Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Nieuws

Plaats uw bericht
Photanol schaalt op  UvA-spin-off zet blauwalgen om in bouwstenen voor plastic
Photanol schaalt op
UvA-spin-off zet blauwalgen om in bouwstenen voor plastic Het in 2008 op Science Park begonnen Photanol, een UvA-spin-off, liet eerder in het laboratorium en in een pilotfabriek zien dat met cyanobacteriŽn (blauwalgen) CO2 omgezet kan worden in bouwstenen voor plastic. De resultaten zijn nu zo goed dat de Amsterdamse startup met partner AkzoNobel een demonstratiefabriek gaat bouwen in Delfzijl. Hier zal de productie worden opgevoerd van kiloís naar tonnen om aan te tonen dat het proces ook op industriŽle schaal haalbaar is. In Delfzijl kan Photanol CO2 gebruiken uit de schoorsteen van de Akzofabriek. Het halffabricaat is weer een grondstof bij de productie van monochloorazijnzuur door AkzoNobel. Later dit jaar zal Photanol op Prodock, een broedplaats voor starters in Amsterdam, een nieuw laboratorium openen.
15-11-2018  |  061x  |  Kort nieuws  | 
Agenda van Data Driven Health seminar is bekend
13 December - ErasmusMC - Rotterdam Met gepaste trots kondigen wij aan dat Erasmus-MC op 13 december een ímust attendí data-driven gezondheidsseminar heeft georganiseerd in Rotterdam. Prof. Hofstra, hoofd van de afdeling Klinische Genetica Erasmus-MC, zal het full-day seminar openen. Wacht niet te lang met aanmelden. We verwachten sprekers van o.a. Illumina, Microsoft, Osthus, Overheid. Meer details en aanmelding (verplicht) kan je op de speciale website vinden. De voertaal is Engels.
14-11-2018  |  057x  |  Kort nieuws
Setting the stage for a paperless lab The intelligent analytical lab is becoming reality
Setting the stage for a paperless lab
The intelligent analytical lab is becoming reality An automated laboratory where data, methods and processes are seamlessly shared between software applications and analytical instruments. The ultimate goal for a digitalized laboratory is to leverage the power of the data and provide useful information, business intelligence for decision makers sitting at any step of the data life cycle. Fact is that rarely the laboratory reaches the point to feel completely automated and free of paper processes. For a reason or another, instruments integration remains the last item in the project for ever, final users have difficulties to interact with the tool as expected, excels files are still the key asset for decision making, etc. If the initial decisions were focused on implementing solutions to gain efficiency and shorten time to market, it is recommended to approach such digital transformation projects with clear understanding of some key points, avoiding frustrations and low return on investment.
13-11-2018  |  052x  |  Kort nieuws  | 
Instrumenten en Gas Generatoren Gas generatoren voor: Shimadzu
Instrumenten en Gas Generatoren
Gas generatoren voor: Shimadzu FDGSi gas generatoren voor Shimadzu instrumenten bieden de gebruiker meer functionaliteit in controle dan ieder ander systeem op de markt. We hebben een aantal unieke eigenschappen ingebouwd, zoals remote monitoring, diagnostiek, remote start-stop via ons intelligente touch screen en andere voordelen voor de eindgebruiker die onze portfolio de meest complete en de beste in de markt maken.
13-11-2018  |  065x  |  Productnieuws  | 
Sterke groei Pivot Park  Magneetwerking
Sterke groei Pivot Park
Magneetwerking Pivot Park behoort tot sterkst groeiende campussen in Nederland. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde rapport van Buck Consultants International. De onderzoekers concluderen dat het goed gaat met de campussen in Nederland. Dat geldt ook voor Pivot Park, zegt CEO Brigitte Drees. ďCampussen zijn een gewilde vestigingsplaats en motor voor nieuwe bedrijvigheid, wat mede blijkt uit de groeicijfers van het Pivot Park. Met een groei van 57% aan werkgelegenheid tussen 2014 en 2018 behoort het Pivot Park tot de sterkst groeiende campussen in Nederland. Het aantal werknemers op het park is in de periode 2014-2018 gestegen van 350 naar 550, een werkgelegenheidsgroei van 57%. De gemiddelde totale groei van het aantal arbeidsplaatsen op campussen bedraagt 22%. De sterke groei op het Pivot Park is toe te wijzen aan de komst van nieuwe bedrijven en de diverse start-ups die, mede dankzij onze maatwerkfaciliteiten en infrastructuur, zijn uitgegroeid tot scale-ups. Zo heeft bijvoorbeeld
08-11-2018  |  097x  |  Kort nieuws  | 
70 jaar metaaldetectie in Aken Jubileum voor Minebea Intec // Ervaring en innovatie gecombineerd in Duitse kwaliteit
70 jaar metaaldetectie in Aken
Jubileum voor Minebea Intec // Ervaring en innovatie gecombineerd in Duitse kwaliteit Als leider in technologie biedt Minebea Intec een volledig portfolio van metaaldetectoren aan om zowel de kwaliteit van het product als de bescherming van de consument en de productie-installaties te garanderen in een scala van industrieŽn. Dit jaar viert Minebea Intec een speciale verjaardag in zijn Aachen faciliteit, markering van 70 jaar metaaldetectie. In 1948 begon het bedrijf Dr. Hans Boekels GmbH & Co. met de ontwikkeling van civiele metaaldetectoren en legde daarmee de basis voor een succesverhaal dat kon bloeien. De eerste producten waren metaaldetectoren voor open mijnbouw. Het doel was om niet-ontplofte munitie en bommen, opgepikt door bruinkool graafmachines, op te sporen. Tot op de dag van vandaag worden ís werelds grootste metaaldetectoren gebruikt in bovengrondse mijnen. Detectoren worden gebruikt in de houtindustrie om zaagbladen te beschermen. In rivieren zoals de haven van Hamburg worden metaaldetectoren onder water gebruikt om
08-11-2018  |  058x  |  Kort nieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
NOV
2018
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag