UK
NL
 
           

Alles over en voor de labsector

LABinsights.nl

   

   

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

World of Technology & Science (WoTS)

Stuur per email
Twitter dit bericht
World of Technology & Science (WoTS), Vakbeurs,  van 4 tot 7 oktober 2016, Utrecht
 

Vakbeurs

UtrechtToegang: gratis (na registratie)

De beurs World of Technology & Science 2016 is het technologische trefpunt voor wetenschap, zorg en industrie. De beursnaam die in 2014 van HET Instrument naar World of Technologie & Science (WoTS) is verandert, is reeds goed bekend.

- Dinsdag 4 t/m vrijdag 7 oktober 2016 - is de Jaarbeurs Utrecht wederom het toneel voor een bruisende week vol van vernuft, technologie en kennisuitwisseling.

De World of Technology & Science is opgedeeld in vier werelden; World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives en World of Electronics. In de World of Laboratory wordt nieuwe technologie voor u en uw laboratorium getoond, het ruime aanbod van thema gerichte X-peditions en een inhoudelijk conferentieprogramma is een garantie om kennis te vergroten.

Deze editie staat ruim 150 exposanten van de World of Laboratory gezamenlijk in één hal. Hal 7 biedt plek aan alle exposanten die actief in Laboratorium Technologie zijn en graag hun innovaties, diensten en de laatste trends met u delen.
Hal 7 is bereikbaar via een eigen ingang, deze is gelegen naast de hoofdingang, of door hal 8 te doorkruisen op de Lab Highway. De bundeling van alle exposanten die actief in Laboratorium Technologie zijn én de specifieke toegangswegen maken dat u op een extreem efficiënte manier uw bezoek kunt doen en kennis kunt vergaren.

Meer informatie

Externe link
  ► Externe link

Organisator

Ga naar de bedrijfspagina van de organisator

FHI, federatie van technologiebranches

FHI is het collectief van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Het collectief functioneert als netwerk en richt zich tot externe partijen, zowel publiek als privaat, het bedrijfsleven en (semi-)overheidsinstellingen. Doel is collectieve marketing en belangenbehartiging voor de aangesloten bedrijven.

Berichten

Ga naar dit bericht
Productnieuws
29-09-2016

Ga naar dit bericht
video
images
Kort nieuws
26-09-2016

De aanschaf van een Klasse II veiligheidskabinet (2)

Interview met adviseur Lucas Westerhof (Deel 2) In deel 1 van dit artikel (zie onder) stond ik stil bij het correct plaatsen van de MVK in de werkruimte. Zodra deze punten allemaal zijn nageleefd komt het aan op de functionaliteiten van de flowkast zelf. In dit tweede deel van het artikel wil ik namelijk de, in mijn ogen onderscheidende, functionaliteiten toelichten. Waarom zou u moeten kiezen voor een installatie van Thermo Scientific? Nieuw signaleringsysteem Je kunt ontspannen werken als je weet dat het veiligheidskabinet je beschermt en waarschuwt zodra er een risico ontstaat. Dit wordt op de klasse 2 installaties van Thermo Scientific door een vernieuwend meetsysteem geregeld. In tegenstelling tot verouderde installaties meten de onafhankelijke druksensoren op meerder plaatsen of er een afwijking is in één van de luchtstromen. Deze Digitale Airflow Verificatie (DAVe) activeert bij een afwijking van 20% een zichtbaar een hoorbaar alarm. De luchtstroomsnelheid wordt real-time op het display weergegeven. Iedere
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
19-09-2016

Tips bij aanschaf van een Klasse 2 veiligheidskabinet (1)

Interview met adviseur Lucas Westerhof (Deel I) Zodra een installatie voldoet aan de EN12469/DIN 12980 certificering kan je er vanuit gaan dat de kast voldoet aan de veiligheidsnormen. Maar in de praktijk is veiligheid, of beter gezegd, het voorkomen van besmetting, niet alleen een kwestie van functionaliteiten van het kabinet zelf. Onze verkoopadviseur Lucas Westerhof geeft een toelichting in deel 1 van dit artikel. ’Klasse 2 Microbiologische Veiligheidskabinetten zijn belangrijke installaties op het lab omdat ze, naast samplebescherming , ook veiligheid bieden aan de analisten en de omgeving. Bij de aanschaf is het belangrijk om allereerst te kijken naar de ruimte waarin het kabinet komt te staan. De werkruimte moet namelijk aan een aantal eisen voldoen zodat de veiligheid optimaal blijft.” Luchtaanvoer in de werkruimte: ”Als het gaat om de luchttoevoer zou je kunnen zeggen ‘Wat er uit gaat moet er ook weer in’. Hier wordt niet altijd direct bij stilgestaan maar deze onzichtbare factor is erg belangrijk.
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
14-09-2016

