PerkinElmer Nederland B.V.

 

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
LABinsights.nl NIEUWSBRIEF
 
NOVEMBER 2017
 
AANBIEDING
ABONNEMENT
1 jaar € 149,-
2 jaar € 199,-
 
 

LABinsights: alles over en voor de labsector


Nieuwsbrief LABinsights.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Onderzoek centraliseren in plaats van uitbesteden

Lees het hele artikel
  Opening Kiwa Analytical Chemical Laboratory. Gezien de vertienvoudiging van de omvang van Kiwa in tien jaar tijd kon het niet uitblijven: afgelopen juni werd in Apeldoorn het Kiwa Analytical Chemical Laboratory geopend. Van hieruit gaat de test-, inspectie- en certifceringsorganisatie tienduizenden analyses, die eerder werden uitbesteed, zelf uitvoeren.

Lees het hele artikel »
Één dag in de voetsporen van een laborant
 

Één dag in de voetsporen van een laborant

Heeft u een receptioniste, boekhouder, HRM-medewerker of verkoper in dienst die zelf nog nooit hebben ervaren wat het werken in een lab inhoudt? De praktijkworkshop Laboratorium Technologie voor Dummies biedt een inhoudelijk en praktisch programma om hier meer kennis van te nemen. Op woensdag 8 november 2017 wordt deze workshop Lees meer »
(Advertorial)

‘In control’ door kwaliteit te automatiseren
 

‘In control’ door kwaliteit te automatiseren

Iedereen snapt dat aspecten rond kwaliteit en veiligheid soms letterlijk van levensbelang zijn. De wettelijke verplichtingen op het gebied van bijvoorbeeld hygiëne en voedselveiligheid kunnen laboranten en analisten echter behoorlijk van hun primaire taak afleiden. Negeer je deze verplichtingen, dan kan dat tot zeer risicovolle situaties leiden. Gelukkig is er een gulden middenweg: » Lees hier hoe automatisering de kwaliteit verhoogt
    en de administratieve lastendruk verlaagt
Galenus-prijs voor middel tegen immuunstoornis (SCID)
 

Galenus-prijs voor middel tegen immuunstoornis (SCID)

De Galenus Geneesmiddelenprijs 2017 is dat jaar gegaan naar een middel voor behandeling van een vormt van het ernstige gecombineerde immuunstoornis (SCID). Het gaat om het medicijn Strimvelis van GlaxoSmithKline. De Galenus Researchprijs ging naar dr. Mario van der Stelt voor zijn onderzoek naar cannabisachtige stoffen Lees meer »
Zeer nauwkeurig pipetteren in microplaten
 

Zeer nauwkeurig pipetteren in microplaten

De epMotion 96 van Eppendorf is een semi-automatisch, elektronisch pipetsysteem voor snelle en precieze verwerking van multi-well-platen. Het is een gebruiksvriendelijk bench top-systeem voor het pipetteren met hoge precisie in 96-en 384-well microplaten. Er zijn twee verschillende systemen beschikbaar met een groot volumebereik van 0,5 μl Lees meer »
Gratis Dwyer-catalogus 2018 nu verkrijgbaar
 

Gratis Dwyer-catalogus 2018 nu verkrijgbaar

De 2018-uitgave van de Dwyer-catalogus is vanaf nu verkrijgbaar bij Hitma Instrumentatie. Deze productcatalogus telt meer dan 500 pagina’s en bevat het complete meet- en regelassortiment van Dwyer Instruments. Technische specificaties Alle instrumenten in de catalogus zijn voorzien van duidelijke technische specificaties en maatschetsen. Lees meer »
(Advertorial)

Excitement builds for PEFTEC 2017
 

Excitement builds for PEFTEC 2017

PEFTEC 2017 will take place in Antwerp from 29th to 30th November, and with four Conferences, over 60 Seminars and an international Exhibition, the organisers are urging visitors to plan their time carefully. Registration for visitors is still open. PEFTEC is a specialist event focused on the testing, analysis and monitoring of downstream oil products, chemicals and petrochemicals.
» Click here to pre-register for free entry
0,2 µl tot 10 µl automatisch pipetteren
 

