DWK Life Sciences GmbH (former Duran Group GmbH), Wertheim/Main

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
DECEMBER 2017
 
AANBIEDING
ABONNEMENT
1 jaar € 149,-
2 jaar € 199,-
 
 

LABinsights: alles over en voor de labsector


Nieuwsbrief LABinsights.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

DENIOS BV, Alphen aan den Rijn

 

Veiligheid laagdrempelig maken

Lees het hele artikel
  Veilig werken is het best gegarandeerd als lab medewerkers elkaar op de werkvloer aanspreken op elkaars gedrag en de werkwijze niet wordt opgelegd van bovenaf. Bij Beaphar hebben ze goede ervaringen met een e-learningmethode die analisten onder meer met video’s een spiegel voorhoudt hoe ze het werk op het lab voor zichzelf en hun collega’s veiliger kunnen inrichten.

Lees het hele artikel »
Magistrale bereiding hot topic
 

Magistrale bereiding hot topic

Met ons interview met Paul Lebbink in LABinsights November zaten we on topic. Het journaal ging uitgebreid in op het belang van magistrale bereiding. Lees het artikel erover in LABinsights november 2017. Paul Lebbink als smaakmaker van een verhaal dat elke apotheker met een labhart zal inspireren. Lees ook het bericht ’Apotheker daagt Lees meer »
Maak uw lab-labels met Brady Workstation
 

Maak uw lab-labels met Brady Workstation

Brady Workstation is de nieuwste flexibele manier om labels te creëren op uw pc en af te drukken op uw Brady printer. In plaats van labelsoftware met een cd op uw computer te installeren, kunt u het Workstation-platform downloaden en de gewenste labelling-apps toevoegen. Het systeem is bijzonder gebruiksvriendelijk en bevat een aantal eenvoudige Lees meer »
Publicatie ISO 45001 arbomanagementsystemen in zicht
 

Publicatie ISO 45001 arbomanagementsystemen in zicht

De internationale norm ISO 45001 voor arbomanagementsystemen wordt eind november voor de laatste ronde, de FDIS-stemming, gepubliceerd. Het is dan niet meer mogelijk om inhoudelijk commentaar te geven, maar er kan door de leden wel worden aangegeven of zij voor publicatie van de norm zijn of niet. Deze stemming duurt 8 weken. De norm Lees meer »
Breed inzetbare biospectrometers
 

Breed inzetbare biospectrometers

De BioSpectrometers van Eppendorf – veel gebruikt in de life sciences – zijn klein qua formaat, eenvoudig in gebruik, bieden veel mogelijkheden en zijn uiterst nauwkeurig. Ze zijn toepasbaar voor diverse moleculaire analyses, zoals nucleïnezuur- en eiwitkwantificatie, kinetische studies, ELISA, fluorescentie of microvolume-bepalingen. Lees meer »
Geavanceerd routinematig doseren van vloeistoffen
 

Geavanceerd routinematig doseren van vloeistoffen

De Varispenser 2 en Varispenser 2x van Eppendorf zijn ontwikkeld voor liquid handling-toepassingen met aliquots van agressieve oplossingen vanuit grote voorraad- en reagensflessen. De betrouwbare PFA-afsluittechniek voorkomt kristalvorming door het reinigen van de interne cilinder tijdens dispenseren. Deze technologie, Lees meer »

Miele Nederland BV

Atomic Force Microscoop, ToscaTM 400
 

Atomic Force Microscoop, ToscaTM 400

ToscaTM 400 is de eerste AFM die door een hoge graad van automatisatie een spitstechnologie toegankelijk maakt voor iedereen. Vandaag kunnen wij de lancering van de ToscaTM 400 AFM aankondigen. Wat maakt deze ToscaTM 400 zo bijzonder?: • 2 muisklikken volstaan om de laser uitlijning volledig te automatiseren. • via een geïntegreerde Lees meer »
Boek: Medische parasitologie
 

Boek: Medische parasitologie

Dit boek is al jarenlang een standaardwerk voor de parasitologische laboratoriumdiagnostiek. Hoewel het rechtstreeks aantonen van parasieten door morfologische herkenning met behulp van microscopie nog steeds een belangrijk onderdeel uitmaakt van de diagnostiek naar parasitaire infecties, is het belang van andere technieken in het afgelopen Lees meer »
BioHack Academy 5 van start
 