Aandacht voor scheidingstechnieken op WoTS 2016

Op de beursvloer en in het conferentieprogramma Tijdens de beursweek van WoTS 2016 wordt er volop kennis gedeeld over scheidingstechnieken, op zowel de beursvloer als in het conferentieprogramma. Op 4 oktober in het Chromatografie seminar worden dagelijkse uitdagingen binnen chromatografie besproken. Het seminar Analytische meten in Voeding, op 5 oktober, belicht de scheidingstechnieken die voor voedingsonderzoek worden gebruikt. En op de laatste beursdag 7 oktober, wordt er door de werkgroep Scheidingstechnieken uitgebreid stil gestaan bij fractionering, LC-MS, GC-IMS in het SAC seminar. Het Chromatografie seminar biedt inzicht in de dagelijkse praktijk van de chromatografie. Waarbij de handelingen als monstervoorbereiding, kolomgebruik, GCxGC-ToF MS, LC-MS, klinische chromatografie en dataverwerking de revue passeren. Ervaringsdeskundigen delen op dinsdagmiddag 4 oktober hun kennis en ervaringen, hierdoor biedt het seminar praktische informatie om tot snellere analyses te komen. Op woensdagochtend 5 oktober
Ga naar dit bericht
images
Kort nieuws
02-09-2016

Whitepaper met tips bij aanschaf van GC- of LC-autosampler

Op zoek naar een nieuwe autosampler? Bij het aanschaffen van een autosampler voor uw GC- of LC-systeem speelt meer mee dan alleen het verhogen van de productiviteit. Ook een verlaging van energiekosten, een verminderd gebruik van toxische oplosmiddelen en een uitbreiding met een SPE-, SBSE- of DHS-functie zijn van groot belang. Een whitepaper beschrijft de tips voor de aanschaf van een autosampler. Download de whitepaper Looking for Automation voor alle tips. Meer dan een basisfunctionaliteit Een moderne autosampler gebaseerd op een X-Y-Z robot, zoals de Gerstel MultiPurpose Sampler (MPS), kan bijna een ongelimiteerd aantal taken uitvoeren, omdat de sampler driedimensionaal kan bewegen en zo toegang heeft tot de verschillende monsterposities. Standaardtaken, zoals de monsterintroductie naar het GC/MS- of LC/MS-systeem of het toevoegen van een interne standaard, zijn een goed uitgangspunt, maar het is belangrijk om stil te staan bij de meer geavanceerde functies. Kunnen SPE-, SBSE- of DHS-functies gemakkelijk
Ga naar dit bericht
images
Productnieuws
01-09-2016

Nieuwe KNF rotatiefilmverdamper

Pasklaar voor het laboratorium KNF Verder introduceert op de WOTS de nieuwe rotatiefilmverdamper type RC600. Kenmerken: - Waterbad zonder kabels en voorzien van schenktuit. - Snel en met één hand wisselen van de kolf - Traploze positionering van de kolf in het waterbad - Krachtige en eenvoudig te reinigen koelcondensator Deze prijsgunstige rotavap is ook weer perfect afgestemd op het KNF vacuumsysteem type SC920 of SC950 met koeler type C900.
Ga naar dit bericht
video
images
Productnieuws
01-09-2016

ASTM D8045, nieuwe methode voor zuurgetal in crude

Superioriteit van thermometrische titratie De nieuwe methode beschrijft de thermometrische titratie en werd ontwikkeld door Metrohm en toonaangevende bedrijven met behulp van de 859 Titrotherm titrator. Methode D8045 demonstreert de superioriteit van thermometrische titratie voor complexe aardoliemonsters. De reproduceerbaarheid van de resultaten is beter, de analyse aanzienlijk sneller en er wordt minder reagens verbruikt dan bij de gebruikelijke methode D664. Thermometrische titratie maakt gebruik van een zeer gevoelige, snelle reactie temperatuursensor die het eindpunt detecteert gebaseerd op de enthalpieverandering in de oplossing. De nieuwe methode vereist geen onderhoud van de sensor, afgezien van een oplosmiddel spoeling, heeft geen hydratatie nodig, vereist geen kalibratie en kan droog bewaard worden. De nieuwe reagentia die gebruikt worden in de ASTM D8045 verlagen de kosten per analyse omdat er minder oplosmiddel nodig is en levert uiteindelijk ook een aanzienlijke kostenbesparing op omdat er minder afval is.
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
01-09-2016

