DWK Life Sciences GmbH (former Duran Group GmbH), Wertheim/Main

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
FEBRUARI 2018
 
AANBIEDING
ABONNEMENT
1 jaar € 149,-
2 jaar € 199,-
 
 

LABinsights: alles over en voor de labsector


Nieuwsbrief LABinsights.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

Analytica 2018, 10 tm 13 april 2018

 

Ontzorgd door allesomvattend onderhoudscontract

  Bij Janssen Pharmaceuticals Beerse, onderdeel van J&J, is het volledige onderhoud van de laboratoriumapparatuur uitbesteed. Dit biedt transparantie in de onderhoudsstatus, maakt onderhoud een stuk efficiënter, verhoogt de ‘uptime’ en spaart kosten door schaalvoordelen met bestaande leveranciers. Bovenal ontzorgt het labmanagement en analisten van hun administratieve workload.

Lees het hele artikel »
Young Chemist Award 2018. Win 4.000,- euro en een reis
 

Young Chemist Award 2018. Win 4.000,- euro en een reis

In 2018 viert Metrohm zijn 75-jarig jubileum. Aan de basis van het innovatieve bedrijf dat Metrohm vandaag de dag is, stond 75 jaar geleden Bertold Suhner, een jonge, briljante ingenieur. Als erkentenis voor zijn innovatiekracht willen we ook jonge, knappe koppen als jij uitdagen om door innovatie de wereld een stukje vorm te geven. Laat Lees meer »
Allergenen vinden in parfum
 

Allergenen vinden in parfum

JSB Benelux heeft een ‘application note’ uitgebracht voor de bepaling van allergenen in de parfumindustrie met tweedimensionale gschromatografie (GCXGC) met thermische modulatie en massaspectrometrische detectie (vluchttijd). Met de beschreven methode kan de sector aan de steeds strengere normen voldoen qua veiligheid en kwaliteit. Lees meer »
Cursus ”Transitie ISO/IEC 17025:2017”
 

Cursus ”Transitie ISO/IEC 17025:2017”

Na meer dan twee jaar is het dan zover: de herziene versie van de ISO/IEC 17025 is op de valreep nog in november 2017 gepubliceerd! Dit betekent dat de transitieperiode vanaf nu ingaat en u over maximaal drie jaar vanaf vandaag over moet zijn gegaan op deze nieuwe versie. Diverse docenten van QAducation zijn nauw betrokken geweest bij deze Lees meer »

(Advertorial)

Vernieuwde laboratoriumcatalogus van Mettler-Toledo
 

Vernieuwde laboratoriumcatalogus van Mettler-Toledo

De laboratoriumcatalogus van Mettler-Toledo is vernieuwd! De nieuwe laboratoriumcatalogus 2018/2019 biedt een uitgebreid overzicht van het assortiment laboratoriumbalansen en analytische instrumenten. Deze producten bieden gebruikers flexibiliteit en nauwkeurigheid voor elke laboratoriumtoepassing, plus uitstekende kwaliteit en functionaliteit. Het verkrijgen van betrouwbare resultaten is voor de meeste kwaliteitscontrole-laboratoria van essentieel belang. Lees meer »
Life demo benchtop NMR tijdens Laborama 2018
 

Life demo benchtop NMR tijdens Laborama 2018

Nadat wij vorig jaar de samenwerking hebben opgezet met Magritek voor benchtop NMR systemen kunnen wij u informeren dat wij een werkende benchtop NMR zullen tonen tijdens de eerstvolgende editie van Laborama. Reserveer daarom nu alvast de datum voor uw bezoek aan deze gespecialiseerde laboratorium beurs. Wij kunnen hiervoor Lees meer »
Ontwerp snel GHS/CLP-labels
 

Ontwerp snel GHS/CLP-labels

Bedrijven in de Europese Unie zijn verplicht om alle chemicaliën in hun werkplaatsen in overeenstemming met de GHS/CLP-regelgeving te identificeren en te labelen. Als internationale leverancier van identificatie-oplossingen biedt Brady Corporation nu een app aan waarmee GHS/CLP-labels met behulp van vooraf gedefinieerde chemische Lees meer »
LabAutomation op 27 maart in 1931 Congrescentrum Den Bosch
 