0,2 µl tot 10 µl automatisch pipetteren

Eppendorf heeft een aanvulling op het assortiment van accessoires en consumables voor de epMotion automatische pipetteersystemen, zodat laboratoria nu ook uiterst nauwkeurig zeer lage volumes kunnen pipetteren vanaf 0,2 µl. Het betreft twee nieuwe 10 µl dispenseertools in 1-kanaals en 8-kanaals, met een volumebereik van 0,2 µl tot 10 µl. Lees meer »
Er passen 1,5x meer buizen in de vriezers
 

Er passen 1,5x meer buizen in de vriezers

Voor zijn Rotterdam Studie - het oudste, langlopende bevolkingsgezond-heidsonderzoek in Nederland - is Erasmus Medisch Centrum overgegaan op een compact buizensysteem met 2D-code voor opslag van zijn biologische monsters. Met deze oplossing van Micronic is er minder ruimtebeslag in de vriezers en is betrouwbare identificatie Lees meer »
Nieuwe Screw Cap Recapper R004 & SR006
 

Nieuwe Screw Cap Recapper R004 & SR006

De Recappers van Micronic zijn kostenbesparende oplossingen voor de 24- of 48-well formaat racks met tubes te doppen of ontdoppen. Een hele rij van 4 of 6 buizen doppen of ontdoppen duurt slechts 5 seconden. Iedere schroefdop wordt gesloten met precisie. De Screw Cap Recapper is altijd beschikbaar omdat er niet gewerkt wordt met een Lees meer »

DENIOS BV, Alphen aan den Rijn

Gratis Proefles ’Presenteren’
 

Gratis Proefles ’Presenteren’

Tijdens de open avond van de HAN op woensdag 22 november kunt u gratis een proefles Presenteren volgen. Hiermee maakt u kennis met de opleiding Laboratoriummanagement. Deze opleiding bestaat namelijk uit een workshop Presenteren en drie korte cursussen op het gebied van Communicatie, Project Management en Kwaliteitszorg. Lees meer »
Dupa’s ATEX ventilatoren
 

Dupa’s ATEX ventilatoren

Een brandveiligheidskast dient geventileerd te worden. Vaak wordt dit gedaan door middel van een ventilator en een PVC pijp die rechtstreeks naar buiten uitblaast. Een goede manier om te ventileren wanneer daar de ruimte voor is in uw werkruimte. Ventilatoren komen in verschillende maten, vermogen, specificaties en prijzen. Een ATEX ventilator Lees meer »
Nieuwe BradyPrinter i7100 labelprinter
 

Nieuwe BradyPrinter i7100 labelprinter

De nieuwe BradyPrinter i7100 Labelprinter is een betrouwbare, uiterst nauwkeurige labelprinter voor intensief gebruik. Hiermee kunt u de bekende Brady laboratorium labels printen, waaronder labels voor cryo-vials, objectglazen en autoclaaf. Een krachtige interne sensor zorgt voor een printsnelheid tot 300 mm/s voor het printen van Lees meer »
Bepaling van vet, eiwit en vezel  in workshop bij Gerhardt
 

Bepaling van vet, eiwit en vezel in workshop bij Gerhardt

Dijkstra Vereenigde organiseert op 30 november 2017 een workshop over bepaling van vet, eiwit en vezel in Köningswinter (D). Onze product specialisten hebben ruime ervaring met deze analyses en in combinatie met de wereldwijde kennis en ervaring van medewerkers bij Gerhardt GmbH en de gebruikservaring van onze klanten, ontstaat er in Lees meer »
Routinebepaling van vitamine B1 en B6 in bloed
 

Routinebepaling van vitamine B1 en B6 in bloed

Deficiëntie van vitamine B1 en B6 door verkeerde voeding of ziekte kan aanleiding geven tot onder andere neurologische ziektebeelden. De aantallen van deze bepalingen nemen steeds toe, mede doordat het Nederlandse Huisartsen Genootschap een richtlijn uitvaardigde voor de diagnose van dementie, waarbij een tekort aan vitamine Lees meer »
 Thema Paperless Lab Academy 2018: Data life cycle
 