Avans+ op WOTS

Bepaal je precisie op de stand van Avans+ Van 4 t/m 7 oktober kunt u ons bezoeken op de WOTS. Naast de informatie over al onze cursussen en opleidingen die u in onze stand kunt ontvangen, nemen wij dit jaar ook deel aan de X-pedition Kalibratie en Kwaliteit. Tijdens deze expeditie wordt kennis gedeeld over kalibreren, valideren en normeringen ten behoeve van de kwaliteit in uw labonderzoek. Door onze stand te bezoeken bepalen we op verrassende wijze uw eigen precisie en juistheid. Volg ook een van de seminars en maak uw beursbezoek helemaal compleet. We zien u graag op de WOTS in oktober, op stand 7E032 !
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
31-08-2016

Gezonde voeding door analytisch meten

De bladen en blogs staan vol geschreven over chiazaad, raw food, bio-sappen, slow cooking en duurzame producten voor een gezond lichaam. Echter hoe puur en echt is dit allemaal en klopt het wat op de etiketten staat? Het seminar ’Analytisch meten in Voeding’ gaat in op de analysetechnieken die bij onderzoek naar voeding en voedselauthenticiteit worden toegepast. Sprekers van onder andere Wageningen UR, Universiteit Gent en IFF delen hun kennis. Ook kan er ter plekke analyse op voeding worden gedaan in de Voeding X-pedition, waar meettechnieken bij de deelnemende stands worden gedemonstreerd. Op woensdag 5 oktober zal het seminar Analytisch meten in Voeding plaatsvinden, waarbij aspecten van voedselauthenticiteit, allergenen, geur- en smaakstoffen en het traceren van pesticiden in voeding aan de orde komen. De experts en ervaringsdeskundigen zullen door hen gebruikte analysetechnieken en methodieken delen. Zo wordt de voedselauthenticiteit en fraude toegelicht door
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
30-08-2016

Onthulling vernieuwd Poly Temp Scientific door directeur FHI

Paul Petersen zal op 4 oktober de plechtigheid verrichten tijdens WoTS Op de eerste dag van de W0TS zal FHI directeur Paul Petersen de stand van Poly Temp Scientific onthullen en het eerste exemplaar van de nieuwe bedrijfsbrochure in ontvangst nemen. Poly Temp Scientific stelt het zeer op prijs dat dhr. Petersen ondanks een drukke agenda de onthulling gaat verrichten. ‘Erg leuk dat ik door een van onze langstzittende leden gevraagd wordt om dit te doen. Als branchevereniging zijn wij namelijk betrokken bij de groei en ontwikkeling van onze leden’. Poly Temp Scientific richt zich op levering en onderhoud van algemene laboratoriumapparatuur en heeft haar identiteit, werkwijze en kijk op de markt uitgewerkt en tot uiting laten komen in een verfrissende huisstijl. Dit alles zal te zien zijn op de vernieuwde beursstand in de World of Laboratory. Het in 1984 opgerichte bedrijf voert deze visuele update door vanwege ontwikkelingen in het productaanbod en dienstverlening. ‘Als bedrijf zitten we in een positieve flow en dit mag ook tot uiting
Ga naar dit bericht
Productnieuws
26-08-2016

ProteinWorks™ Kits voor LC-MS eiwitkwantificering

Waters® ProteinWorks™ Digestie Kits zijn speciaal ontwikkeld voor een snelle, eenvoudige en routinematige LC-MS kwantificering van eiwitten via de ’surrogate peptide approach’ in de bioanalyse. Gebruik ProteinWorks voor een eenvoudige monsterdigestie met lot-traceerbare en afgewogen reagentia · Nauwkeurige en reproduceerbare resultaten met een 3- of 5-staps, kant-en-klaar geoptimaliseerd protocol · Flexibiliteit in opties van de kits · Snelle monsteropwerking in maar 2-3 uur · Toepasbaar voor een robuuste ADC kwantificatie (Antibody Drug Conjugates) De nieuwe reeks van Waters’ monstervoorbewerkingkits voor eiwit in de bioanalyse genereren gevoelige, nauwkeurige en reproduceerbare resultaten in de eiwitkwantificering van o.a. monoclonale antilichamen en ADC’s. De kit en het geoptimaliseerd protocol bieden een robuuste en routinematige werkwijze, inclusief ProteinWorks uElution SPE Kit voor een post-digestie opzuivering voor het verwijderen van overmatige digestie-reagentia,
Ga naar dit bericht
Productnieuws
26-08-2016

Visicon afvalmanagementsysteem

Nieuwe toepassing voor het flexibel en centraal verzamelen van uw gevaarlijke stoffen Het Visicon afvalmanagementsysteem kan worden gebruikt om grotere hoeveelheden afval van oplosmiddelen te verzamelen in één centraal inzamelpunt. Dit in overeenstemming met de recente voorschriften en richtlijnen. In combinatie met het Cabi2Net-systeem kunt u uw afvalstroom op afstand monitoren. De eenvoudige start-up (plug-in) en voorgemonteerde aansluitingen zorgen voor een flexibele workflow en een efficiëntere organisatie van de werkprocessen. Uniek systeem - maximale flexibiliteit - hoge media weerstand - geleidende componenten om ontstekingsvonken te voorkomen - eenvoudig uit te breiden aan ieder individueel proces - diverse aansluitmogelijkheden; o.a. trechtersystemen en HPLC aansluitingen WOTS standnr: 7D095
Ga naar dit bericht
images
Productnieuws
24-08-2016