LabAutomation op 27 maart in 1931 Congrescentrum Den Bosch

LabAutomation draait om robotisering, automatisering en software. Tijdens deze editie staat het thema “data” centraal. Prof. dr. Niesters van UMCG zal in zijn key note de dag aftrappen met een presentatie over data integriteit. Het motto “The only limitation is your imagination” staat hierbij centraal. De dag wordt afgesloten door Peter Boogaard Lees meer »
Analis NV nu actief op de Nederlandse markt
 

Analis NV nu actief op de Nederlandse markt

Met ingang van dit jaar 2018 opent Analis nv een kantoor in Amsterdam met een team van specialisten. In de Benelux is Analis sa/nv een gerenom-meerd bedrijf dat gespecialiseerd is in labapparatuur en labmeubilair. Als partner hebben wij oplossingen voor o.a. research,life sciences, in-vitrodiagnostiek en industriële kwaliteitscontrole. Lees meer »
Integra Mediaclave 10 & 30
 

Integra Mediaclave 10 & 30

De Mediaclave van Integra is verkrijgbaar in 2 verschillende uitvoeringen, namelijk van 10 en 30 liter. Ze bieden beiden een snelle en veilige sterilisatie van kweekmedia. De Mediaclave is voorzien van een magnetische roerstaaf voor het minimaliseren van schuim en het verbeteren van de mengprestaties. Beide formaten hebben een USB Lees meer »
Breed inzetbare biospectrometers
 

Breed inzetbare biospectrometers

De BioSpectrometers van Eppendorf – veel gebruikt in de life sciences – zijn klein qua formaat, eenvoudig in gebruik, bieden veel mogelijkheden en zijn uiterst nauwkeurig. Ze zijn toepasbaar voor diverse moleculaire analyses, zoals nucleďnezuur- en eiwitkwantificatie, kinetische studies, ELISA, fluorescentie of microvolume-bepalingen. Lees meer »
Minebea Intec EasyFill, cost-effective solution
 

Minebea Intec EasyFill, cost-effective solution

Minebea Intec (Germany) – With the new EasyFill application, Minebea Intec is now offering an innovative solution for easy single-component dosing. The software ensures simple and automated filling of raw materials such as liquids, powders and granulates. This reduces the manual workload, speeds up the production process and ensures Lees meer »
Azbil Telstar Benelux wordt CleanAir by Baker
 

Azbil Telstar Benelux wordt CleanAir by Baker

Sinds januari 2018 is CleanAir by Baker (voorheen Azbil Telstar Benelux) gelanceerd in de wereld van Laminaire flow oplossingen en microbio-logische veiligheidswerkbanken. CleanAir by Baker een samenwerkings-verband van The Baker Company uit Sanford - Maine USA en Milo Bianchetti, voormalig eigenaar van Clean Air Techniek. Lees meer »

Vacatures
Anton Paar zoekt een service engineer
Boom B.V. zoekt Expert Kwaliteit Arbo, Milieu & Veiligheid
Boom B.V. zoekt Inkoper Chemie
JSB zoekt Service Engineer
Minebea Intec Belgium BVBA zoekt een gedreven Field Service
Minebea Intec Belgium zoekt Account Manager Flanders (m/v)
Minebea Intec Belgium zoekt een gedreven Service Coördinator
PerkinElmer Belgium zoekt een Scientific Services Engineer
Salm en Kipp zoekt Account Manager Laboratoriumapparatuur
Stichting Bloembollenkeuringsdienst zoekt senior laboranten
Water s is looking for an Inside Sales Representative
Waters zoekt Service Supervisor NL
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Nieuwe Cursus Train de trainer voor labmedewerkers
 

Nieuwe Cursus Train de trainer voor labmedewerkers

Avans+ heeft een cursus van 2,5 dag ontwikkeld waar u leert om interne trainingen effectieven en efficiënter uit te voeren. Vaak zijn trainers, werkveldbegeleiders en collega’s op grond van hun specifieke vakinhoudelijke kennis en vaardigheden actief binnen het overdragen van kennis, vaardigheden en beroepshouding. Lees meer »
Bezoek Autoclave Suurmond op Laborama Hal 1,stand C5
 

