PerkinElmer Nederland B.V.

 

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
MAART 2018
 
AANBIEDING
ABONNEMENT
1 jaar € 149,-
2 jaar € 199,-
 
 

LABinsights: alles over en voor de labsector


Nieuwsbrief LABinsights.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Analytica 2018, 10 tm 13 april 2018

 

Het systeem moet voor jou werken

  “Een goed kwaliteitssysteem, werkt voor je”, zegt Sascha van de Ven, directeur van QAducation. “Los je hiaten goed op, dan is werken aan ‘kwaliteit’ ontzettend leuk werk. Dan ben je continu aan het vernieuwen en zie je de resultaten ervan!” “Je vraagt me of kwaliteit sexy is? Hmm…het wordt meer gezien als een last, dan een lust. Steeds de rotzooi van ander opruimen.

Lees het hele artikel »
Actuele onderwerpen: eData Life Cycle en Blockchain
 

Actuele onderwerpen: eData Life Cycle en Blockchain

Bepaalt de eData Life Cycle de kwaliteit van het laboratorium? Peter Boogaard van Industrial Lab Automation bespreekt de vraag op welke manier het laboratorium een essentiële bijdrage levert aan de data life cycle mindset. Data integriteit, toepassen van nieuwe smart technologieën, nieuwe uitdagingen met betrekking tot de regelgevende Lees meer »
Picomag: de flowmeter in zakformaat
 

Picomag: de flowmeter in zakformaat

In industriële procesmetingen en -automatisering is steeds meer vraag naar eenvoudige, betrouwbare en onderhoudsvrije meetinstrumenten in zakformaat. De nieuwe Picomag van Endress+Hauser voldoet volledig aan deze vereisten. De Picomag meet niet alleen de flow van elektrisch geleidende vloeistoffen, maar ook de procestemperatuur. Lees meer »

Particle Measuring Systems (PMS), Boulder

Gebruiksvriendelijke, gekoelde centrifuge
 

Gebruiksvriendelijke, gekoelde centrifuge

De gekoelde Centrifuge 5910 R van Eppendorf combineert een hoge capaciteit en excellente prestaties in een compact en ergonomisch productontwerp. Deze centrifuge is afgewerkt met een moderne gebruikersinterface en geavanceerd temperatuurmanagementsysteem. De nieuwe swing-bucket rotor ‘S-4xUniversal’ kan in Lees meer »
Optimalisatie door NGS en High Throughput Screening
 

Optimalisatie door NGS en High Throughput Screening

Tijdens LabAutomation vertellen meerdere sprekers hoe zij hun processen optimaliseren door automatisering. Arjen Scheper van UMC Groningen gaat in op de keuzes die het UMCG heeft gemaakt in robotisering en software. Dominique Audenaert van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) vertelt over de ontwikkeling van geminiaturiseerde biologische Lees meer »
IS-X presenteert nieuw mobiel laboratorium
 

IS-X presenteert nieuw mobiel laboratorium

Vanaf 1 maart kan u opnieuw een beroep doen op het mobiel IS-X laboratorium. Het lab is geïnstalleerd in een handige minibus, die uitgerust werd met hoogwaardige meetapparatuur van de laatste generatie. Dit unieke en gesofisticeerde lab-op-wielen laat u toe om op eender welke locatie, bij u op de site maar ook bij uw klant betrouwbare Lees meer »
Betrouwbare identificatieoplossingen voor vele toepassingen
 

Betrouwbare identificatieoplossingen voor vele toepassingen

Brady ontwikkelt betrouwbare labels en identificatieoplossingen die bestand zijn tegen extreme temperaturen, chemicaliën, druk of wrijving. Deze geteste labels zorgen voor meer veiligheid op het werk, betere probleem-oplossing, complete traceerbaarheid en andere identificatievoordelen in veeleisende toepassingen en omgevingen. Elk oppervlak, Lees meer »
Bezoek Anaspec Solutions op de Laborama Expo 2018
 

Bezoek Anaspec Solutions op de Laborama Expo 2018

Anaspec Solutions neemt deel mee aan de Laborama Expo 2018, die dit jaar begint op 15 maart en eindigt op 16 maart 2018 in Brussel Kart Expo in Groot Bijgaarden. Anaspec Solutions volgt de trend van non-destructieve meettechnieken. Met name voor het food segment, ruwvoeders en of mengvoeders heeft Anaspec solutions diverse Lees meer »
Ontdek 5 praktische tips in de Pipet Check gids
 

Ontdek 5 praktische tips in de Pipet Check gids

Bent u van plan om een belangrijk experiment te doen? Moet u er daarbij zeker van zijn dat de metingen van de pipet correct zijn? Pipetten zijn onderhevig aan slijtage en kunnen uw analyses beïnvloeden. Controleer daarom de prestaties van uw pipet door het uitvoeren van een gravimetrische pipetcontrole op uw laboratoriumbalans! Lees meer »

Vacatures
Anton Paar zoekt een service engineer
Boom B.V. zoekt Expert Kwaliteit Arbo, Milieu & Veiligheid
Boom B.V. zoekt Inkoper Chemie
Da Vinci zoekt een R&D Engineer
JSB zoekt Service Engineer
Minebea Intec Belgium BVBA zoekt een gedreven Field Service
NovaVeth B.V. zoekt Sales Consultant
Salm en Kipp zoekt Account Manager Laboratoriumapparatuur
Waters zoekt een Account Manager Consumables
Waters zoekt een Inside Sales Representative
Waters zoekt een Sales Specialist, Food & Environmental
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