Erlab recirculerende afzuigkasten nu met Smart Technology

Ervaar deze technologie op de WoTS, stand A7009 van Hettich Benelux Erlab, de Franse innovatieve producent van recirculerende afzuigkasten, lanceert Smart Technology. De afzuigkasten en chemische bewaarkasten gebruiken Smart-Light communicatie, gecomplementeerd door de nieuwe eGuard app. De nieuwe technologie zorgt ervoor dat u zich bezig kunt houden met uw taak (geen afleiding) en dat er geen (bedienings)schermen meer nodig zijn op de apparatuur. Nieuwsgierig? U kunt de nieuwe technologie en de resultaten met eigen ogen bewonderen tijdens de World of Technology op stand A7009 van Hettich Benelux.
Ga naar dit bericht
video
images
Kort nieuws
24-08-2016

Voeding X-Pedition bij Anaspec Solutions op WoTS

Er is toenemende aandacht voor gezonde voeding, voedselfraude komt vaker in het nieuws, meer toevoegingen in voedsel en regelgeving rondom etiket labels. Kortom veel aandacht voor voeding, echter het meten en analyseren in voeding maakt dit mogelijk én daar gaat deze X-Pedition op in. Door de route langs de deelnemende stands af te leggen, leert u meer over meetmethoden en analysetechnieken om in voedingsonderzoek tot de juiste informatie te komen. Anaspec levert een grote bijdrage betreffende analysetechnieken die dagelijks worden gebruikt in het voedingssegment. Op onze stand met nummer 7B078 kunt u ontdekken welke technieken er worden toegepast voor producten die wij dagelijks tijdens het ontbijt eten. Bijvoorbeeld het vet en eiwitgehalte in de pindakaas en of chocoladehagel, maar ook de bacteriecultuur in de yoghurt bij het avondeten en vet in kaas en borrelhapjes. De consument wordt steeds kritischer en mede daarom hebben wij een beursproject opgestart om
Ga naar dit bericht
video
Productnieuws
22-08-2016

MCR 72/92 reometers: voor snelle routinemetingen

Reologie toegankelijk voor iedereen Ervaar de nieuwe MCR 72/92 reometers, de slimste keuze om snel en eenvoudig dagelijkse reologische routinemetingen uit te voeren. • Uiterst nauwkeurige motor gestuurde gap setting • TruRay verlichting, behoudt een perfect zicht op uw sample • Voorgedefinieerde testprotocols, video’s en foto’s, samen met een intuitieve software zorgen voor uw gebruiksgemak • QuickConnect en SafeGap zorgen voor de veiligheid en accurate metingen. Contacteer ons voor meer informatie
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
10-08-2016

Topsport, doping en meer tijdens WoTS 2016

Tijdens de Olympische Spelen genoten we massaall van de prestaties van topsporters en een diversiteit aan sporten die we in een korte tijd zien. De atleten hadden zich tot uiterste voorbereid op de sportieve uitdaging die ze tegemoet treden. De WADA, World Anti Doping Agency tracht erop toe te zien dat alles op eerlijke en dopingvrije wijze gebeurt, door verschillende analyses op de bloed en urinemonsters van topsporters uit te voeren. De waarden en gegevens uit dat onderzoek worden per atleet opgeslagen in het Athlete Biological Passport (ABP), zodat monitoren per individuele topsporter eenvoudig zou moeten verlopen. In de toekomst zal het ABP ook DNA-gegevens bevatten zodat er nog beter gemonitord gaat worden. Hoe het verkrijgen van DNA in zijn werking gaat, wordt tijdens de beurs World of Technology & Science van 4 t/m 7 oktober 2016 in de Jaarbeurs Utrecht, gedemonstreerd in de DNA & Doping X-pedition. Op basis van een monster van een ‘haar’ wordt een route langs
Ga naar dit bericht
Productnieuws
05-08-2016

