagnostiek, Nijmegen
19 apr  Cursus Praktische statistiek met Excel 2: voor methodevalidatie, Breda
19 apr  Cursus Risico’s en Kansen (Risicomanagement), Utrecht
20 apr  Masterclass ISO/IEC 17025:2017 Belangrijkste veranderingen, Utrecht
20 apr  Opleiding Persoonlijke en profesionele ontwikkeling laboratorium, Breda
24 apr  Cursus Laboratoriummanagement: Projectmanagement, Nijmegen
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.