Thema Paperless Lab Academy 2018: Data life cycle

Iedere organisatie met een laboratorium heeft gratis toegang. 20 workshops, meer dan 30 leveranciers en een groot niet commercieel hoogwaardige lezing programma worden gepresenteerd op de 6e editie van het grootste Europese laboratorium automatisering event. Het thema data life cycle wordt onderverdeeld in onderwerpen Lees meer »

Vacatures
Anthura zoekt Moleculair Biologisch Analist (m/v fulltime)
Florensis zoekt Laborant Fytopathologie (Tijdelijk)
Minebea Intec Belgium zoekt Account Manager Flanders (m/v)
Minebea Intec Netherlands zoekt Service Technicus
PerkinElmer Belgium zoekt een Scientific Services Engineer
PerkinElmer zoekt Lab Computing Program Executive
Stichting Bloembollenkeuringsdienst zoekt senior laboranten
Waters zoekt Sales and Marcom Assistant
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Validat: speciaal softwarepakket voor validatieproces
 

Validat: speciaal softwarepakket voor validatieproces

Het valideren van methoden is een belangrijke taak in ieder analytisch laboratorium. Het systematisch nagaan of een meetmethode betrouwbaar en geschikt is voor een bepaalde analyse vergt veel tijd en levert vaak hoge uitgaven op. Zeker als de juiste hulpmiddelen ontbreken! Het speciale softwarepakket Validat biedt u ondersteuning tijdens Lees meer »
All-New Precision: Minebea Intec Combics
 

All-New Precision: Minebea Intec Combics

Minebea Intec (formerly Sartorius Intec) A new resolution level of 60,000 d is set to enhance the Combics industrial scales product range of Minebea Intec with immediate effect. By offering this extra level of precision, the global provider of industrial weighing and inspection technologies is specifically aiming to respond to the increasing Lees meer »
Indampmonitor - Het indampen van monsterextracten (studie)
 

Indampmonitor - Het indampen van monsterextracten (studie)

Indampmonitor (studie) Doel: Het indampen van monsterextracten bewaken en stoppen Uitgangspunten: - capaciteit: tenminste 160 extracten in 8 uur - verdampingstijd: normaliter 10-30 min - gevraagde nauwkeurigheid 2 % van eindvolume - Beginvolume: 5-24 ml - Eindvolume: 0,95 – 2,00 ml - Temperatuur: 20 - 40 Celsius - Oplosmiddel: hexaan, Lees meer »
Telstar lanceert Eindejaarsactie
 

Telstar lanceert Eindejaarsactie

Op zoek naar een nieuwe microbiologische veiligheidswerkbank, LAF-kast of -80 vriezer? Met onze #TelstarEindejaarsactie kunt u tot 25% korting verdienen op uw nieuwe aankoop! Heeft u een oude LAF-kast, -80 vriezer of veiligheidswerkbank staan? Maak een foto, zet hem op uw LinkedIn pagina met bovengenoemde # en wij maken een Lees meer »

Agenda
13 nov  Cursus Agilent GC Basic Operation, Troubleshooting & Maintenance, Breda
13 nov  Workshop Maalmolens en partikel-analyzers, Venlo
13 nov  Cursus Kwaliteitszorg voor kwaliteitscoordinatoren, Breda
14 nov  Cursus Basispracticum Laboratoriumvaardigheden, Nijmegen
15 nov  Cursus Size Exclusion Chromatography (SEC), Geleen
16 nov  Cursus Praktische statistiek met Excel 2: voor methodevalidatie, Breda
16 nov  Cursus Fermentatietechnologie, Nijmegen
16 nov  Event BCF Career Event, Ghent
16 nov  Career fair BCF Career Event Belgium 2017, Gent
17 nov  Masterclass ISO/IEC 17025:2017, Utrecht
17 nov  Cursus Meetonzekerheid in medische laboratoria, Breda
17 nov  Cursus Capita Selecta ISO 15189:2012, Breda
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website LABinsights.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.