Win aan efficiëntie met monstervoorbereiding

met oplossingen van Gerstel Bezoek de stand van Da Vinci Laboratory Solutions tijdens WOTS om kennis te maken met de oplossing van Gerstel voor monstervoorbereiding, zoals de MultiPurpose Sampler roboticPRO. Met deze zeer efficiënte GC / MS autosampler kunnen automatisch de modules voor monsterintroductie gewisseld worden: van vloeistof- , naar headspace- of SPME injectie. Daarnaast verhoogt roboticPRO de efficiëntie op het laboratorium door een vergrote monstercapaciteit. Een monsterdoorvoer tot maximaal 1260 flesjes van 1 mL is nu mogelijk. Naast trays voor 1 mL flesjes zijn er ook trays voor 2, 10, 20 en 40 mL beschikbaar. De modules voor thermische desorptie, thermische extractie, dynamische headspace en geautomatiseerde Liner Exchange kunnen worden toegevoegd voor meer flexibiliteit en prestaties. De Gerstel maestro software stuurt de MPS roboticPRO aan en maakt het mogelijk om overlappende “PrepAhead” activiteiten uit te voeren. Uiteraard kan men op elk gewenst moment prioriteitsmonsters
Ga naar dit bericht
Productbeschrijving
05-08-2016

Nano-emulsies en nano-deeltjes met Microfluidizer

Tiny particles, big results De Microfluidizers van Microfluidics zetten de standaard op het gebied van nano emulsies en nano-deeltjes applicaties in de farmacie, biotechnologie en cosmetica. Dit is de technologie voor het gericht verkleinen van deeltjes in vloeistoffen bij een constante druk conform een constant distributieprofiel met als gevolg een gegarandeerd reproduceerbaar proces waardoor opschalen van lab naar productie echt mogelijk is. Het hart van de Microfluidizer is de interactie-kamer met de unieke “parallel path microchannel” architectuur waar de deeltjes tot op nano-niveau worden verkleind door de hoge afschuifkracht en druk die kan oplopen tot 40.000 PSI, oftewel ruim 2.750 Bar. Dit resulteert in een meer uniforme deeltjesgrootte, betere productstabiliteit, langere houdbaarheid, hogere opbrengst, lagere sterilisatiekosten en dus lagere productiekosten.
Ga naar dit bericht
images
Productnieuws
03-08-2016

Denios introduceert VARIO-Flow 4.0

Bijna 20 jaar na de introductie van Vario-Flow techniek als laboratoriumtoepassing heeft Denios met groot succes het nieuwe prototype Vario-Flow 4.0 geïntroduceerd tijdens de vakbeurs Labtechnology. De vierde generatie Vario-Flow is gebaseerd op de huidige stand der techniek, maakt gebruik van digitale besturings- en controletechniek, heeft een nog verder verbeterde luchthuishouding en is uitgevoerd in hoogwaardig RVS. Constructie Diverse luchttechnische onderdelen zijn verder geoptimaliseerd, waardoor het gehele systeem van het gericht inblazen van lucht en de afzuiging nogmaals efficiënter geworden is. Hierdoor zijn onder andere het geluidsniveau en het energieverbruik verminderd. Daarnaast wordt de Vario-Flow 4.0 geheel digitaal aangestuurd d.m.v. een touchscreen display. Ieder onderdeel wordt gecontroleerd en kan ook worden geregistreerd. Behalve de Vario-Flow 4.0 werkplek zelf kan dat worden toegepast op de personen die ermee aan het werk zijn, na registratie
Ga naar dit bericht
video
images
Productnieuws
03-08-2016

Link tussen labtechnologie en procesautomatisering op WoTS

Verschillende innovatieve meetinstrumenten van Hach Hach introduceert een belangrijke en innovatieve nieuwe technologie voor de waterindustrie: het TU5-serie troebelheidsplatform voor zowel laboratorium- als online-troebelheidsmeters. Dit platform biedt als enige in de markt de innovatieve technologie voor 360° x 90° detectie. Deze technologie maakt gebruik van een gepatenteerd ontwerp van de optiek, waardoor de hoogst mogelijke precisie en gevoeligheid wordt bereikt bij bepaling van lage troebelheden. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website Ook lanceert Hach nieuwe bench-top troebelheidsmeters voor applicaties met hoge troebelheid. Deze nieuwe laboratoriumtroebelheidsmeters maken gebruik van de vertrouwde technologie van de 2100-serie en beschikken over verbeterde functionaliteiten om analyses te vereenvoudigen. Naast een eenvoudig ontwerp en bediening, biedt het optische systeem een grotere nauwkeurigheid, kalibratiestabiliteit en de mogelijkheid om gekleurde monsters te meten. Wilt u meer weten? Bezoek
Ga naar dit bericht
video
Productnieuws
01-08-2016