BioHack Academy 5 van start

Wil je eerst een klein testje kunnen doen voordat je een grote uitgave aan een duur apparaat doet? Naast werk ook geïnteresseerd in biologie onderzoek aan huis? Of met de kinderen? Dan is de BioHack Academy iets voor jou! De BioHack Academy is een 10 weekse cursus (2 dagen p.w.) waarin je leert zelf labapparatuur te bouwen zoals Lees meer »
Hoge resolutie benchtop NMR nu binnen handbereik
 

Hoge resolutie benchtop NMR nu binnen handbereik

Sinds geruime tijd bieden wij NMR toepassingen aan voor de standaard toepassingen in de diverse kwaliteits controle laboratoria. Met de nieuwe Spinsolve range van Magritek is ons pakket voor benchtop NMR toepassingen enorm uitgebreid. Magritek is een toegewijde fabrikant van deze hoge resolutie benchtop NMR systemen. Lees meer »
Special offer: Weighing precision that really pays off
 

Special offer: Weighing precision that really pays off

With all* complete scales Signum® ordered before 31/12/2017 we are giving away our new industrial printer YDP 21. Benefit now and only for a short time from our special offer. Under the motto ”weighing technology that really pays off”, we offer a new industrial printer YDP 21 free of charge until 31.12.2017 for each purchase of a complete Lees meer »

(Advertorial)

Laborama Expo 2018 op 15 en 16 maart 2018
 

Laborama Expo 2018 op 15 en 16 maart 2018

Laborama Expo is de grootste vakbeurs voor de laboratoriumsector in België & Luxemburg. Bezoekers kunnen hier terecht bij meer dan 100 leveranciers van laboratoriummateriaal en toebehoren. Met een breed aanbod aan leveranciers, is Laborama Expo een uitgelezen kans voor bezoekers om op 1 dag hun projecten, noden en uitdagingen te bespreken met meerdere exposanten. Het aangeboden productengamma gaat van analytische toestellen, labo meubilair, verbruiksgoederen tot LIMS software, Lees meer »
Jaarlijks 25 miljoen nodig voor onderzoeksinfrastructuur
 

Jaarlijks 25 miljoen nodig voor onderzoeksinfrastructuur

Een brede coalitie van partijen onderschrijft de ambitie van Health-RI om te komen tot één nationale onderzoeksinfrastructuur. Met het toenemende belang van preventie en behandeling op maat is het noodzakelijk om de huidige biobanken, beeldbanken en andere beschikbare data van gezonde mensen en patiënten beter te ontsluiten voor medische Lees meer »
Bepaling van de verschillende koolstof soorten
 

Bepaling van de verschillende koolstof soorten

Bij afvalverwerking van bodem of grond monsters is het soms noodzakelijk om de verschillende soorten koolstof te differentiëren. Grote hoeveelheden TOC in de bodem kan het anaerobe vergistingsproces verhinderen en daarnaast remt TOC de stikstof verrijking in de ondergrond. Via de traditionele hoge temperatuur katalytische verbranding Lees meer »
Boek: Praktische stralingshygiëne verschijnt half december
 

Boek: Praktische stralingshygiëne verschijnt half december

Dit boek geeft inzicht in de gevaren van ioniserende straling en helpt de lezer die gevaren in de werksituatie te beheersen. Het is bedoeld voor medewerkers in laboratoria en in een medische setting en voor de betreffende toezichthoudend deskundigen. Voor de andere toezichthoudend deskundigen biedt het boek praktische basiskennis. Lees meer »
VCCN Minisymposium Richtlijn 8
 

VCCN Minisymposium Richtlijn 8

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor VCCN RL7: het classificeren van OK’s en Opdekruimtes ‘in rust’. Daarbij is het uitgangspunt dat de installatie tijdens gebruik goed functioneert en de hygiëne van het OK team passend is. Of de installatie werkelijk correct functioneert en of de beoogde reinheid gerealiseerd wordt, Lees meer »
Nutrilab op tv
 