10 jaar opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria Avans+
 

10 jaar opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria Avans+

Met trots kijkt Avans+ terug op 10 jaar Kwaliteitsfunctionaris laboratoria! In die afgelopen 10 jaar hebben we met deze succesvolle opleiding ruim 150 professionals verder geholpen om de kwaliteit binnen laboratoria te verbeteren. Daarnaast zet kerndocent Siebe Slagter zich al ruim 25 jaar in voor deze opleiding en voor Avans+. Dit alles vinden Lees meer »
Download Programma Paperless Lab Academy
 

Download Programma Paperless Lab Academy

Een van de meest succesvolle gratis Lab-congressen. Veel workshops en inhoudelijke, niet-commerciële lezingen. In het het eData life cycle forum kan in real-time worden gestemd. Heel veel nieuws voor iedereen die vooruit kijkt. Er verandert meer dan we vaak denken. Hoe kunnen we met Digital Twins beter en sneller het lab opzetten? Lees meer »
Biologische schudder Innova S44i voor hogere celopbrengsten
 

Biologische schudder Innova S44i voor hogere celopbrengsten

De Eppendorf schudder Innova S44i is ontworpen voor het behalen van optimale resultaten met een maximale duurzaamheid. De nieuwe X-Drive met vijf-excentrische assen is nauwkeurig ontworpen om zelfs de zwaarste belading consistent en geleidelijk te schudden. De intelligente contra-gewichttechnologie van het schudmechanisme zorgt voor Lees meer »
On-Line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA
 

On-Line µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA

Automatisering van de monstervoorbereiding is voor veel laboratoria steeds meer een belangrijk speerpunt. Het spreekt voor zich dat met het elimineren van arbeidsintensieve monstervoorbereidingsstappen zoals bijvoorbeeld voor de (off-line) µSPE analyse van Glyfosaat/AMPA veel tijd wordt bespaard. Glyfosaat is een chemische verbinding uit Lees meer »
ProRecipe XT 3.0 intelligent recipe management
 

ProRecipe XT 3.0 intelligent recipe management

For all your manual and semi-automatic recipe processes there is one innovative solution: ProRecipe XT is proven as the preferred and most flexible recipe management system for the food, pharmaceutical, chemical and cosmetics industries achieving efficiency and consistent product quality. The software is easy to use and fits into all existing Lees meer »
Gasanalyses buiten het lab
 

Gasanalyses buiten het lab

Voor het uitvoeren van een snelle en nauwkeurige gasanalyse in het veld is de Agilent 490 Micro GC gecombineerd met de nieuwste “Field Case” de perfecte oplossing. Dankzij de Field Case is het mogelijk om flexibel gasmonsters te meten op elke locatie en snelle en nauwkeurige resultaten te krijgen. Meet Mobiel met de Micro GC in de Field Case Lees meer »

World of Technology & Science, 4 tm 7 okt 2018, Jaarbeurs Utrecht

AvaSpec-Mini-MKII
 

AvaSpec-Mini-MKII

Avantes is verheugd om de volgende generatie AvaSpec-Mini-spectrometers met CMOS-detectoren en geavanceerde elektronica en communicatie te introduceren. Net als de originele AvaSpec-Mini is de CL-serie zo kleine als een kaartspel, maar wel met uitstekende temperatuur- en golflengtestabiliteit. Dit instrument is gemakkelijk overal mee Lees meer »
Nieuwe application notes voor de IRD 3
 

Nieuwe application notes voor de IRD 3

The IRD 3 is designed from the chromatographer’s point-of-view and is the only analytical infrared instrument that combines the separating power of the Gas Chromatograph with the molecular identification of FTIR. - Vapor phase FTIR for use with - Low maintenance with no moving parts - Small footprint saves bench space - IRD 3 software Lees meer »
Brandveiligheidskasten voor iedere toepassing
 

Brandveiligheidskasten voor iedere toepassing

Een gevarieerd scala aan producten zorgt voor openingen bij het inrichten van een laboratorium. Het kiezen van één partner creëert korte lijnen en nauw contact. Wanneer er wordt overgegaan op de aanschaf van een brandveiligheidskast is een betrouwbare partner van groot belang. Verschillende aspecten die relevant zijn worden met de klant Lees meer »
Één dag in de voetsporen van een laborant
 

Één dag in de voetsporen van een laborant

Heeft u een receptioniste, boekhouder, HRM-medewerker of verkoper in dienst die zelf nog nooit hebben ervaren wat het werken in een lab inhoudt? De praktijkworkshop Laboratorium Technologie voor Dummies biedt een inhoudelijk en praktisch programma om hier meer kennis van te nemen. Op donderdag 24 mei 2018 wordt deze workshop organiseert Lees meer »

Agenda
 9 mrt  Cursus Lijnscontrole als instrument voor kwaliteitsbeheersing, Breda
12 mrt  Training Agilent HPLC basic operation, troubleshooting & maintenance, Breda
12 mrt  Masterclass ISO/IEC 17025:2017 Belangrijkste veranderingen, Utrecht
12 mrt  Cursus Validatie van Excel Spreadsheets in laboratoria, Breda
13 mrt  Opleiding Chromeleon advanced, Breda
14 mrt  Opleidingen De ISQ massaspectrometer in de dagelijkse praktijk, Breda
14 mrt  Cursus Vloeistofchromatografie - massaspectrometrie (LC-MS), Breda
15 mrt  Cursus Methodevalidatie – structuur en opzet onder ISO/GMP/GLP , Breda
15 mrt  Vakbeurs Laborama Expo 2018, Groot-Bijgaarden
15 mrt  Workshop Metaalkunde bij MATinspired, Rijen
20 mrt  Educatief congres Paperless Lab Academy 2018, Milaan
20 mrt  Opleidingen Interpretatie van massaspectra, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.

Laborama Expo 2018, 15&16 maart 2018
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.