Zeutec NIR analyzers nieuw bij Salm en Kipp

Nabij-InfraRood analyzers van de Duitse fabrikant Zeutec De SpectraAlyzer nabij infrarood (NIR) analyzers van de Duitse fabrikant Zeutec vormen een belangrijke aanvulling op het assortiment analyse apparatuur van Salm en kipp. Toepassingsgebieden van NIR zijn het karakteriseren van voedingsmiddelenmonsters op het gehalte aan vocht, vet, eiwit en suikers, zoals lactose. Tevens is samenstellingsanalyse op het totaal aan vaste stof mogelijk, evenals detectie van versnijding en/of vervalsing. Het meten van eiwit in granen is een inmiddels populaire toepassing van NIR. Er is in de voedingsmiddelenindustrie een sterke toename in het gebruik van NIR bij kwaliteitsbeoordeling en procescontrole. Mede omdat het een snelle meetmethode is met een hoge nauwkeurigheid, waarbij de meting niet destructief is en geen of slechts een minimale monstervoorbewerking vereist is. Zeutec levert SpectraAlyzers in verschillende modellen voor diverse applicaties en matrixen, zoals graan, zaden, bloem, grondstoffen, eindproducten, poeders, wijn,
Ga naar dit bericht
Productnieuws
29-07-2016

Nu verkrijgbaar ... KRSS MS-QuietBox II

geluidsonderdrukking voor gasgeneratoren voor het lab KRSS Ltd introduceert de MS-QuietBox II, geluidsonderdrukking voor gasgeneratoren voor het lab. Eigenschappen: • Installeer zonder Mass Spec downtime • Kijkvenster voor het toezicht op de status van de generator • Geïntegreerde ventilatoren houden generator op optimale temperatuur • Compatibel met alle gangbare stikstof gasgeneratoren • Eenvoudige toegang voor onderhoud generator • Geleverd als panelen, kunnen in elkaar gezet worden in 5 minuten - zonder gereedschap • Vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk • Automatische thermische ventilatoren - automatisch geregelde snelheid via warmtesensor • Het unieke ontwerp laat eenvoudige uitwisseling van het frontpanel toe om downtime te verminderen • CE-markering
Ga naar dit bericht
Productbeschrijving
19-07-2016

Volledige automatisering van wateranalyses

de laboratoriumrobot AP 3900 van Hach Het enige beproefde systeem op de markt voor de volledige automatisering van kuvettentesten! Voor automatisering van CZV, TN en TP, inclusief pipetteren, schudden en het automatisch toevoegen van alle benodigde reagentia. Naast de totaal parameters kunnen ook bijvoorbeeld ortho-PO4, NH4, NO3, NO2, sulfide, fenol gelijktijdig uit één monster geanalyseerd worden. Tot wel 48 monsters met meer dan zes verschillende parameters kunnen gelijktijdig worden verwerkt. Niet voldoende? Meet u een andere parameter? De AP3900 is modulair opgebouwd en er zijn mogelijkheden de AP3900 aan te passen aan uw specifieke wensen Een goede investering, zelfs al met zes monsters per dag! Een terugverdientijd van minder dan twee jaar is realistisch gebleken bij 6 monsters per dag, waarbij 4 parameters per monster simultaan worden bepaald. Met de automatisering van deze analyses kunt u de flexibiliteit en efficiëntie in uw laboratorium vergroten en uw personeel andere werkzaamheden laten
Ga naar dit bericht
images
Kort nieuws
19-07-2016

Plant research cabinets met 15% zomerkorting

Hettich Benelux ontwerpt en produceert plant research kasten en kamers voor specifieke applicaties. Zo maken we gebruik van een breed spectrum wit led lichtsysteem met onafhankelijk in te schakelen verrood verlichting. Daarbij zorgt de minimale warmteontwikkeling van de plateaus voor een betere en stabielere temperatuur in de kasten. De plantengroeikasten zijn geschikt voor plantengroeistudies, plantpathologie, zaadkieming studies, drosophila onderzoek, entomologie en in vitro plant studies. Ze bestaan in verschillende soorten en maten. In juli en augustus ontvangt u 15% korting op alle plant research cabinets inclusief opties.
Ga naar dit bericht
Productnieuws
12-07-2016

HACH introduceert een nieuw automatisch titratiesysteem

Titralab AT1000 automatisch titratiesysteem De Titralab AT1000 is een automatisch titratiesysteem met vooraf ingestelde methoden die snel betrouwbare en herhaalbare resultaten kan leveren. Vooral zeer geschikt voor de dagelijkse routine doordat de robuuste titrator zeer eenvoudig te gebruiken is. De AT1000 is direct te gebruiken en voorzien van een applicatie set waarmee iedereen eenvoudig een analyse kan uitvoeren. De titrator wordt geleverd met een kant-en-klaar programma van uw analyse, zodanig dat automatisch de vereiste eindpunten en berekeningen ingesteld en berekend worden. U krijgt een analyse volgens de normen, maar zónder de ingewikkelde programmering. Daarnaast levert Hach alle benodigde titranten, buffers en standaarden. Dat betekent voor u veiligheid en precies voldoende reagentia. Ideaal voor waterapplicaties zoals pH, alkaliniteit, hardheid en chloride. Een must voor de voedingsmiddelenindustrie voor het meten van het zoutgehalte. En het meest eenvoudige systeem voor industriële toepassingen
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
11-07-2016