Nutrilab op tv

De Consumentenbond liet testen hoe vers Hollandse garnalen eigenlijk zijn. De bond filmde hoe het garnalenonderzoek in het laboratorium van Nutrilab plaatsvindt en wat de uitkomsten zijn. De schokkende conclusie is dat ‘wat van dichtbij komt’ niet per se vers is. Na vangen en pellen - vaak in Marokko - liggen ze soms nog een maand in het schap Lees meer »
Rookmaker van Dupa voor visuele controle van uw airflow
 

Rookmaker van Dupa voor visuele controle van uw airflow

Twijfelt u aan uw airflow? Test het dan zelf met onze rookmaker. Voor het eenvoudig testen van dewerking van uw afzuigunit. Vul de rookmaker heel eenvoudig met kraanwater. Simpel en milieuvriendelijk. Specificaties: - Frequentie: 110KHz +/-10KHz - Snelheid: 0.15ml/min~0.90ml/min - Capaciteit fles: maximaal 10ml - Verbruik: <2.0W - Lees meer »

Vacatures
Anthura zoekt Moleculair Biologisch Analist (m/v fulltime)
Da Vinci zoekt Service & Support Engineer (fulltime)
Florensis zoekt Laborant Fytopathologie (Tijdelijk)
Minebea Intec Belgium BVBA zoekt een gedreven Field Service
Minebea Intec Belgium zoekt Account Manager Flanders (m/v)
Minebea Intec Belgium zoekt een gedreven Service Coördinator
Minebea Intec Netherlands zoekt Service Technicus
PerkinElmer Belgium zoekt een Scientific Services Engineer
Salm en Kipp zoekt Account Manager Laboratoriumapparatuur
Stichting Bloembollenkeuringsdienst zoekt senior laboranten
Waters zoekt Inside Sales Representative
Waters zoekt Sales and Marcom Assistant
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Foto’s van de opening van het nieuwe Da Vinci kantoor
 

Foto’s van de opening van het nieuwe Da Vinci kantoor

Fotoverslag van de opening van het nieuwe Da Vinci kantoor Neem een on-line kijkje in het kantoor. Foto-bijschriften: Het kantoor van Da Vinci aan de Sydneystraat 5 te Rotterdam; Het applicatie lab voorzien van Agilent GC - GERSTEL MPS oplossingen; Het applicatie lab met Agilent GC-MS systeem en de DVLS Liquefied Gas Injector; Lees meer »
Officiele Opening van Da Vinci Laboratory Solutions
 

Officiele Opening van Da Vinci Laboratory Solutions

Op donderdag 30 november en vrijdag 1 december 2017 is het nieuwe hoofdkantoor van Da Vinci Laboratory Solutions officieel geopend. Samen met onze relaties en diverse sprekers zoals Nicky Hekster, Maarten van Bommel, Victor Deconinck en Benno Schildkamp hebben we er een feest van kunnen maken. Daarnaast werd er op 2 december 2017 Lees meer »
Precisie-flowbeheersing bij fundamenteel kankeronderzoek
 

Precisie-flowbeheersing bij fundamenteel kankeronderzoek

“Een van de belangrijkste doelen bij fundamenteel kankeronderzoek is het maken van onderscheid tussen normale cellen en kankercellen. De gevonden verschillen kunnen vervolgens worden benut bij het opsporen van kwetsbare punten van kanker: elke eigenschap die uitsluitend bij kankercellen te vinden is, kan een aanwijzing geven Lees meer »

Agenda
18 dec  Cursus Troubleshooting HPLC, Breda
21 dec  Cursus Opslag van gevaarlijke stoffen op het lab, Breda
 9 jan  Cursus Immunohematologie, Amsterdam
 9 jan  Cursus Immunologie, Amsterdam
16 jan  Cursus Klinische Cytologie, Nijmegen
16 jan  Opleiding PTV analyses , Breda
16 jan  Minimsymposium VCCN Minisymposium RL8, Nijmegen
18 jan  Cursus Transitie ISO/IEC 17025:2017, Breda
19 jan  Opleiding Persoonlijke en professionele ontwikkeling in het laboratori, Breda
19 jan  Opleiding Persoonlijke en profesionele ontwikkeling laboratorium, Breda
23 jan  Cursus Research Immunologie, Amsterdam
23 jan  Cursus ISO 15189:2012 praktisch interpreteren, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.

Laborama Expo 2018, 15&16 maart 2018
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.