Bezoek Autoclave Suurmond op Laborama Hal 1,stand C5

De innovatiekracht van een R&D afdeling hangt voor een groot deel samen met de mogelijkheden van de beschikbare apparatuur. Daarnaast kan de zichtbaarheid van processen waardevolle informatie opleveren als aanvulling op uw datalogging of uitgebreidere analyses. Is uw afdeling voldoende uitgerust om op een flexibele manier Lees meer »
Presentatie: Data Integrity, what’s in it for you
 

Presentatie: Data Integrity, what’s in it for you

Data integriteit is al een aantal Jaren een “buzz word”, maar wat houdt het nu werkelijk in voor de verschillende stakeholders binnen het bedrijf. De regelgeving is inmiddels uitgekristalliseerd en duidelijk. De toepassing is dat voor veel bedrijven nog altijd niet. Een goede toepassing van de regelgeving vereist een integraal plan van aanpak. Lees meer »
Nauwkeurig en veilig bepalen van Peroxiden
 

Nauwkeurig en veilig bepalen van Peroxiden

Peroxiden komen in petrochemische processen voor als katalysatoren of reactie-initiatoren, daarnaast worden ze gevormd door auto-oxidatie van component types zoals ethers, acetalen, dienen en alkylaromatische koolwaterstoffen. Bij blootstelling aan lucht tijdens productie en opslag kan de aanwezigheid van peroxiden echter tot explosies leiden. Lees meer »
epServices: compleet, toegewijd servicepakket
 

epServices: compleet, toegewijd servicepakket

Eppendorf epServices heeft een uitgebreid assortiment van zorgvuldig ontworpen serviceoplossingen die wereldwijd worden uitgevoerd door toegewijde Application, Training en Technical Service teams. Deze diensten vullen de productportfolio aan met Application Support, seminars en trainingen, Technical Support, Onderhoud en . Lees meer »

Laborama Expo 2018, 15&16 maart 2018

Nieuwe bedrukbare GHS/CLP-labels
 

Nieuwe bedrukbare GHS/CLP-labels

Voldoen aan de wetgeving betreffende GHS/CLP-labeling was nog nooit zo eenvoudig dankzij Brady’s complete identificatieoplossingen voor chemicaliën op het lab. Zelfs de kleinste GHS/CLP-labels kunnen nu snel worden ontworpen en geprint. Daartoe heeft Brady nu ook zelfklevende, witte labels geďntroduceerd van 25 x 75 mm, Lees meer »
Dupa’s CT & CT-Pro
 

Dupa’s CT & CT-Pro

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp. Lage uitstoot van gevaarlijke dampen en reductie van energiekosten zijn populaire onderwerpen binnen elk bedrijf. In laboratoria wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen die, niet alleen voor de gebruikers, schadelijk zijn. Deze dienen dus afgezogen te worden. Men noemt dit mechanische ventilatie. Een Lees meer »
Mettler-Toledo organiseert Data Integrity Seminar
 

Mettler-Toledo organiseert Data Integrity Seminar

Met oog op het toenemende belang van informatiebeveiliging en het dagelijkse nieuws over hackers en het lekken van informatie, is het waarborgen van data-integriteit een zeer belangrijk onderwerp. In toenemende mate verlegt de FDA en andere inspectie-organisaties die waken over de GMP-richtlijnen, de focus op data-integriteit. Lees meer »

Agenda
14 feb  GC-MSD Training GC-MSD Training, Lelystad
16 feb  Cursus Pragmatisch omgaan met NEN-EN-ISO/IEC 17020:2012, Utrecht
20 feb  Cursus Kwaliteitsborging van informatietechnologie in laboratoria, Breda
21 feb  Cursus Praktische statistiek voor het laboratorium (incl. Excel), Breda
26 feb  Workshop Metaalkunde en PMI, Rijen
 5 mrt  Cursus Van conventionele analysetechniek naar snelle PCR-techniek , Breda
 5 mrt  Opleiding Algemene Chemie, Breda
 6 mrt  Opleidingen Massaspectrometrie voor chromatografisten, Breda
 6 mrt  Cursus Kwaliteitszorg voor kwaliteitscoordinatoren, Breda
 8 mrt  Cursus/training Interne audit, Utrecht
 8 mrt  Cursus Praktische statistiek met Excel 1: kwaliteitscontrole, Breda
 9 mrt  Cursus Lijnscontrole als instrument voor kwaliteitsbeheersing, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.

World of Technology & Science, 4 tm 7 okt 2018, Jaarbeurs Utrecht
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.