Mark Post (tissue engineering) spreekt op WoTS 2016

Topwetenschapper Mark Post geeft tijdens de World of Technology & Science een prachtig beeld van zijn vakgebied. Mark Post, hoogleraar fysiologie aan de Universiteit Maastricht, is de eerste ter wereld die een hamburger in het lab wist te kweken. Zijn presentatie tijdens WoTS 2016 gaat in op de impact voor de voedselvoorziening. De belangrijkste onderzoeksinteresse van Mark Post is het maken van levende weefsels voor medische toepassingen (tissue engineering) en voor voedsel. De medische toepassingen zijn gericht op de constructie van bloedvaten, die kunnen worden gebruikt als transplantaten voor coronaire bypassoperatie. Tissue engineering for food heeft geleid tot de ontwikkeling van gekweekt rundvlees uit skeletspier-stamcellen om een alternatief te creëren voor de traditionele vleesproductie door vee. In zijn lezing vertelt hij over de totstandkoming van dit bijzondere stukje vlees. Wat betekent dit voor de toekomst? Komt er een einde aan alle honger en vreselijke
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
15-06-2016

RFID-chip voor het logisitiek proces in uw lab

Elimineer handelingen zonder toegevoegde waarde FlexLink heeft een systeem ontwikkeld voor het hanteren van monsters voor handmatige of geautomatiseerde analyseprocessen. Dus geen rekjes en trolley’s meer in het lab maar een flexibel transportsysteem om monsters naar de diverse werkplekken te transporteren. Via een RFID-chip wordt de routing van het monster bepaald. De status van het monster wordt in informatiesysteem van FlexLink bijgehouden. Een management dashboard maakt alle relevante informatie inzichtelijk. Tijdens de WOTS kunt u kennis maken met deze techniek.
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
09-06-2016

Vriesdroger voor oplosmiddelen

Handig compleet pakket Monsters voor een vriesdroger bevatten niet zelden oplosmiddelen. Bijvoorbeeld HPLC fracties met (an)organische oplosmiddelen, zoals acetonitriel, TFA, andere alcoholen, t-butanol, DMSO, etc. Dit stelt extra hoge eisen aan de veiligheid en aan de resistentie van de gebruikte materialen in de vriesdroger. Om u een tijdrovende speurtocht naar de juiste componenten te besparen heeft Martin Christ nu een tweetal complete ‘Solvent Packages’ op basis van het model Alpha 2-4LDplus: één voor twaalf flessen en één voor twaalf flessen en met platen. Deze uitvoeringen bevatten een speciale vacuümsensor en hybride vacuümpomp en een connectie voor toevoer van inert gas. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld type 316L RVS. Uiteraard is in een extra krachtige condensor voorzien, -85°C, wat voldoende is voor de meeste oplosmiddelen. Met de LDplus controller kan het vriesdroogproces zorgvuldig worden geregeld, dankzij het helder opgezette grafisch
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
09-06-2016

Soepele, stille plateauschudders

Met ronddraaiende en heen-en-weer beweging Onlangs zijn er twee plateau schudders toegevoegd aan de Salm en Kipp private label lijn: de ‘Schudder X-3110’ met een ronddraaiende schudbeweging en de ‘Schudder X-3120’ met een heen-en-weer schudbeweging. Dankzij de soepele en stille beweging zijn ze breed inzetbaar voor het mengen in petrischalen, flessen en bekers. De maximale laadcapaciteit van 7,5 kg is ruim bemeten voor de meeste toepassingen. En met het uitgebreide assortiment aan eenvoudig te wisselen opzetten maakt u de schudder in een handomdraai geschikt voor flessen, rekjes of platen. Er zijn twee aparte LCD displays om snelheid en tijd gelijktijdig te kunnen aflezen. U kunt gebruik maken van de ingebouwde timer of de schudder in continue modus zetten. De koolborstelloze DC motor staat voor een lange levensduur en is onderhoudsarm.
Ga naar dit bericht
Productnieuws
06-06-2016

Rhosonics lanceert SDM dichtheidsmeter

Nieuwe non-nucleaire dichtheidsmeter voor de bagger- en mijnindustrie. Rhosonics heeft vorige week zijn nieuwe product, de SDM Slurry Density Meter, gelanceerd. SDM is een meetinstrument die specifiek ontworpen is om de dichtheid te meten van slurries. Een van de eigenschappen van de SDM is dat de dichtheidsmeter ultrasone technologie gebruikt om de dichtheid te meten. In de industrieën waar de SDM kan worden toegepast, wordt van oudsher voornamelijk met nucleaire dichtheidsmeters gewerkt. De nucleaire technologie stuit echter op een strenger wordend milieubeleid en heeft in toenemende mate problemen met wetgeving. De SDM is de volgende generatie van niet-nucleaire dichtheidsmeters en is sinds vorige week beschikbaar om te bestellen bij Rhosonics. De voorganger van de SDM, Model 9690, was de eerste dichtheidsmeter met ultrasone technologie die succesvolle meetresultaten behaalde in slijtagegevoelige slurries. Dit instrument wordt wereldwijd gebruikt in de mineraalwinning en op baggerschepen. De Model 9690 dichtheidsmeter is uitgegroeid
Ga naar dit bericht
Kort nieuws
03-06-2016

Dupa Veiligheidstechniek genomineerd voor TechAward 2016

VisCon veiligheidskan, de schenkkan voor gevaarlijke stoffen Dupa heeft zich ingeschreven met de VisCon veiligheidskan, de schenkkan voor het bewaren van gevaarlijke stoffen in vloeibare vorm De VisiCon innovatieve RVS schenkkannen zijn voorzien van een venster waarmee u op eenvoudige wijze de inhoud van de schenkkan kunt zien. Tevens wordt op een speciaal identificatieplaatje de naam van de betreffende stof of QR-code gegraveerd. Ook de afsluitdop is verbeterd. Dupa brengt hiermee een nieuwe visie op veilige zichtbaarheid. • verkrijgbaar in 1 en 2 liter • volledig RVS • voorzien van vlamscherm • geïntegreerd kijkglas met schaal • afsluitbare dop
Ga naar dit bericht
Productnieuws
03-01-2016

Energiezuinig veiligheidskabinet

ESCO heeft zijn Airstream-serie laminaire flow kasten grondig aangepakt met als resultaat een energiezuinig, stil en modern model in vele uitvoeringen. Niet veranderd is de goede prijs- prestatieverhouding in combinatie met optimale bescherming en gebruikersvriendelijkheid. Dankzij de nieuwste ECM gelijkspanningsblower is dit veiligheidskabinet heel stil geworden en verbruikt het met 155W tot 70% minder energie dan ontwerpen met wisselspanningblowers. In de Standby-stand is het energieverbruik nog lager maar blijft de werkruimte steriel en schoon. De luchtstroom wordt continu bewaakt. Als het filter langzaam vervuilt of de elektrische voeding fluctueert, zorgt de automatische compensatie voor behoud van een stabiele en steriele luchtstroom. Als de luchtstroom echt te laag word, is er een akoestisch en visueel alarm. Een kleine opstaande rand in het werkblad voorkomt dat er bij morsen vloeistof afstroomt. De Isocide-poedercoating stopt bacteriegroei op lastig te bereiken
Ga naar dit bericht
Productnieuws
15-11-2015

Nieuwste bioveiligheidskasten

Salm en Kipp demonstreert de nieuwe generatie Bioveiligheidskasten klasse II van Berner Claire die duurzamer, gebruikersvriendelijker, intuïtiever en veiliger is geworden. Het ‘Shield Design’ waarschuwt de gebruiker via een lichtband voor potentieel besmettingsgevaar, bijvoorbeeld bij een verstoorde luchtstroom. Het kabinet heeft drie standen: de eco-modus, de standaardmodus en de GMP–modus. Op het aanraakscherm kan de gebruiker alle veiligheidsgerelateerde parameters, zoals luchtstroomsnelheden en ruitpositie aflezen.
Ga naar dit bericht
Productnieuws
10-10-2015

High throughput eiwit/stikstof-analyzer

Met de Rapid MAX N exceed biedt Elementar een snel, veilig en milieu- vriendelijk alternatief voor de klas- sieke Kjeldahl-methode. Dit is de eerste stikstof/eiwit-analyzer volgens Dumas die gebruik maakt van de gepatenteerde EAS Regainer- technologie en geschikt is voor grotere monstergewichten tot 1 gram. Vooral laboratoria met hoge door-voeren en een breed scala aan monstertypes en inwegen profiteren van de eigenschappen van dit apparaat. De autosampler met 90 posities maakt onbemande metingen in nachtelijke uren mogelijk. Hierdoor kunnen meer dan 300 monsters per dag worden geanalyseerd. Net als bij de overige Dumas-systemen van Elementar is de analysetijd per monster minder dan 4 minuten, met een hoge precisie en gevoeligheid. Dankzij de EAS Regainer technologie is het nu mogelijk tot 1.000 monsters te meten zonder te wisselen van reductiemiddel. Dit verhoogt de uptime en verlaagt de kosten per monster. Door de naverbrandingstechnologie kunnen zelfs de lastigste
 
 .
 .
 .